Info
21.10.2015.
05:56 > 05:56
Skoro osam tona mesa nepoznatog porekla zaplenjeno je i uništeno u Vojvodini od početka godine do kraja septembra.
  • užas

    21.10.2015 18:40
    Istina o mesu:
    http://youtu.be/99LxOCMgD-w
  • 21.10.2015 10:39
    Baš me interesuje
    ko sponzoriše to društvo i još neka "društva"? Zašto prethodno nisu ispitali zašto se uvozi meso iz zemalja gde je dozvoljeno čuvanje do šest(6) meseci, pred njegov istek, a onda ovde "ugrađuje" do našim kvazi "zakonom" gde može da traje dvanaest(12) meseci????
  • steva

    21.10.2015 08:44
    Problem je u nekontrolisanom uvozu?
    Veliki preradjivaci mesa bez ikakve kontrole uvoze velike kolicine tovljenika (do 70kg) malo se to ovde "podgoji" i ide u preradu. Cena tovljenika sa domaceg trzista (od nasih proizvodjaca) je mizerna, ispod 1 evra zive vage i nas seljak se lepo dosetio. "Necu prodavati tovljenike nego cu ih sam klati, preradjivati (soliti, dimiti,...) i prodavati sto mi se vise isplati"!?! Eno pogledajte pijace u Novom Sadu, pune su slanine, kobasica, kulena,...
  • ivans

    21.10.2015 07:41
    A uvoznici pokvarenog mesa?
    Nedavno je u štampi objavljen podatak da je u Srbiju uveženo za godinu dana 180.000 tona ( !!! ) mesa kome je istekao rok trajanja. Kapacitet pogona za uništavanje istog je 60.000 tona. Pitam se, pitam, gde je završilo onih preostalih 120.000 tona?
  • ja

    21.10.2015 07:37
    ko li je sada ovo smislio,a ko li ce da profitira.....naravno sa uvezenim mesom koje je 100% ispravno.....
  • Ono

    21.10.2015 07:27
    što
    Ono što sam ja primetio kupujući meso u našim mesarama i megamarketima, kad kupujete npr. but, iseku šnicle što tanje, ali ni to ne pomaže da bi se prikrila žilavost mesa.

    Ko zna šta i koje meso jedemo, mi smo bedna država, stoga se verovatno i stoka bedno hrani i drži.
  • Mesojed

    21.10.2015 07:12
    Pazi, molim te...?
    Vise od dvadeset vekova '' majstori'' kolju po kucama i sada je odjednom to cudno!?
    Oduvek je u selima bilo ljudi kojima svinjokolj nije profesija ali znaju posao.
    A kome oni smetaju?
    Onima sto ispustaju krv u Dunav (takodje ilegalna klanica) i onima sto uvoze svasta iz Argentine (ti su vrlo legalni).

    ps
    Pretpostavljam da sada onaj Vegan likuje i da ce nam opet ocitati bukvicu :D
  • 21.10.2015 07:05
    Hm, meso bez dokumentacije nije nužno pokvareno. I uvek ću pre kupiti od "majstora" nego u supermarketu, džabe vama te deklaracije kad više verujem čoveku nego lagaraijama koje tamo pišu.
  • b

    21.10.2015 07:02
    u prevodu - ljudi neće da jedu argentinska mesa raznih matijevića nego odluče da sami spreme sebi hranu ali ih inspekcija (samoinicijativno i bez ikakvog pritiska, naravno, jer im je stalo do zdravlja svojih građana) sprečava u tome. sigurno tu ima svega, i pokvarenog mesa ali i ljudi ali ajde da se ne lažemo.
    pa naravno da ću kupiti polutku i platiti komšiji mesaru 10-20 evra da je do poslednje koske odradi nego što ću u radnjama da kupujem.
  • VV

    21.10.2015 06:41
    Kontrola
    Gospodo obratite vi paznju na proizvode koji su u legalnim tokovima. Na procente nitrata, nitrita i fosfatnih soli koji su tihi ubica
  • 123

    21.10.2015 06:24
    a tek šta je
    onda u megamarketima...
    ja kupujem domaće :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna