Info
24.01.2015.
07:21 > 15:42
Važno je da u Srbiji postoji sloboda govora, ali je podjednako važno da ljudi shvate da sloboda govora nije pravo pojedinca da javno kaže sve što mu padne na pamet, ističe Marko Dražić, urednik satiričnog portala Njuz.net.
  • Dejan

    24.01.2015 20:22
    @ Deks
    Samo da dodam da je to sasvim šizofreno i nadrealno: izražavati javno svoj stav da si protiv slobode javnog izražavanja stavova! Ovo pokazuje tragično nepoznavanje osnovnih životnih činjenica, i nedostatak je elementarne inteligencije - sve karakteristično za ljude neformirane ličnosti.
  • Carls Tejlor

    24.01.2015 13:24
    Izuzetan tekst.
  • Deks

    24.01.2015 12:35
    Sloboda govora je izuzetno važna i ne sme biti kompromisa po tom pitanju, pogotovo jer smo mi jedna evropska zemlja sa dugom tradicijom sekularizma. S tim u vezi zasmetale su mi demonstracije juče u Novom Pazaru. Protiv čega su oni protestovali - po meni ni iz jednog drugog razloga nego da se ukine sloboda govora a to je nedopustivo.
  • Brus Vilis

    24.01.2015 12:09
    Da se vera zadržala u hramovima, crkvama, džamijama, sinagogama i karikatura bi bilo manje ili ih ne bi ni bilo. Ali kad predstavnici verskih zajednica počnu s propovedima u osnovnim školama, za političkim govornicama i u medijima sasvim je primereno da postanu meta podsmeha i kritika.

    Očekujem da nakon estradnih zvezda poreske službe pročešljaju poslovanje verskih zajednica. Pop koji ima para za džip ima i za pdv. Ja kao ateist osećam se poniženo jer zakon nije isti za sve i oslobadja verske poglavare plaćanja dažbina.
  • Liman FCV

    24.01.2015 11:52
    Konačno jedan normalan tekst i pametan sagovornik u domaćim medijima.
  • Spark

    24.01.2015 09:29
    Velo jednostavno
    Kada lepom, pametnom i postenom coveku kazes da je ruzan, glup i lopov, on se nasmeje ili se pravi da ne cuje. Kada pokvarenoj, glupoj nakazi kazes to isto, on ce da te udari. Istina boli, laz mnogo manje.
  • Vojvođanka

    24.01.2015 09:07
    neznanje
    I pored toga što živimo u sekularnom društvu, realnost je drugačija. "Bombarduju" nas informacijama o crkvi, veri, ništa se ne događa bez prisustva i mešanja popova, predsednik unosi badnjak...Našim političarima, a posebno narodu bi trebalo objasniti šta znači sekularno društvo, i terminološki i kako izgleda sekularno društvo u praksi.
  • ns

    24.01.2015 08:30
    tužna je istina da je čoveku slobodu govora vrlo lako ukinuti (zabraniti) samo mu treba usloviti bilo šta bitnije od te slobode kao na primer egzistenciju ili dobrostanje dece, to je najniži oblik hohštaplerstva čiji praktičan primer živimo danas, za podsetnik setite se ko je bio ministar informisanja za vreme slobe kad je postojao jedan kanal a program bio u najmanju ruku severna koreja.
  • ZoranNS

    24.01.2015 07:58
    Problem je jedino ako postaneš
    Problem je jedino ako postaneš karikatura ni kriv ni dužan, karikatura u službi politike, tajkuna, grupe moćnih, to svakako nije sloboda govora, to je zloupotreba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna