Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Opljačkan poštar i dve menjačnice

Za sada neidentifikovane osobe opljačkale su juče dve novosadske menjačnice i uz pretnju nožem, odnosno pištoljem, ukrale izvesnu sumu domaćeg i stranog novca.

Špricevi stalna pojava u parkovima (Foto)

Iako se neretko dešava da u zabačenijim delovima novosadskih parkova Novosađani naleću na otpad koji za sobom ostavljaju narkomani, u "Gradskom zelenilu" tvrde da se svo smeće redovno uklanja.

Pregažena starica stabilno

Autobus gradskog prevoznika na liniji broj 6 juče oko podneva pregazio je Novosađanku Anu Bodoči (87), koja je prilikom izlaska iz vozila pala pod točkove.

Nastradalo dete u Lugu

Troipogodišnji G.F. iz fruškogorskog sela Lug, u opštini Beočin, izgubio je život ispred svoje kuće juče oko 17 sati.

Ponavlja se suđenje sinu policajca

Presuda Marku Markušu (22), okrivljenom za ubistvo Aleksandra Dragojlovića (39) u restoranu "Osam tamburaša" na Petrovaradinskoj tvrđavi, ukinuta je i vraćena na ponovno odlučivanje.  

Uhvaćen džeparoš

Novosadska policija je uhvatila Nikolu F. (1984) iz Novog Sada, neposredno pošto je, u gradskom autobusu, izvukao novčanik iz torbe jednoj Kikinđanki.

Pretio uz pištolj na slepoočnici

Policija će podneti krivičnu prijavu protiv Novosađanina Nedeljka M. (1964), koji se tereti da je, 5. jula, repetirao pištolj i prislonio ga na slepoočnicu radniku jednog gradilišta u Novom Sadu.

Komemoracija pokrajinskom ombudsmanu

U Velikoj sali Skupštine Vojvodine danas je održan komemorativni skup pokrajinskom ombudsmanu Dejanu Janči, koji je posle kraće bolesti preminuo u subotu, 3. jula, u Novom Sadu.

Poginula u udesu u Petrovaradinu

Desanka Paripović (1937), iz Bukovca, preminula je u Kliničkom centru Vojvodine, od posledica saobraćajne nesreće koja se dogodila 3. jula, u Petrovaradinu.

Ribočuvari ponovo napadnuti

Ribočuvare Nacionalnog parka Fruška gora juče su, pri pokušaju legitimisanja, napale dve osobe za koje se sumnjalo da su ribokradice.

Opljačkan poštar

U utorak, 29. juna, nepoznati muškarac opljačkao je poštara u Radničkoj ulici.

Pokušaj ubistva u Banoštoru

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Nade K.B. (1948) iz Novog Sada, zbog osnovane sumnje da je pokušala da ubije supruga Janoša K. (1952).

Monstrum iz Ledinaca sve priznao policiji

Mladen Ogulinac (1958) iz Starih Ledinaca, osumnjičen za silovanje i ubistvo osmogodišnje devojčice, u policijskom isleđivanju priznao je i do detalja opisao monstruozni zločin.

Uhapšena lekarka

Lekarka u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu Branka R.D. (1956) iz Novog Sada pritvorena je posle saslušanja kod istražnog sudije zbog sumnje da je počinila više krivičnih dela.