Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vrh poplavnog talasa prošao Brizbejn

Vrh poplavnog talasa zahvatio je australijski grad Brizbejn, treći po veličini na tom kontinentu, ali je najviši nivo vodostaja, ipak, za oko metar bio niži nego što se strahovalo.

Mladićev dnevnik autentičan

Haški tribunal objavio je nalaz grafologa Dorijana Keržana, koji je potvrdio autentičnost dnevnika haškog optuženika generala Ratka Mladića, prenose beogradski mediji.

Hrvatski turisti zarobljeni u Tunisu

Više od 50 poginulih i neredi koji su izbili u Tunisu zbog siromaštva i nezaposlenosti "zarobili" su 179 Hrvata u tuniskim hotelima, a iz hrvatskog Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija kažu da su osnovali radnu grupu za praćenje situacije te da će, ako bude potrebno, pružiti pomoć hrvatskim državljanima u toj zemlji.

Obama poziva na jedinstvo Amerikanaca

Američki predsednik Barak Obama je tokom memorijalne službe za žrtve napada u Tusonu u Arizoni pozvao Amerikance na jedinstvo i zamolio ih da poginulima odaju poštu time što će SAD poštati bolja zemlja.

Naprednjaci skupštini predaju peticiju

Srpska napredna stranka najavila je da će danas u podne predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović predati peticiju sa potpisima građana za izmenu Ustava.

Poplava ubija po Brazilu

Više od 230 ljudi poginulo je u poplavama i klizištima na jugoistoku Brazila izazvanim jakom kišom u poslednja dva dana, saopštili su zvaničnici.

Holanđani oporezuju prostitutke

Holandska vlada najavila je da će oporezovati prostitutke koje se reklamiraju na prozorima slavne ''crvene četvrti'' u Amsterdamu.

Političari dozvoljavaju korupciju

Visoka politička korupcija se ne kažnjava, jer je politička nomenklatura još uvek dovoljno snažna da spreči delovanje antikorupcijskih tela, izjavio je predsednik "Transparentnosti Srbije" Vladimir Goati.

Nikolić opet zove Koštunicu

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je da će narednih dana pozvati lidera Demokratske Stranke Srbije Vojislava Koštunicu na razgovor da rasprave sve nesporazume.

Funkcioneri zaveštali organe

Najviši funkcioneri Srpskog pokreta obnove u Vojvodini na čelu sa predsednikom Žikom Gojkovićem juče su zaveštali organe i postali vlasnici donorskih kartica.

Spremni vojvođanski projekti za NIP

Pokrajinska Vlada usvojila je Predlog zaključka o utvrđivanju projekata sa teritorije Vojvodine za realizaciju putem Nacionalnog investicionog programa za 2011. godinu.

Prošla godina najtoplija

Prošla godina je po temperaturama vazduha bila najtoplija otkad se vodi evidencija, pri čemu je izjednačen rekord postignut 2005, saopštio je danas američki Nacionalni centar za klimu.

Osam muškaraca obešeno u Iranu

Sedmorica muškaraca osuđena zbog trgovine drogom i jedan zbog silovanja adolescentkinje obešeni su danas u Teheranu, prenosi državna novinska agencija Irna.

Dačić o manjinama u Bačkoj Topoli

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i potpredsednik Vlade Vojvodine Ištvan Pastor pozvali su danas pripadnike nacionalnih zajednica da se prijavljuju za policijsko školstvo, kako bi se stvorili uslovi za njihovo aktivno uključivanje u rad policije.

Obami ponovo raste popularnost

Podrška predsedniku SAD Baraku Obami ponovo je dostigla 50 odsto, prvi put od juna prošle godine, i to najviše zahvaljujući poboljšanju ekonomske situacije.

Nadoknadu štete plaćaju Novosađani

Afera u Pozorištu mladih, koja je počela štrajkom glumaca tog teatra 2006. godine, a svoj epilog dobija sudskim presudama, Novosađane bi mogla da košta više miliona.  

Dinar sutra jači za 45 para

Dinar će sutra, četvrti dan za redom, nastaviti da jača prema evru i to za 45 para ili 0,44 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 105,29 dinara za evro, što je najviši kurs srpske valute u 2011. godini, objavila je Narodna banka Srbije.