Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

EU perspektiva za Srbiju

Mađarska je na svečanosti u Budimpešti od Belgije preuzela predsedavanje EU i založila se za integraciju Srbije.

U Grčkoj 40% manje automobila

Broj registracija automobila u Grčkoj, čija je ekonomija zahvaćena recesijom, opao je za 37,1 odsto u 2010. godini, u vreme kada se vozači suočavaju sa rastom cena goriva i poreza, saopštio je državni zavod za statistiku.

U BiH smtni slučaj od H1N1

U bolnici u Sarajevu je od posledica uzrokovanih virusom novog gripa umro 65-godišnji muškarac, što je prvi smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini u ovoj zimskoj sezoni.

Baka uhvatila sajber pedofile

Zahvaljujući prijavi jedne bake koja je na Internetu kupovala poklone za unuke razbijena je kriminalna grupa koja je na Internetu distribuirala dečju pornografiju.

Najniži kurs evra za četiri meseca

Vrednost evra opala je na vodećim svetskim deviznim berzama do najnižeg nivoa u protekla četiri meseca, uoči današnjeg objavljivanja decembarskog izveštaja o nezaposlenosti u SAD i serije emisija državnih obveznica koje će tokom naredne sedmice uslediti u "perifernim" članicama zone evra.

Budimpešta menja zakon o medijima

Mađarski premijer Viktor Orban je obećao da će novi zakon o medijima biti izmenjen, ako bude neophodno, kako bi se uskladio sa principima Evropske unije, izjavio je danas predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo u Budimpešti, posle razgovora sa Orbanom.

Italijan poginuo u Beogradu

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila rano jutros u Beogradu, u Donjogradskom bulevaru ispod Kalemegdana, poginuo je četrdesetogodišnji italijanski državljanin, a njegova saputnica je povređena i prebačena u Urgentni centar.

Preduzetnici zatvaraju radnje

U Srbiji je u 2010. godini, prvi put od kada se vodi evidencija, broj zatvorenih radnji bio veći od broja novoosnovanih, saopštila je Agencija za privredne registre (APR).

Veterničanin poginuo u udesu

Tridesetogodišnji stanovnik Veternika Darko Tenji poginuo je u noći između četvrtka i petka u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tom mestu.  

Teška godina za privredu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin izjavio je da će ova godina biti izuzetno teška za domaću privredu jer, kako je naglasio, "sve što nije rešeno u toku 2010. godine čeka nas u 2011."

Preti nestašica hrane

Agencija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) saopštila je da se svet suočava sa "šokantnim cenama hrane".

De Niro na čelu žirija u Kanu

Američki glumac i reditelj Robert De Niro predsedavaće žirijem 64. Festivala u Kanu, od 11. do 21. maja, saopštili su organizatori Festivala.

Protesti zbog skupe hrane

Tokom nereda u Alžiru, demonstranti su, ogorčeni zbog porasta cena hrane i visoke nezaposlenosti, na ulicama glavnog grada pljačkali radnje, palili gume i rušili ulične znakove.