Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nastavak filma Kill Bill

Kventin Tarantino najavio je snimanje još jednog nastavka svog hita "Kill Bill". Prvi deo osvetničke drame sa Umom Turman u glavnoj ulozi snimljen je 2003, a nastavak je stigao već sledeće godine. Filmovi su širom sveta zaradili skoro dve milijarde dolara.

Građani Srbije za pristupanje EU

U Srbiji pristupanje Evropskoj uniji podržava 58 odsto građana, neznatno manje nego 2006. kada se za ulazak u EU izjasnilo 60 odsto njih, pokazalo je najnovije istraživanje Galupa. Ipak, iako građani Srbije imaju pozitivan odnos prema članstvu u Uniji, oni uglavnom imaju negativan odnos prema radu Haškog tribunala i ulozi koju Unija ima u tom procesu.

Snima se film o Ramonsima

Kompanija "Fox Searchlight" snimiće film o grupi "Ramones", zasnovan na memoarima brata pevača legendarnog pank benda Džoija Ramona. U filmu, koji će se snimati po knjizi "I Slept With Joey Ramone" čuće se i hitovi poznate grupe. Knjiga koju su napisali Ramonov brat Miki Li i pisac i hroničar grupe Legs Maknil, govori o životu Džoija Ramona, čije je pravo ime bilo Džefri Hajman.

Veliki italijanski umetnik u Novom Sadu

Jesenja sezona u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine počinje atraktivnom izložbom grafika velikog formata poznatog italijanskog umetnika Mima Paladina. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 1. oktobra, u 19 časova.

Tango na listi svetske kulturne baštine

Ministar kulture Buenos Airesa izjavio je da je tango uvršten na listu svetske nematerijalne kulturne baštine Organizacije Ujedinjenih nacija za prosvetu, nauku i kulturu (UNESKO). Ernan Lombardi istakao je da je veoma ponosan što taj ples i muzika sada čine deo svetske baštine pod zaštitom organizacije UNESKO.

Milica Piletić dobitnica Mihizove nagrade

Dramska spisateljica iz Beograda Milica Piletić (38), peta je dobitnica godišnje nagrade za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz", saopštili su danas članovi žirija.

Dan ''Reda i zakona''

Američka kriminalistička serija "Zakon i red", koja je prošle nedelje obeležila 20. godišnjicu postojanja, dobila je specijalno priznanje od gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga.

Škola filma u Novom Sadu

Novi Sad će u oktobru dobiti prvu Školu filma po ugledu na svetske metropole. Za ovaj pionirski poduhvat zaslužan je Centar za razvoj vizuelne kulture (C.R.V.K.), javnosti poznat po veoma uspešnom projektu nedelje filma, koji je proletos održan pod nazivom ''Život i smrt sale bioskopske''.

Dilanov album u dobrotvorne svrhe

Prihod od prodaje prvog božićnog albuma koji je snimio Bob Dilan, namenjen je Svetskom programu za hranu koji pomaže gladnima u svetu, saopštila je ta agencija Ujedinjenih nacija. Album "Christmas in the Heart" u prodaju će biti pušten 13. oktobra, saopštila je kompanija "Kolumbija rekords".

Na direktnoj liniji s Bogom

Telefonska linija s Bogom, koju je pre šest meseci uspostavio holandski umetnik Johan van der Dong, privukla je više od 250.000 ljudi da ostave Bogu svoju poruku. Božji "hotlajn" treba da omogući ljudima da u neposrednoj komunikaciji sa Svevišnjim srede misli, olakšaju dušu i odmore se na trenutak od svakodnevnog života.

Film o nastanku Fejsbuka

Studio "Columbia Pictures" i režiser Dejvid Finčer snimiće film "The Social Network", o nastanku internet mreže za druženje Fejsbuk. U filmu, za koji će scenario napisati Aron Sorkin, Džesi Ajzenberg igraće osnivača društvenog sajta Marka Zakenberga, a Džastin Timberlejk Šona Parkera, jednog od osnivača Napstera koji je postao direktor Fejsbuka.

Pronađen par iz doba Trojanskog rata?

Arheolozi u Turskoj pronašli su ostatke muškarca i žene za koje se smatra da su umrli 1.200 godine pre nove ere, u vreme legendarnog Trojanskog rata koji je zabeležio Homer. Vođa istraživanja, profesor univerziteta u Tubingenu Ernst Pernika, izjavio je da su tela pronađena u blizini odbrambene linije u Troji.

"Atheist rap" u Radio kafeu

"Ujutro smo mamurni i gadni" naziv je fotomonografije benda "Atheist rap" koju je izdao Studentski kulturni centar iz Novog Sada i koja će biti predstavljena večeras u 19 časova u Radio kafeu, Miletićeva 45.