Info
31.01.2015.
18:06 > 07:03
Pojedini činovnici Republičkog zavoda za statistiku (RZS) uživali su privilegije – od mogućnosti brzog napredovanja do toga da uz platu zarade i honorar za poslove koji su im inače u opisu radnog mesta.
  • 01.02.2015 15:17
    drzavne jasle
    Lepo je to sto pojedinci misle da su nedodirljivi, ali nije problem u njima sto svojataju radnike i imovinu, vec u sistemu koji im to omogucava. To sto je forma bitnija od kvaliteta i kvantita rada moze da posvedoce potcenjeni radnici, jer su primorani da raznose postu, sekretarisu i voze u radno vreme i vikendom po potrebi!
  • 01.02.2015 11:52
    Vojvodina i Vojvođani
    U Novom Sadu su se okoristili pomoćnik doveden iz Velikog Gradišta, načelnik iz Prištine, šefica iz Ivanjice itd. Naravno i bivša pomoćnica direktira koju su otpustili kao tehnološki višak (39 godina i 11 meseci staža u tom momentu) sa više od 20.000 Eura utešne naknade za „prevremeni“ odlazak. Nju su angažovali na popisima kao izuzetnog stručnjaka za nešto i plaćali je stotinak hiljada novaca mesečno tokom par godina...
  • Vojvodina Republika

    01.02.2015 08:53
    Zašto se ne objavi gde radi većina zaposlenih koji su imali ovakve beneficije ?

    Razumem, neprijatno bi zvučalo da se sazna da su to većinom stanovnici - Beograda !
  • sovra

    01.02.2015 06:55
    SARMA
    To bilo odprilike to sto je Vucic govorio pre neki dan plate i penzije smanjene drset posto a prosek plata u srbiji porastao.Neko jede meso,neko jede kupus u proseku jedemo sarmu.
  • Predragg

    31.01.2015 23:13
    Greska
    Da ne bude greske,izvestaj DRI nema za posledicu krivicne prijave i odgovarajucu kaznu poske sudskog postupka,vec samo prekrsajno,a greske su smesne. E,to je problem koji gradjani moraju isticati i gurati.Samo zatvorske kazne i i oduzimanja imovine uz zabranu zaposljavanja u javnom sektoru,ikada.
  • 31.01.2015 22:40
    Pomoćnik Pavlović
    Taj isti pomoćnik direktora, Pavlović, je otpustio ženu koja je više od 6 godina radila na ugovor o delu (da, moguće je da toliko neko dugo radi na ugovor o delu), ali zato je primio vozače, isto na ugovor o delu, kojima može da manipuliše kako hoće, da i oni ne bi dobili otkaz. Dotičnu ženu je najgrublji način vređao, a kada je podnela prijavu protiv njega, obećao je, da će joj se osvetiti, što je na kraju ispunio, tako što joj nije produžen ugovor. Takođe je u kolima anketarki, koja je starija samohrana majka, rekao da je previše matora za anketara. Zatim je skinuo sa liste anketara, iako je ista uspešan dugogodišnji anketar, i to su joj bili jedini izvori prihoda, da prehrani decu.
  • 31.01.2015 21:06
    Direktor, pomoćnik, načelnici...
    Na strani 52-53 Izveštaja o reviziji može se videti kako Vukmirovićeva prijateljica napreduje od 2009. do 2012. godine od koeficijenta 2,13 do 4,36 (http://dri.rs/images/pdf/revizija2014/1-statistika-1.pdf). U međuvremenu je u Vojvodini pravljen cirkus postavljenjem za pomoćnika direktora lika koji na poslu provodi najviše tri sata dnevno. Usput ima dva aktivna i dva rezervna vozača i više komada sekretarica. Najbolje je kad ga zimi oko 13.00 voze kući jer moraju da sednu u kola bar 10 minuta ranije da mu zagreju sedište. Dotični je čak pred više zaposlenih u kolima RZS uputio Romima koji su brisali staklo tekst: „Hitler izgleda nije završio posao!“ Odličan izbor gospodina Vukmirovića
  • 31.01.2015 20:48
    ixy
    Nazalost i oni koji bi trebali da ih kazne su zauzeti, kako da sebi namaknu jos kju stotinu hiljada....
  • 31.01.2015 20:20
    Pre neki mesec je izvrsena akreditacija u decijoj bolnicu. Pogledati ko je tu jos dobio osim plate i zasto je to promovisano kao najvaznija stvar na svetu. Jaka akreditacija, nalepnice gde god se okrenes a kod specijaliste cekas mesecima. I jos na stepenistu. Au, koja ta akreditacija?
  • istina

    31.01.2015 20:19
    Pomocnik direktora statistke Pavlovic
    Ovo je samo mali deo. Pomocnik direktora sektora statistike Vojvodine, Zvonimir Pavlovic, protiv koga su zaposleni podneli vise prijava za matretiranje i mobing, na koje nije reagovano, svakog dana dolazi i odlazi sluzbenim automobilom zavoda na posao. To nije sve. Po njega kuci mora da dodje zaposleni, koji ima visoku strucnu spremu, ali koji je na ugovoru o delu, i nema izbora. Naravno i da ga vrati. Uz to odlazi i dolazi na posao kada hoce, iako time direktno krsi zakon o drzavnim sluzbenicima i radnom vremenu. Takodje nema pravo na koriscenje automobila, koji pre svega treba da sluzi za raznosenje statistickog materijala. Da ovo nije laz, lako se moze proveriti i na snmicima sigurnosnih kamera ispred Izvrnog veca, jer je automobil parkiran ispred glavnog ulaza. Naravno, i novinari mogu da posalju fotografa, i da se uvere licno. Pored toga, ima i licnu sektretaricu, mada to nije predvidjeno sistematizacijom, koju svakog petka pusta jos u deset sati sa posla, iako je radno vreme mnogo duze. Ovo je samo mali deo sta sve doticni radi. O tome koliko matretira zaposlene, neka se provere prijave koje su upucene protiv njega, a nijedna nije resena.
  • ko će kome

    31.01.2015 20:18
    ako neće svoj svome
    A koliko su plaćeni da Vučiću daju statističke podatke kako nam sada dobro ide? Ili su to učinili gratis na molbu direktora.
  • 31.01.2015 20:12
    oni bitrebalo da prate i obavestavaju koji avioni ispustaju kemtrejlse
  • 31.01.2015 20:11
    ipak je neko delio vise pa je prosek porastao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna