Info
18.09.2015.
18:10 > 18:26
Srpski proizvođači mleka su mnogo puta ukazivali da su ugroženi. Ogroman je uvoz mleka u prahu, traže veću pomoć države, ali nailaze na otpor, jer ih, kažu, sputava Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.
  • 19.09.2015 06:31
    nemoguce
    ko bi rekao da to moze da se desi njima a prodaju nam tako lepo obojenu vodu i to za 100% skuplju pa sta ocekujete da je narod toliko glup da vam u ovoj nemastini poklanja novac a uvozno mleko kvalitetnije ili od seljaka na tezgi pijece da negovorimo
  • Observer

    19.09.2015 05:48
    Godinama upozoravam
    Pošto sam u struci, godinama pratim i upozoravam javno, na ovaj problem, tako da me nije iznenadilo, ali mi je žao. Ukratko, ovakvi trendovi brišu stanovništvo iz ruralnih sredina, loše utiču na BDP i obaraju stabilnost socijalno - ekonomske situacije. BOGATE ZEMLJE SU ODAVNO REŠILE PITANJE POLJOPRIVREDE ! Bugarski je potpuno u pravu, a Veliki brat kroji svoju politiku preko leđa evropskog seljaka, jer vidimo da su veliki protesti u Briselu. Oni, koji su potpisivali Predpristupne sporazume su pravi diletanti, ili korumpirani pioni, jer je ovo put ka urušavanju Države!
  • 19.09.2015 05:33
    Moje mlekce
    GMO krava, sa hormonski podstaknutim odrastanjem a kasnije i izazivanjem mlečnosti, napucana antibioticima, koja svaki dan jede jednako odgajenu hranu - pa naravno da je to bolje od domaće prirodne krave.
    Zašto? Pa zato što to tako žele oni koji utiču na sve ono što nam se događa, a kojim mi i ne pokušavamo da pružimo otpor.
    Zašto?
    Pa zato što glumimo građane EU.
    Foliraćemo se do smrti.
    Naravno da će proizvođači iz EU prodavati samo najlošije za Balkan i tamo neku Srbiju.
    Doduše ni uvoznici nisu bolji. Samo im preturaju po magacinima, traže nešto sa siteklim rokom, da bi bilo jeftinije.
  • Milka

    19.09.2015 05:14
    Razmisljajmo ovako
    A nisu kukali kad im je drzava dala da povećaju procenat onog toksina za 10 puta.Nisu tada rekli naš proizvod koriste deca i nihova težina od oko 10 kg sa povećanjem toksičnosti mleka 10 puta je štetna da ne kažemo otrovna za decu.Uradimo nešto.Ne nisu.

    Neću da ih čujem kako kukaju.
  • @ istina je drugacija

    19.09.2015 04:34
    istina je
    Šta ćeš? Čovek ov radi već jako dugo i nastaviće da radi... jednostavno nas je evolucija dovela na to mesto gde smo i mi sa njega nećemo otići...
    Kome se ne sviđa neka ne jede meso i mleko i sve njihove prerađevine ali neka i nas koji to konzumiramo lepo ostavi na miru...
    Što se same situacije tiče, godima nas uništavaju kojekakvi pručeni ministrići za ovo ili ono koji nemaju pojma o životu, ekonomiiji, poljoprivredi i svemu ostalom...
  • istina je drugacija

    18.09.2015 22:34
    Nisu oni proizvodjaci mleka vec mucitelji i ubice teladi i krava!!!
    Krave proizvode mleko za telad a ne za ljude! Kako bi se ova Bugarski osecala da nju neko vestacki osemeni da bi pocela da stvara mleko, i da joj onda odmah nakon porodjaja uzme dete da ono ne bi sisalo vec da nju svaki dan prikace na masinu i muzu dok je profitabilna, a posle u klanicu?!
    E to je ono sta oni rade kravama!
  • Boki NS

    18.09.2015 20:02
    Potošači su pred bankrotom...! A kamoli proizvođači...
  • Santinel

    18.09.2015 19:42
    da, da
    Srbija je pred kapitulacijom ,pitanje je ko je od aktuelne vlasti sve nas zajedno prodao,zajedno sa kantama mleka,dali to vlast ide u Ameriku po uputstva sta i kako rasturiti Srbiju a potom i Evropu...neka nam je bog u pomoci hrišćanstvo je pred velikim iskušenjem.....najstariji narod hmmmm Srpski ponos,dostojanstvo,preci kojima nismo ni do clanka,prodali smo se za Beograd na vodi i licne bankovne racune,treba da nas je sramota,narodna sramota zato sto trpi ovo,politicare sto su prodali svoj narod i otadzbinu...ovo nikako nevalja
  • gari

    18.09.2015 19:39
    kupujmo domace!
    Treba da se sprovede akcija za sve domace proizvode da kod nas imaju etiketu KUPUJMO DOMACE, ili tako nesto. Svako moze da vidi gde je nesto proizvedeno, ali to pise sitnim slovima, pa neka proizvodjaci to tako oznacavaju na ambalazi i na jedan jedinstven nacin da kupci to odmah znaju.

    Takodje, treba da ovako nesto i da bude podrzano od strane medija, a na tome da drzava poradi. Svi koji nemaju svest o tome da je vazno domace kupovati treba da je steknu. Ne treba razmisljati "ovi nasi domaci ovakvi, onakvi... neka komsiji crkne krava!", jer kad komsiji "crkne krava" nece ni ovom drugom biti veselo.

    Naravno, treba i ovi nasi nekad da smanje dozivljaj sa cenama, svi znamo da nam je voce skuplje na pijaci zato sto su to na pijacu preprodavci preprodavaca, a onda narod nekad misli "nasi seljaci 'alavi...". Stavite tu oznaku, i kad je cena bar priblizna da ljudi kupe to nase domace, a ne strano.

    Ovo sto kazem je krajnje jeftino resenje i vrlo jeftino.

    Ako mislite nekad "necu da placam nasima", onda cete platiti drugima - placate i radnike i porez u toj drugoj zemlji.

    Kako se ne pojavi opozicija sa ovakvim idejama sa se vodi, bilo ko da se pojavi, a ko nije do sad etiketiran na ovaj ili onaj nacin, nego imamo ove sto su za bilo sta ovakvo letargicni, sto godina treba nesto da se uradi, al bitno da su za svoje interese brzi i efikasni.
  • 18.09.2015 19:22
    mleko je lošije a skuplje nego u evropskoj uniji. i treba da propadnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna