Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mali nastići ostaju zajedno

Iako je američki sud u Kaliforniji pre 15 dana odlučio da razdvoji i u dve porodice smesti Damjana (8) i Nastasiju Nastić (5), koje je pre šest meseci oduzeo roditeljima Vuku i Verici, to se neće dogoditi.

Bujica odnosi živote u Australiji

Najmanje osam ljudi je poginulo, a čak 72 osobe se vode kao nestale posle bujice koja je protutnjala australijskim gradom Tuvumbom, saopštila je australijska policija.

Koeljo zabranjen u Iranu

Poznati brazilski pisac Paolo Koeljo izjavio je da je prodaja njegovih knjiga zabranjena u Iranu i zatražio od vlade njegove zemlje da interveniše.

Delili 13. platu i do 400 hiljada

Radnici kompanija PTT Srbija, Transnafta, Skloništa i beogradskog Aerodroma dobili su prošle godine u proseku od 54 do 107 hiljada dinara na ime dobiti iz 2009. godine, a najveći isplaćeni iznos bio je 400.000 dinara.

Jurio po Hrvatskoj pa dobio zabranu

Četrdesetogodišnji državljanin Srbije jurio je autoputem Zagreb - Lipovac "mercedesom" beogradske registracije brzinom od čak 244 kilometra na sat.

Nabuko i Južni tok se ne spajaju

Evropska unija za sada ne razmatra mogućnost spajanja gasovoda "Južni tok" i "Nabuko", izjavila je danas predstavnik Evropske komisije Marlin Holcner.

Podrška novinaru iz Kladova

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od nadležnih organa da istraže slučaj napada na novinara Dragana Milanovića u Kladovu.

Krali u biblioteci

Novosadska policija je, neposredno nakon teške krađe, uhvatila Novosađane Aleksandra I. (1987) i Marijana A. (1989) u čitaonici Gradske biblioteke u Gimnazijskoj ulici.

Vanesa Mej u Beogradskoj areni

Atraktivna violinistkinja Vanesa Mej, koja je poznata po jedinstvenom spoju klasike i tehno muzike, održaće koncert u Beogradskoj areni 27. februara.

Novi sukobi u Sudanu

Najmanje 33 osobe su poginule, a na desetine ih je ranjeno u sukobima u regionu Abjeja, na granici između južnog i severnog dela Sudana, dok se nastavlja glasanje na referendumu o nezavisnosti južnog Sudana.

Sutra isplata penzija

Isplata prvog dela decembarskih penzija uvećanih za dva odsto počeće sutra za korisnike koji primanja dobijaju preko tekućih računa, najavljeno je iz republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Spomen-ploče književnicima

Ministar kulture Nebojša Bradić i zamenica ministra kulture i prosvete Republike Srpske Irena Soldat-Vujanović, otkrili su danas spomen-ploče književnicima Desanki Maksimović (1898-1993) i Branku Ćopiću (1915-1985), u zgradi u kojoj su živeli, u Ulici Kralja Milana 23 u Beogradu.

Dvoje poginulo u fabrici pirotehnike

Dve osobe su pronađene mrtve a tri teško ranjene posle eksplozije u fabrici pirotehničkih sredstava u blizini Katanije na istočnoj obali Sicilije, sopštili su karabinjeri.

Poginuli vraćajući se s piknika

Najmanje deset ljudi, koji su se vraćali sa piknika, poginulo je na istoku Indije kada se njihov minibus sudario sa kamionom koji se kretao prevelikom brzinom.

Vojna industrija kao srpski brend

Srpska vojna industrija vraća se na svetsku scenu na velika vrata, što je možda veće iznenađenje u poređenju sa uspesima kojima se Srbija ponosi - da ima najbolje tenisere u svetu i da je najveći svetski izvoznik malina, konstatuje britanski list "Ekonomist" u najnovijem broju.

U Akapulku 14 tela s odsečenim glavama

U meksičkom turističkom letovalištu Akapulku je u samo jednom danu ubijeno 27 ljudi, od kojih je 14 pronađeno s odrezanim glavama nedaleko od trgovačkog centra.