Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uhapšen ubica staraca na Telepu

Dvoje starijih ljudi nađeni su danas popodne mrtvi u svojoj kući na Telepu u Panonskoj ulici. ezvanično se saznaje da se radi o sedamdesetdevetogodišnjoj Rozaliji Palić i osamdesetogodišnjem Jozef Dinješu, a pretpostavlja se da su ubijeni, jer je u njhovom domu izvršena premetačina. Mrtve supružnike našli su rođaci, a uzrok smrti biće poznat nakon uviđaja i verovatno posle obdukcije, kazali su u policiji. Predstavnici Policijske uprave Novi Sad, nisu mogli da kažu nikakve preciznije podatke, a više o  tome znaće posle obdukcije. Na mesto događaja izašao je zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić, istražni sudija i već broj inspektora kriminalističke policije. Ulica je za vreme uviđaja bila blokirana. Policija je uhapsila Aleksandra Slankamenca (45) iz Novog Sada zbog sumnje da je ubio dvoje staraca na Telepu.

Vesko Vukotić na slobodi posle saslušanja

Posle saslušanja kod dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu, Veselin Vukotić je pušten na slobodu nakon što je juče uhapšen u jednom novosadskom kafiću, saznaje Radio 021.

Vredne slike za pomoć Hadžiću u skrivanju

Policajci su tokom prepodneva pretresli kuću Zorana Mandića - Mandarine u Novom Sadu, bliskog prijatelja haškog optuženika Gorana Hadžića, saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine.

Ne opada broj krivičnih dela

U Novom Sadu se godišnje desi 12.000 krivičnih dela, kaže zamenik načelnika Policijske uprave Novi Sad, Stevan Krstić.  

Ponavlja se postupak za ubistvo Novosađanina na moru

Ponovljeni postupak protiv Ivana Žegure (32) iz Tivta, koji je pre tri godine jahtom usmrtio Novosađanina Dragišu Milića, a njegovog tada jedanaestogodišnjeg sina načinio teškim invalidom, zakazan je za 17. januar pred sudom u Kotoru.

I dalje nepoznat ubica Branka Glušice

Ni posle godinu dana policija ne zna ko je ubio Novosađanina Branka Glušicu (55), dugogodišnjeg operativca Bezbednosno informativne agencije i UBPOK-a.  

Nastavak suđenja za ubistvo u martu

Ponovljeno suđenje za ubistvo navijača "Vojvodine" Dejana Dimitrijevića i ranjavanje tada maloletnog S.B, koje se desilo u aprilu 2008. godine, biće nastavljeno 1. marta sledeće godine.

20 godina za ubistvo policajca Grandića

Specijalni sud osudio je Danijela Tomića (20) na 20 godina zatvora zbog ubistva saobraćajnog policajca Vladimira Grandića (30) iz Novog Sada, u aprilu prošle godine.

Danas presuda Grandićevim ubicama

Specijalni sud u Beogradu izreći će danas presudu osmočlanoj kriminalnoj grupi koja se, pored niza razbojništava, tereti za ubistvo novosadskog policajca Vladimira Grandića u aprilu prošle godine, posle pljačke zrenjaninske zlatare.

Dečaku nastradalo oko od petarde

Dvojica dečaka povređena su u novosadskim školama od eksplozije petardi, jedan je zadobio povredu oka, dok je drugi oprljen po licu i vratu.

Požar u Petrovaradinu

Šezdesetogodišnji V.J. povređen je juče oko podneva u požaru koji je izbio u njegovoj garaži-radionici u Petrovaradinu.

FOTO: Građansko hapšenje na Novom naselju

Kako saznaje Radio 021, Rade K. sa Novog naselja sprečio je pljačkaša cvećare "Breza" na Novom naselju da pobegne s plenom oborivši ga na zemlju u trenutku kada je ovaj istrčao iz radnje, a potom su pritrčala još dva prolaznika i pomogla mu da lopova zadrži do dolaska policije.

Lažna dojava o bombi

Nepoznata osoba, jutros oko 8 sati, javila je telefonom policiji da je podmetnuta bomba u Domu zdravlja u Ulici Zmaj Ognjena Vuka.

Pritvor zbog 11 krađa

Policija je jutros uhapsila četrnaestogodišnjeg S.Š, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio više krađa.

Pritvor za zlostavljače deteta

Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana maloletnim M.Z. i S.S. iz Budisave, zbog sumnje da su izvršili krivično delo obljube nad detetom.

Treći advokat odložio suđenje

Javna sednica sudskog veća novosadskog Apelacionog suda u slučaju Dragana Racića (24), nepravosnažno osuđenom na kaznu zatvora od pet godina zbog teške saobraćajke, je odložena.