Info
23.07.2010.
20:36 > 10:59
Dvanaestogodišnji dečak David Dobrijević, koji je u utorak uveče nastradao kada ga je na Bulevaru oslobođenja udario motociklista Goran Veinović (28), sahranjen je u petak na Gradskom groblju.
  • imbecil

    26.07.2010 08:31
    ma sta ja znam...
    Sto niko nece da kaze da je motor bio divca, bez papira, osiguranja i ostalo...
  • Apache

    25.07.2010 10:28
    Dečko i motor
    @
    prvo, u svakom pogledu okrivljujem vozaca motora, ali, taj decko koji je vozio motor, ga je kupio za 3500 eura i jedva skupio te pare, nije tatin sin i slicno,
    Moram da reagujem na ovakav komentar:

    Kao prvo, neko ko ima 28 godina nije dečko nego odrasla osoba. Ali u Srbiji u zemlji nedođiji, sa iskrivljenim fokusom prema svemu normalnom takva osoba se ponaša kao deran od 12 godina. Ono što je činio, i čine, na žalost mnogi njegovi vršnjaci je čist egzibicionizam u jednom vrednosno propalom društvu. Ovde su toliko iskrivljeni aspekti normalnog i nečeg pozitivnog, moralnog da se ovakve stvari moraju dešavati kao po defoltu. Celo drutvo je bolesno, izgubljeno, dezorijentisano i toliko izmanipulisano od vladajuće
    (I opozicione) vrhuške (velikim nacionalnim projektima)da nam životi prolaze prazni,bez perspektive i u kompletnom sivilu. Ovaj mali dećak žrtva farme, grand parade, ružičaste televizije, glupavih radio stanica poluobrazovanih novinara-koji šire virtuelnu sliku ove propale zemlje.
    Policija, zdrastvo, obrazovanje itd... su samo refleksija opšteg haosa u društvu.
  • Dokoni kum

    25.07.2010 06:14
    auuuu Janko i ja imamo isto mišljenje ... neće biti dobr
  • pera lastic

    24.07.2010 16:28
    nije budza
    prvo, u svakom pogledu okrivljujem vozaca motora, ali, taj decko koji je vozio motor, ga je kupio za 3500 eura i jedva skupio te pare, nije tatin sin i slicno, odgovornost po meni stoji mnogo vise na miliciji, koje neadkvatno obavlja svoj posao... ne ide su danas u micliciju zbog casi ili ponosa vec iskljucivo zbog para, koje slozicemo se svi lako dobijaju da zatvore oci za sitne prekrsaje...
  • Jo

    23.07.2010 19:18
    Baš je aha
    E moj Aha u tome i jeste poenta:da ga je ta ista murija kažnjavala kao i skuteraše bez kaciga motor bi mu bio negde u žici zaključan a on tamo gde mu je i mesto i ovo se ne bi desilo.To što načelnik policije večito pere ruke i nizašta nije kriv to je njegova sramota kao čoveka i službenika jer on je školovan i dobija platu od naših para da bi štitio normalne gradjane a ne da bi njegovi službenici ispijali prepodnevne vinjake sa takvim likovima.Prodjite malo prepodne oko spensa pa pogledajte sami.Zaplenio čovek par kuća pa se oduševio a to što mu deca bahatih roditelja ubijaju normalne ljude motorima i kolima nije on kriv
  • 23.07.2010 18:56
    ne peihvatam
    Ne prihvatam kao tacno komentar od @Aha, POLICIJA JE KRIVA.Zasto, jednostavno da je uhvatila motociklistu kod Merkatora pri brzini od 15o km/h oduzela mu dozvolu,potom odvezla u zatvorski pritvor jer NE POSTUJE Zakon o saobracaju a sud mu izrekao kaznu ODUZIMANJE VOZACKE DOZVOLE sve u skladu Zakonom o saobracaju, te da plati kaznu od 200000 hiljada dinara, e da vidim da li bi ponovo bio drumski siledjija, iskomplesirana bolesna licnost.
    A komentar da su svi vozaci bili nekada ovako bezobrazni i bahato siledjijski orijentisani je NETACNO,izgleda da doticna osoba nije nekada zivela u Novom Sadu ili jest ali je cesto bila kaznjavana i vozacka dozvola vise puta oduzimana, takav je nekada bio nas grad
  • Aha

