Info
19.09.2015.
17:43
Četiri psa uginula su od toplotnog udara danas na izložbi pasa "Saut viner šou" na izletištu Pašina česma u Leskovcu.
  • mile

    20.09.2015 05:07
    Bas sam se nasekiro.Nisu im dali suncobrane , sramota.
  • Toto

    20.09.2015 02:46
    Nelupetajte
    Ne trazite ode krivca kad se zna koj .Sami vlasnici izlagaci znaju kakve uvjete moraju svojim ljubimcima napraviti kad se tice izlozbi na otvoreno i po visokim ekstremnim temperaturama.Vecina izlagaca to zna. Koliko sam uspjela vidit da na ovoj izlozbi nije bilo pitke vode e tu je greška samog organizatora .Jer mora da bude voda ,struja.Ode je organizator zakazao s vodom koja je jako ,jako potrebna,a za sve ostalo su krivi vlasnici ili hendleri koji nisu marili za životinje.
  • Tuga

    19.09.2015 21:24
    kreteni kako mozete da ostavite zivo bice na suncu da skapava ili zatvorenre u kolima
    sami se otoplili da bog da
  • hadus

    19.09.2015 21:18
    za Anonimusa NEpravnika
    Svaka osoba može da pronađe član u zakonu, al ajde mi podvedi pod ovaj član ovu situaciju i gde je u pitanju greška čoveka...
  • 19.09.2015 20:19
    Krivični zakonik Republike Srbije

    Ubijanje i zlostavljanje životinja

    Član 269.

    (1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

    (2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

    (3) Ko iz koristoljublja organizuje, finansira ili je domaćin borbe između životinja iste ili različite vrste ili ko organizuje ili učestvuje u klađenju na ovakvim borbama, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom.
  • 19.09.2015 19:50
    Za svaku osudu su vlasnici pasa, koji su morali znati da preterano izlaganje suncu škodi njihovim ljubimcima. Ovde svakako nije rač o ljubimcima, nego o sujeti vlasnika, kojima je najvažnije bilo prikazivanje po svaku cenu. E pa nažalost, psi su to platili svojim životima. Vlasnici nisu voleli njih, nego (eventualne)nagrade koje bi hranile njihovu sujetu. Da, to je maltretiranje životinja.
  • Joca

    19.09.2015 19:16
    propis
    Drzaoci pasa moraju imati propisnu obuku i polagati ispit za drzaoca pasa i ostalih krupnih zivotinja.Zabraniti iz humanih razloga, drzanje velikih dugodlakih pasa u stanovima gradskih cetvrti.Ljubitelj pasa mora znati, da je takvo drzanje mucenje zivotinje i kaznjivo po zakonu,a zakonodfavac mora propisati uslove za drzanje pasa i ostalih krupnih zivotinja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna