Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija 101. po ekonomskim slobodama

Srbija je napredovala za tri mesta i sada je 101. zemlja u svetu po ekonomskim slobodama prema Indeksu ekonomske slobode iz novog izveštaja Fondacije Heritidž (Heritage) i Vol strit žurnala (Wall Street Journal).

Eksplozije bombi u Solunu

Dve ručno izrađene bombe eksplodirale su danas u centru Soluna, teže povređenih nije bilo, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Vorholov Mao prodat za 300.000 dolara

Grafika Endija Vorhola sa portretom Mao Ce Tunga, iz kolekcije preminulog američkog glumca Denisa Hopera, prodata je za 302.500 dolara na aukciji u Njujorku.

Štrajk na početku drugog polugodišta

Sindikati u oblasti obrazovanja organizovaće štrajk odmah nakon početka drugog polugodišta, nezadovoljni stanjem u prosveti i lošim materijalnim položajem.

Naplata poreza preko plana

Poreska uprava prebacila je plan naplate javnih prihoda za prošlu godinu za pet milijardi dinara na ukupno 559 milijardi.

NIS radi u Turkmenistanu

Naftna industrija Srbije (NIS) objavila je danas da je pobedila na tenderu za otvaranje pet bušotina u Turkmenistanu na naftnim poljima državne kompanije Turkmenjeft.

Poplavljen Brizbejn

Poplava, koja je već uništila severoistok Australije, stigla je danas na ulice trećeg po veličini australijskog grada, Brizbejna, prisiljavajući ljude da beže u predgrađa i u zgrade sa više spratova.

Za petinu više siromašnih

U prošloj godini je broj stanovnika ispod linije siromaštva bio veći za preko 100.000 nego u 2009. godini, izjavila je savetnica predsednika Srbije za socijalna pitanja Gordana Matković, navodeći da je broj siromašnih u krizi povećan za oko 20 odsto.

Sudiće se Džeksonovom lekaru

Sud u Los Anđelesu je odlučio da sudi ličnom lekaru pop zvezde Majkla Džeksona u vezi sa smrću popularnog pevača 2009. godine.

Gorivo ponovo poskupelo

Naftna industrija Srbije u ponoć je povisila cene goriva na svojim benzinskim pumpama zbog rasta cena sirove nafte na svetskom tržištu.

Kongresmenka se oporavlja

Američka kongresmenka Gabrijel Gifords, koja je zadobila tešku povredu glave kada je na nju pre tri dana pucao napadač koji je ubio šestoro a ranio 14 ljudi, od danas samostalno diše, a doktori su izrazili nadu u njen oporavak.

Koban udes u Kini

Šesnaest ljudi je poginulo u sudaru automobila i pretovarenog autobusa na magistralnom putu u centralnoj Kini, saopštile su danas lokalne vlasti.

Dinar opet ojačao

Dinar je danas jači prema evru za 0,45 odsto, tako da je zvanični srednju kurs 105,7, javila je Narodna banka Srbije.

Uži izbor za Vitalovu nagradu

Članovi žirija za dodelu ''Vitalove nagrade'' Jovan Zivlak, Nikola Strajnić i Vladimir Gvozdenov, ove godine su u uži izbor uvrstili 14 autora, kandidata za ovu prestižnu književnu nagradu.

Poplave u Nemačkoj

Četiri osobe izgubile su život u Nemačkoj u poslednja četiri dana u poplavama, izazvanim topljenjem snega i jakim kišama, a vodostaj nekih reka je i danas u porastu.

Pohapšeni špijuni u Iranu

U Iranu je uhapšeno više od deset špijuna koji su radili za Izrael, rekao je iranski ministar informisanja Hejdar Moslehi.