Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Teška godina za privredu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da će ova godina biti izuzetno teška za domaću privredu jer, kako je naglasio, "sve što nije rešeno u toku 2010. godine čeka nas u 2011."

Preti nestašica hrane

Agencija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) saopštila je da se svet suočava sa "šokantnim cenama hrane".

De Niro na čelu žirija u Kanu

Američki glumac i reditelj Robert De Niro predsedavaće žirijem 64. Festivala u Kanu, od 11. do 21. maja, saopštili su organizatori Festivala.

Protesti zbog skupe hrane

Tokom nereda u Alžiru, demonstranti su, ogorčeni zbog porasta cena hrane i visoke nezaposlenosti, na ulicama glavnog grada pljačkali radnje, palili gume i rušili ulične znakove.

Druga žrtva H1N1 u Hrvatskoj

Pedesetpetogodišnjak iz okoline Zagreba preminuo je danas u zagrebačkoj bolnici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" od komplikacija izazvanih novim gripom i on je druga ovogodišnja žrtva virusa H1N1 u Hrvatskoj.

Luvr posetilo 8,5 miliona ljudi

Muzej Luvr je tokom 2010. godine posetilo rekordnih 8,5 miliona ljudi, saopšteno je danas u Parizu. Taj pariski muzej već treću godinu uzastopno beleži rekordnu posetu.

Dinar malo jači od ponedeljka

Dinar će u ponedeljak, 10. januara, ojačati prema evru za 11 para ili 0,1 odsto, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 106,38 dinara za evro, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Zbog leda vanredno stanje u Berlinu

Vatrogasna služba Berlina proglasila je danas vanredno stanje u gradu nakon što je više od 180 ljudi zadobilo povrede od padova na ledu, a aerodromi bili primorani da otkažu letove.

Bela kuća se boji novog Vikiliksa

Bela kuća izdala je instrukcije svim vladinim sektorima i agencijama da naprave program "pretnja od insajdera", koji će pažljivo označiti nezadovoljne ili radnike u koje se ne može imati poverenja, i koji bi mogli biti dovedeni u iskušenje da otkrivaju državne tajne, piše Indipendent.

Veliko interesovanje Mađara za dvojno državljanstvo

Šef Poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da Vojvođani koji znaju mađarski jezik ili imaju nekog pretka koji je imao mađarsko državljanstvo, mogu i sami da zatraže to državljanstvo.

Moguća istraga protiv Đukanovića

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije u Ljubljani Zijad Bećirović očekuje da bi italijansko tužilaštvo moglo aktivirati slučaj umešanosti bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića u šverc duvana.

Braća poginula na pruzi noseći badnjak

Na železničkom mostu preko reke Morave, nedaleko od železničke stanice Doljevac, putnički voz je danas usmrtio rođenu braću Mihajla (14) i Milana (20) Marića iz sela Orljane.

Keruša Mila dobila nov dom

Keruša Mila, kojoj je nepoznata osoba prošle godine u beogradskom naselju Medaković odsekla sve četiri šape, danas je prešla u dom porodice Čarnić iz Jajinaca.