Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

I otac Dragana Racića izazvao udes

Dvojica policajaca lakše su povređena, kada je na njihovo službeno vozilo naleteo audi A6 kojim je upravljao direktor novosadske filijale "AIK banke" Slobodan Racić (52), nezvanično se saznaje.

Manja subvencija za punto

Vlada Srbije odlučila je da ove godine kupovinu "punta" po sistemu "staro za novo" podstiče sa 600, umesto dosadašnjih 1.000 evra po vozilu.

Revizor: Moguće i krivične prijave zbog budžeta

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović izjavio je da je nivo nepravilnosti u ministarstvima zabrinjavajuće visok i da je revizijom budžeta za 2009. godinu utvrđeno da pet ministarstava nije poštovalo Zakon o javnim nabavkama, u iznosu od preko 298 miliona dinara.

Dinar nastavlja rast

Dinar će u ponedeljak, 17. januara, nastaviti šestodnevnu seriju jačanja vrednosti prema evru i to za devet para ili 0,08 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 104,91 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Žrtve stampeda u Indiji

Najmanje 64 osobe poginule su danas, a 75 je povređeno na jugu Indije u panici koja je nastala posle autobuske nesreće za vreme jedne verske proslave, preneli su indijski mediji najnoviji bilans žrtava.

Drugo polugodište počinje u ponedeljak

Zimski raspust za osnovce i srednjoškolce u Srbiji završava se danas, tako da se učenici na nastavu vraćaju u ponedeljak, 17. januara, kada počinje drugo polugodište.

Posebna oznaka na prehrambenim proizvodima

U Srbiji je zabranjena proizvodnja i prodaja genetski modifikovane hrane, ali novosadski Ekološki pokret upozorava da su se na domaćem tržištu pojavili ovi prehrambeni proizvodi obeleženi znakom piramide i nazivom "kodeks alimentarijus".

Amfilohije proklinje iz ljubavi

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije poručio je na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru da je njegova kletva uoči Božića – jezik ljubavi, pišu "Vijesti".

NIS nudi 4,8 evra za akcije

Vlasnik Naftne industrije Srbije, ruska kompanija "Gaspromnjeft", objavila je nameru o otkupu 19,8 odsto akcija NIS-a koje se nalaze na slobodnom tržištu, a cena jedne akcije iznosi 506,48 dinara ili 4,8 evra, izjavio je generalni direktor Kiril Kravčenko.

Vanredno stanje u Tunisu

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali raspustio je danas vladu, u trenutku kada iz te afričke države stižu informacije o novim žrtvama nemira, i najavio održavanje vanrednih parlamentarnih izbora za šest meseci.

Više zahteva za programe zapošljavanja

Nacionalnoj službi za zapošljavanje upućeno je ove godine deset puta više zahteva za sufinansiranje programa zapošljavanja na lokalnom nivou, u ukupnoj vrednosti od 722 miliona dinara, saopšteno je danas u Novosadskoj filijali te ustanove.

Šarićevom saradniku kućni pritvor

Vlasnik firme "DTM Relations" Nikola Dimitrijević (29) nagodio se s Tužilaštvom za organizovani kriminal da, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora, prizna da je odbeglom narko bosu Darku Šariću omogućio kupovinu firme "Mitrosrem", rečeno je danas u sudu.

Manja podrška evrointegracijama

Podrška građana za članstvo Srbije u Evropskoj uniji pala je na 57 procenata, rekla je danas direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević, istakavši da struktura odgovora pokazuje da EU za naše građane predstavlja oličenje boljeg i uređenog života.

Zakon o akcizama se menja?

Skupština Srbije će ponovo razmatrati Zakon o akcizama ukoliko oceni da je pogrešila usvajanjem amandmana za veće akcize na gorivo iz uvoza, rekla je danas predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Još jedna istraga protiv Berluskonija

Tek što mu je Ustavni sud delimično ukinuo imunitet, italijanski premijer Silvio Berluskoni je suočen sa novom istragom u vezi tinejdžerke koja je prisustvovala zabavama u njegovoj privatnoj rezidenciji, navode mediji.

Polovina kola neispravna

Tokom akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" utvrđeno je da polovina automobila nije bila ispravna, a da su glavni problemi vezani za neispravne kočnice, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).