    23.07.2010 10:30
    Aha
    Citam komentare i ne verujem...Ja se ne slazem da je policija odgovorna za sve. Kriv je motociklista koji je vozio kao manijak, njegova bahatost, neodgovornost...Njegova odluka je bila da jurca i podize motor na zadnjaka iako je znao pravila saobracaja. Cak i da ga je policija zaustavila kod Merkatora i napisala mu kaznu , on bi nastavio da divlja bulevarom jer je takva osoba i jer moze. A vi ste svi licimerni. Svi ste nekada svesno vozili svoja kola/motor prebrzo, i niste brinuli da bi mogli nekoga da udarite...tada vam je bilo super sto nema policije i sto niste dobili kaznu. Inace, zakon je izuzetno los. Policiji su vezane ruke, kazne su male...kladim se da ce i ovaj motoras da dobije mozda godinu zatvora i godinu uslovno...E toga se grozim...
  • janko

    23.07.2010 10:11
    sugrađanima i sugrađankama
    a u ono vreme koje svi sada zdusno psuju i kritikuju ("kada je bravar unistavao srbiju") mi smo preko veze u busu slali pare za kartu, koju smo, opet preko veze, zajedno sa kusurom dobijali nazad, kada su mladi skakali na noge lagane da starijima ustupe mesto, u ono vreme nisi ni pomislio da 1cm vozis brze nego sto je dozvoljeno, kada si i u pola i posle pola noci mogao bez straha da ides gradom, da zalazis u park.... onda te je cuvao andjeo cuvar, plavac, koji je patrolirao po ceo dan i celu noc, brinuci nad mirom i bezbednoscu sugradjana.... a napasnik, ako se i pojavio popio je dobre batine da mu ni napamet vise nije palo da nesto slicno uradi. a sada "andjeli" drustvuju sa dilerima, yestokim momcima i vlasnicima jakih masina, ocekujuci da se "ogrebu", a vi sugradjani drugog, treceg i .... reda placajte ceh svemu ovome sto se u ovoj nazovi zemlji i drzavi dogadja.
  • Mamika

    23.07.2010 09:59
    ???
    Naravno da se slazem sa prethodnicima i ne da mislim,nego znam,zato sto svaki dan gledam ovakve ludake,koji imaju rodjake u policiji,koji su svemocni,koji su u stanju,zrtvu da naprave krivcem! Ali, oni su toliko mocni,tako da nama ,obicnim smrtnicima,ostaje samo da se jadamo,ovako po forumima,a ONI,pa oni ovo i ne citaju!!! Ne znaju!!! Oni se samo u novcanice razumeju!!!
  • =+=+=++

    23.07.2010 09:19
    Zakon se odnosi samo na obične smrtnike.Policija ne sme ni da zaustavi tipove u džipovima, mercedesima i na "besnim" motorima,a o pisanju kazne mogu samo da sanjaju.Policija + "reformisano sudstvo"= katastrofa za običan svet, a privilegije za nedodirljive.
  • milosns

    23.07.2010 08:49
    biciklisti
    al sad je jako trulo što su svi isprozivali policiju i što se ona od ovog nemilog dogadjaja počela iživljavati nad biciklistima, majku mu, juče za vreme utakmice kada je oko stadiona bio povećan broj pripadnika policije, svakog ali svakog biciklistu su zaustavljali i pisali kazne za nenošenje kacige. znam da po zakonu moraju nositi ali da se sad toliko ide u krajnost, ma daj, u ovom slučaju su oštri a tamo negde u drugom delu grada neki mamin sin opet divlja sa motorom ili besnim automobilom i njemu niko ne piše ništa, tuga...
  • Skali

    23.07.2010 08:25
    Koja većina?
    vi ste anketirali policajce i Bubnjevića ili građane? Razumemo se.
  • Baba opet

