Info
08.02.2015.
07:21 > 10:55
U Srbiji postoji oko 600 romskih naselja, od kojih je polovina neuslovna, a tokom Dekade Roma, urađeno je malo kako bi se legalizovala podstandardna romska naselja i unapredili uslovi stanovanja.
  • Manjina 57

    08.02.2015 19:12
    @Marko - Novi Sad
    Ako nisi upoznat u celosti sa dešavanjima sa tim kupatilom u Velikom Ritu, nemoj da širiš poluistine. Za to su najmanje krivi Romi, korisnici kupatila. Tadašnja gradska vlada, nevladine i humanitarne organizacije, razni romski lideri, itd.itd... - oni bi trebali da se jave povodom dotičnog "famoznog" kupatila. Jedno javno kupatilo nije rešenje za nehigijensko naselje.
  • 08.02.2015 11:43
    Sve je to zbog nemogućnosti obrazovanja. Meni da neko kaže da sam "smrdljiva Cigančura" i da me učiteljica stavi u posebnu klupu jer niko neće da sedi sa mnom - pa ni ja ne bih išla u školu. Kada se živi u divljem društvu, onda cveta svaka vrsta netolerancije, a decu od malih nogu uče da su Romi drugačiji...
  • Preambula

    08.02.2015 11:25
    Sramota
    Ukupna Srpska javnost mora da shvati,da je ovakvo stanje i zivot Roma u Srbiji,kao i svih ostalih gradjana,pre svega sramota Drzave Srbije i Srpskog naroda koji je vecina. Stvoriti Normalnu drzavu znaci omoguciti uslove za normalan zivot,pravo na rad i drustvo jednakih sansi,a to se ne radi lazima i obecanjima,mahanjem zastavom nego svakodnevnim mukotrpnim radom u svim segmentima drustva. Umesto naricanja,slavopoja i samohvale,treba dobro razmisliti sta znaci biti Civilizovana zemlja,a nakon dubokog osecaja sramote,krenuti u resavanje problema. Da ne budu za sve krivi Amebe,Masoni i Vatikan.
  • Kalauz

    08.02.2015 10:49
    Uvek neko ima prednost
    Ne vidim iz kog razloga treba forsirati neku naciju pogotovo onu čičja se brojnost veoma povećava.
    Rusini su pre par godina na svom velikom Huralu kazali da bi želeli da im se da makar deo onoga što se daje Romima.
    Letos sam sinu govorio da ide da se sunča i da se prijavi kao Rom jer će možda dobiti posao.
    Mi i dalje neke nacije stavljamo ispred drugih a nisam čuo da to rade u drugim državama.
  • Nebojša

    08.02.2015 10:04
    To je njihov izbor
    Siroto ne mora biti skrnavo i prljavo.
    Sami nagomilaju piramide đubreta gde god stignu zato što je tako lakše!
  • 08.02.2015 08:55
    u čije kuće ako imate neku stavite ih u svoju. Oni bez kontejnere i sekundarnih sirovina ne bi preziveli kao ni bez saht poklopaca, saobraćajnih znakova i kablova.Teoretski mnogo lepo zvuci malo je drugčije u praksi.
  • au ovaj

    08.02.2015 08:55
    da je vlast!
    nisu ni oni glupi-srbija se preselila u grad,sto nebi i oni.zato su sela prazna pametnjakovicu
  • ZoranNS

    08.02.2015 08:53
    Romi u otmenom hotelu u Obrenovcu
    Romi u otmenom hotelu u Obrenovcu, posle nekog vremena, Romi u hotelu bez slavina, radijatora, česama, sve uništeno, treba ih premestiti u drugi hotel, ovaj je bez uslova za život.
  • Marko

    08.02.2015 08:48
    Novi Sad
    U Novom Sadu, Romima je sagradjeno zajednicko kupatilo i toaleti i to je funkcionisalo neverovatnih nedelju dana. Neko je pokrao sve slavine i ostalu opremu. Struja im je iskljucena u kucama jer su prikljuceni nelegalnu i nakon par dana im je opet ukljucena zbog ugrozavanja ljudskih prava. mislim da su u velikoj meri sami doprineli sto zive tako kako zive.
  • 08.02.2015 08:37
    Da sam vlast samo na mesec dana vrlo lako bih rešio ovaj problem. Po celoj Srbiji umiru sela, zato sve Rome prinudno iseliti i posle prinudno naseliti u prazne kuće na selima. Rešen problem. Decu u škole, roditelje na njive i u šume, a starci nek ostanu kući. Bolje bi im svima bilo tako nego da žive u kartonskim kutijama u naseljima zagađenim blatom, bolestima, narkomanijom i prostitucijom.
  • Manjina 57

    08.02.2015 08:27
    Romi sami krivi?
    Hmmm...znači, Romi su sami krivi za svoj položaj(?!!!) Zna li neko, koliko novaca su razna udruženja, nevladine i humanitarne organizacije...tj. i Kurta i Murta uzeli za rešavanje pitanja Roma, samo u tzv. Dekadi Roma? Gde su te pare? Ako je 10% potrošeno namenski, ja ću se javno pokajati za ovaj komentar: pepeo na glavu i trkom oko Tvrđave Petrovaradinske. Problem je toliko kompleksan da ne vredi polemisati na ovaj način. Rome prvo treba upoznati, njihovu kulturu i tradiciju (koja je veoma raznolika, ne može da se svodi na zbirni pojam "Romska nacionalna zajednica), i pouditi rešenje koje i njima odgovara, a ne nešto iz "spolja", za koje mi mislimo da je adekvatno rešenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna