Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tužilaštvo na strani Nastića

Američko državno tužilaštvo u Sakramentu utvrdilo je da Vuk i Verica Nastić nisu krivi za seksualno zlostavljanje svoje dece, za šta su bili optuženi.

Zabrana feredža u albanskim školama

Novi zakon o obrazovanju zabraniće nošenje feredže u državnim školama u Albaniji, a više nevladinih organizacija koje se bore za verske slobode to je oštro kritikovalo i zatražilo da se zabrana ne unosi u zakon.

Hrvatska čeka Kapetana Dragana

Hrvatska krajem februara ili početkom marta očekuje izručenje Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, osumnjičenog za ratne zločine.

Neredi u Tunisu se ne smiruju

Tunižanske snage bezbednosti upotrebile su juče suzavac, vodene topove i ispaljivale su hice u vazduh da bi rasterale demonstrante, koji i dalje protestuju na ulicama prestonice te zemlje.

Dinar ponovo ojačao

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,54 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 104,34.

Dečak ubio i spalio psa

Dečak star 14 godina priznao je iživljavanje nad kerušom Milicom, čiji je raskomadan i spaljen leš pronađen u objektu Poljoprivrednog preduzeća "Bačka" u Sivcu.

Ubijen navijač u neredima u Poljskoj

U obračunu fudbalskih huligana u Krakovu danas je ubijen jedan od njih kada je grupa od 15 huligana postavila zasedu drugom čoveku navijačkog jezgra fudbalskog kluba Krakovija i prebila ga na smrt.

Magla omela Jatov avion

Avion srpske aviokompanije ''Jat ervejz'', koji je trebalo danas u 9 i 35 da stigne u Beč, vratio se u Beograd, pošto nije mogao da sleti na bečki aerodrom zbog magle.

Dunav preti vikend naseljima

U naredna četiri dana vodostaji na Dunavu biće u većem porastu, pa će već sutra kod Bezdana biti uvedena redovna odbrana od poplava.

Odgovori na upitnik uskoro pred Vladom

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević rekla je danas da će se odgovori na Upitnik Evropske komisije naći 27. januara pred Vladom Srbije, a da će oni 31. januara biti uručeni evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu.

Ljajić obilazi siromašne opštine

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić narednih nedelja posetiće siromašne opštine i gradove u Srbiji i sa građanima razgovarati o rešavanju njihovih problema iz oblasti socijlane zaštite.

EU: Referendum u Sudanu miran i verodostojan

Šefica misije posmatrača Evropske unije za referendum o otcepljenju južnog Sudana Veronik de Kejzer ocenila je kao "mirno i verodostojno" izjašnjavanje koje održano od 9. do 15. januara.

Protest rumunskih rezervista

Rezervisti Vojske Rumunije protestovali su danas ispred Prefekture u crnomorskom gradu Konstanca zbog smanjenja penzija za 40 do 60 odsto i tražili da im se poštuje dostojanstvo.

Uskoro energetski pasoši

Prvi pasoši energetske efikasnosti, kojima će biti precizirana potrošnja energije u zgradama, biće uvedeni u Srbiji u prvoj polovini ove godine.

Imperativ sprečavanje pranja novca

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da su istrage o sprečavanju pranja novca i finansijskim tokovima organizovanog kriminala izazov i imperativ MUP-a Srbije.

Srbi krali autobuse po Italiji

Italijanska policija uhapsila je u Firenci četiri Srbina, dva Italijana i jednog Hrvata pod optužbom da su krali autobuse po Italiji, a zatim ih preprodavali u Srbiji.