Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tanker i dalje blokira Rajnu

Tanker sa oko 2.400 tona opasne sumporne kiseline, koji se juče prevrnuo i blokirao reku Rajnu u centralnoj Nemačkoj, i dalje onemogućava rečni saobraćaj i to će možda potrajati danima, saopštio je jedan predstavnik nemačke navigacione službe.

Koliko ćemo čekati na gej brakove?

Političke partije ne podržavaju inicijativu Gej lezbejskog centra za promenu definicije braka u Ustavu jer, kako za naš radio kaže Predrag Azdejković iz ove organizacije, smatraju da još  nije vreme za ovakve promene.

Osam žrtava požara u Kini

Osam osoba je poginulo, a jedna je povređena u požaru u jednoj gvožđarskoj radnji u provinciji Guangdong na jugu Kine.

Redžepi ignoriše predlog Euleksa

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi odbio je predlog Euleksa da privremeno odloži sprovođenje uredbe o oduzimanju novih automobilskih tablica MUP-a Srbije sa oznakama gradova na Kosovu.

Britanci ukinuli prinudno penzionisanje

Šefovi u Velikoj Britaniji više neće moći da prisile zaposlene da se penzionišu kad napune 65 godina, saopštila je vlada u Londonu, a taj korak ima za cilj da poveća broj starijih ljudi koji će nastaviti da rade i iznad pomenute dobne granice.

Veće cene mleka, šećera i slatkiša

Zbog više cene šećera, uskoro se očekuje novo poskupljenje slatkiša, a ukoliko budu rasle cene energenata, i nova poskupljenja mleka i mlečnih proizvoda.

Malovićeva poziva osuđene da traže reviziju

Ministarka pravde Snežana Malović pozvala je sve državljane Hrvatske srpske nacionalnosti koji su pred hrvatskim sudovima osudjeni za ratne zločine u odsustvu da iskoriste mogućnost koju im daje hrvatski zakon i traže reviziju sudskog postupka.

Milioni Amerikanaca ostali bez doma

Banke su preuzele rekordnih milion domova u SAD u 2010. godini zbog neplaćenih dugova, a taj broj mogao bi da bude premašen ove godine, pokazuju zvanični podaci.

Skoro 500 mrtvih u Brazilu

U poplavama i klizištima u Brazilu poginulo je blizu 500 ljudi, dok su hiljade ostale bez krova nad glavom.

Dinar jači 25 para

Dinar je danas jači prema evru za 25 para, tako da je zvanični srednji kurs 105,06 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sanader se žalio na pritvor

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader žalio se odluku da bude zadržan u pritvoru u Salcburgu, u kom se nalazi od 10. decembra prošle godine.

Četvoro dece uhapšeno zbog ubistva staraca

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo, u ćuprijskom selu Isakovo od 2. do 4. februara 2008. godine, kada su bračni par Staniša (82) i Marija (81) Radulović preminuli posle prebijanja u porodičnoj kući, uhapšene su tri osobe kojima je određeno zadržavanje do 48 sati, saopšteno je u četvrtak iz Policijske uprave u Jagodini.

Kupovna moć u Srbiji četvrtina proseka EU

Kupovna moć srpskih građana četiri puta je manja nego prosečnog stanovnika EU, pokazalo je istraživanje agencije za istraživanje tržišta GFK. U 2010. godini kupovna moć naših građana dostigla je 3.033 evra, što je tek nešto više od 25 odsto evropskog proseka od 11.945 evra po čoveku