    23.07.2010 07:40
    Prioriteti policije
    u ovom gradu su kao kada bi hitna pomoć primila pacijenta u predinfarktnom stanju, a onda hitno pristupila lečenju pacijentovog uraslog nokta!
  • Adice

    23.07.2010 07:33
    Slažem se potpuno sa prethodnicima...
    ...policija je APSOLUTNI i JEDINI krivac za ovu tragediju, iz razloga što ne može pojedinac da određuje zakon , već država SPROVODI zakon kako bi zažtitila pojedinca od bilo kakvog vida nasilja!!! Na Somborskom bulevaru je dragi policajci , nastavljeno divljanje , tj. nije nikad ni prekidano, a vi nemate da ne kažem šta, da stanete tamo zato , što znate da KO jurca i divlja Somborskim bulevarom i ostalim bulevarim!!! Ako nemate to što već nemate , dajte otkaz pa zabavljajte onda ribice po kafićima !!!
  • Život ovog deteta je na dušu P

    23.07.2010 07:30
    Opaaa kamda su vas OPOMENULI.
  • Baba

    23.07.2010 07:26
    Slažem se i ja
    sa Malom.

    Ne poznajem nijednu osobu koja sleđena od užasa i bola zbog ove tragedije, nije rekla da je to odgovornost policije.

    Ne postoji volja da se taj problem reši. Da postoji, motoraši koji divljaju, luksuzni automobili sa zatamnjenim staklima parkirani na putu ili zelenim površinama kod kafića, svi bi se oni doslednom kaznenom politikom doveli u red.

    Ali, ne. Policija keba vikendaše koji se spuštaju s Iriškog venca i voze 40 na mestu određenom ograničenjem 30, i pristojne građane koje može DA STIGNE.

    Koliko dnevno viđate motora bez tablice? Ja vidim da je svaki treći bez tablice. Zašto ne počnete makar da odnosite s parkinga motore koji nisu registrovani? Zašto se opet skupljaju motoraši na petlji kod Mosta slobode? Da li proveravate imaju li dozvolu za javno okupljanje? Kada ste ih legitimisali i proverili registracije njihovih motora?

    Gde ste, stvarno, noću u parkovima?

    Ne, policija u ovom gradu ne radi svoj posao i to zna čak i Radio 021 koji danim (ne)vešto izbegava da prenese gnev građana i metu na koju Novosađani upiru prstom - novosadska policija.
  • Sugrađanka

    23.07.2010 07:01
    Slažem se...
    ...sa Malom. Moje iskustvo je isto. Uostalom, analizirajte sve komentare koji su povodom ovog užasnog događaja pristigli, pa ćete i sami shvatiti. Mene je policija zaustavila na pravcu prema Veterniku, i uz opomenu me pustila taj put. Isli smo 60 km/h. Ne dozvoljava se biciklistima da voze kroz Zmaj Jovinu, a u gradu valjanih staza za bicikl nema. I da li ikad zaustavljaju one sto se na kolicima i konjem klate po gradu dok prekopavaju po djubretu!? A u zakonu stoji da oni u centar ne smeju.
    Tako da, kriva je policija, potpuno, i gradska vlast. Zamislite da imate policajce i saobraćajce na krtitičnim mestima, pa da isti još i rade svoj posao. Zamislite da ih ima po parkovima i da noću patroliraju, pa da li bi bili puni parkovi narkomanskih špriceva? Zamislite da možete bezbrižno pustite svoje dete da ode u grad?
    Eto, zamislite kako bi tada izgledao Novi Sad?
    :(
  • Mala

    23.07.2010 05:55
    Ovo "većina njih ne misle da policija deli odgovornost za jurenje motociklista po bulevarima" NE VERUJEM, nego verovatno morate malo da se ulagujete policiji. Ako sam pricala sa 100 ljudi o tome, znam da svi oni 100% misle da policija snosi odgovornost. A pricala sam sa vise od 100. Malo mi je cudno da ja ne poznajem bas nikoga ko ne misli tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna