Info
27.01.2015.
07:33
"Sindikat komunalne policije nije reagovao primereno ni opravdano kada je u saopštenju najavio podnošenje krivične prijave protiv "NN lica koje je nezakonito snimalo" vezivanje i privođenje građanke, koja se vozila gradskim prevozom bez autobuske karte", ocenjuje, Radoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.
  • Neko

    27.01.2015 14:21
    Šabića za predsednika !
  • Milan

    27.01.2015 13:21
    DA NIJE ŽALOSNO , BILO BI SMEŠNO !
    Interesantno je u 90% slučajeva , ovi novopečeni,kratko ošišani,nabildovani "zaštitnici države,javnog interesa,i opštih dobara" , primenjuju silu na ŽENSKIM OSOBAMA , STARIJIM OSOBAMA , itd.,itd.,manje su "drčni" pred sebi ravnima . Živi bili , vreme će pokazati , ovakvim ponašanjem će izazvati revolte i probleme , pa kada dobiju što su tražili(čitaj , na silu kada neko uzvrati silom) , biće kuknjave , "ometanja službenih lica u obavljanju delatnosti" itd.,itd.
    Ko njih zapošljava ? Koja školska sprema je potrebna za komunalnog policajca ? U kojoj školi se to uči ? , ..i još im treba dati ovlašćnja , gde to sve vodi? Pa policija kada vrši privođenje postoje tačne zakonom propisane procedure koje moraju da se ispoštuju ! Zar naziv KOMUNALNA , ne definiše njihov opis nadležnosti i poslovanja . Šta je sledeće ???
  • Tja

    27.01.2015 13:04
    @ Kalauz: Vama treba era interpunkcije i gramatike, ocigledno. Ne moze neko nepismen da zavodi red.
  • 27.01.2015 11:42
    A da je NN lice snimilo kako ova zena nozem ubada komunalnog policajca da li bi ga i onda tuzili ili bi ga ljubili u du*e sto im je obezbedio dokazni materijal? Znaju da zavrcu ruke babama koje prodaju hekleraj na bulevaru a kada ih zoves da intervenisu u 4 ujutru u kaficu koji je probio radko vreme do 23:00 nemaju mu*a da izadju na teren a ako izadju gazda ih casti a ovi odu neobavljenog posla.
  • Zoe

    27.01.2015 10:00
    Odžačarina
    Ako me komunalni policajac zaustavi i traži moja lična dokumenta bez objašnjenja,ja ne mogu da ga pitam koji je razlog legitimisanja i šta će on sa tim podacima da radi????? Svi znamo da među njima a i među redovnoj policiji ima korumpiranih i krimosa,pa kako se više zaštititi od budala?
  • ovdasnji

    27.01.2015 09:42
    ta banda kursadzija,
    koji su dobili uniforme i palice,bi najvise voleli da rade u mraku !!!
    treba ih snimati i postavljati na drustvene mreze a zatim tuziti !!!!
  • hadus

    27.01.2015 09:27
    @Kalauz
    Botiću - šareniću jel ti ukusan sendvič koji si dobio u centrali da pišeš ovakve gluposti po portalima?
  • 27.01.2015 09:09
    @Kalauz
    Iznenadilo vas je reagovanje "većeg" dela javnosti?!

    Veći deo javnosti ima pravo na istinu.
    Veći deo javnosti ćine građani ove zemlje, a ne marsovci. Vi gospodine, koji spadate u taj "manji" deo javnosti, očigledno još uvek živite u prošlosti.

    Ovaj slučaj, tojest postupak komunalne policije u Beogradu je doveo do UZNEMIRAVANJA javnosti u Srbiji, i to je poenta! Nije većina građana ove zemlje kriva što ih iritira takav skandalozan nastup komunalne policije!
  • Kalauz

    27.01.2015 08:51
    Jako me i znanadilo reagovnje većeg dela javnosti a i novinara jer je očigledno policija postupila po pravilu. Mi smo u eri pravljenja reda u našoj zemlji u kojoj se decenijama radi van zakona i sad smonapali komunalnu i redovnu policiju zbog privođenja švercerke.
    Sramota
  • VOX

    27.01.2015 08:31
    Da li ce neko odgovarati zato sto je dao saopstenje koje siri lazi i dovodi gradjane u zabludu i izaziva strah tj. na indirektan nacin se vrsi presija na gradjane.Ovo saopstenje je izazvalo strah kod ljudi, tako sto se dala lazna informacija.Zasto? Da li ce neko snositi sankcije zbog toga?
  • 27.01.2015 08:18
    Samo edukujte drotove o tome.
  • Mile

    27.01.2015 08:18
    tuzba
    Ako ce tuziti gradjane zbog snimanja, onda vise necemo dozvoliti da koriste snimke sa kamera i ostalih uredjaja koje su gradjani platili svojim posteno zaradjenim novcem.
    Smesan sindikat sa jos smesnijom izjavom,ako vec nemaju znanja u toj oblasti mogli su konsultovati strucnjake.Kako ce recimo zabraniti snimanje snimatelju RTS,ajde da vidim taj sindikat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna