Info
05.02.2015.
17:42
NATO će danas odlučiti o jačanju snaga na istoku Evrope i stvaranju šest komandnih centara kao odgovor na "agresiju Rusije u Ukrajini".
  • Y

    05.02.2015 19:07
    Bez upitnika na kraju vesti_3
    RU je nagovestila odgovor: poprište boja mogu postati severno i centralnoevropske države. Možda je zato Džon Keri, izgubivši pritom podršku Nemačke i Francuske, prilikom današnje posete Kijevu, "uvukao rogove" i, za sada, USA neće UKR isporučivati avione i raketnu tehniku. Ili se samo radi o taktičkom manevru "umirivanja" RU? Saznaćemo uskoro...
  • Y

    05.02.2015 19:02
    Bez upitnika na kraju vesti_2
    NATO povećava prisustvo avijacije u Poljskoj, Estoniji i Litvaniji. Vreme preleta iz Estonije do granice RU je 8 minuta, do St. Peterburga - 12 minuta. Na nebu se rotira 16 lovaca, podržanih "avaksima". Avioni NATO mogu da ponesu 200 nuklearnih bombi sa slobodnim padom. U Baltičkom i Sredozemnom moru nalaze se 3 taktičke grupe vojnih brodova, sa pešadijskim jedinicama. Snage za brzo reagovanje spremne su da stupe u punu bojevu gotovost za 48 časova. Kancelarija vojnog atašea USA u Kijevu i Pentagon u stalnoj su razmeni poverljivih informacija. Tako da USA i NATO postaju direktni učesnici unutarUKR krize.
  • Y

    05.02.2015 18:51
    Bez upitnika na kraju vesti_1
    Vojni budžet USA za 2016. projektovan je na 534 mlrd. $, što je više za 35 mlrd. $ od ikada zabeleženog vojnog budžeta USA. Od toga samo 51 mlrd. $ ide na borbu sa radikalnim islamom i talibanima. Ali se zato većina ovih sredstava usmerava na porast bojne gotovosti NATO. U Pribaltiku su već prebečeni specijalni diverzantski korpusi snaga USA. Na dežurstvo u Poljskoj i Pribaltici stupa Drugi oklopno-tenkovski bataljon, sa bazom u nem. gradu Filzeke, a pod komandom USA pešadijskih snaga, uz 100 vojnih specijalaca 4. pešadijske divizije USA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna