ko sponzoriše to društvo i još neka "društva"? Zašto prethodno nisu ispitali zašto se uvozi meso iz zemalja gde je dozvoljeno čuvanje do šest(6) meseci, pred njegov istek, a onda ovde "ugrađuje" do našim kvazi "zakonom" gde može da traje dvanaest(12) meseci????
Veliki preradjivaci mesa bez ikakve kontrole uvoze velike kolicine tovljenika (do 70kg) malo se to ovde "podgoji" i ide u preradu. Cena tovljenika sa domaceg trzista (od nasih proizvodjaca) je mizerna, ispod 1 evra zive vage i nas seljak se lepo dosetio. "Necu prodavati tovljenike nego cu ih sam klati, preradjivati (soliti, dimiti,...) i prodavati sto mi se vise isplati"!?! Eno pogledajte pijace u Novom Sadu, pune su slanine, kobasica, kulena,...
Nedavno je u štampi objavljen podatak da je u Srbiju uveženo za godinu dana 180.000 tona ( !!! ) mesa kome je istekao rok trajanja. Kapacitet pogona za uništavanje istog je 60.000 tona. Pitam se, pitam, gde je završilo onih preostalih 120.000 tona?
Ono što sam ja primetio kupujući meso u našim mesarama i megamarketima, kad kupujete npr. but, iseku šnicle što tanje, ali ni to ne pomaže da bi se prikrila žilavost mesa.
Ko zna šta i koje meso jedemo, mi smo bedna država, stoga se verovatno i stoka bedno hrani i drži.
Vise od dvadeset vekova '' majstori'' kolju po kucama i sada je odjednom to cudno!?
Oduvek je u selima bilo ljudi kojima svinjokolj nije profesija ali znaju posao.
A kome oni smetaju?
Onima sto ispustaju krv u Dunav (takodje ilegalna klanica) i onima sto uvoze svasta iz Argentine (ti su vrlo legalni).
ps
Pretpostavljam da sada onaj Vegan likuje i da ce nam opet ocitati bukvicu :D
Hm, meso bez dokumentacije nije nužno pokvareno. I uvek ću pre kupiti od "majstora" nego u supermarketu, džabe vama te deklaracije kad više verujem čoveku nego lagaraijama koje tamo pišu.
u prevodu - ljudi neće da jedu argentinska mesa raznih matijevića nego odluče da sami spreme sebi hranu ali ih inspekcija (samoinicijativno i bez ikakvog pritiska, naravno, jer im je stalo do zdravlja svojih građana) sprečava u tome. sigurno tu ima svega, i pokvarenog mesa ali i ljudi ali ajde da se ne lažemo.
pa naravno da ću kupiti polutku i platiti komšiji mesaru 10-20 evra da je do poslednje koske odradi nego što ću u radnjama da kupujem.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Tone sumnjivog mesa na pijacama i u mesarama
Info
•21.10.2015.
•05:56 > 05:56
Komentari 11
užas
http://youtu.be/99LxOCMgD-w
steva
ivans
ja
Ono
Ko zna šta i koje meso jedemo, mi smo bedna država, stoga se verovatno i stoka bedno hrani i drži.
Mesojed
Oduvek je u selima bilo ljudi kojima svinjokolj nije profesija ali znaju posao.
A kome oni smetaju?
Onima sto ispustaju krv u Dunav (takodje ilegalna klanica) i onima sto uvoze svasta iz Argentine (ti su vrlo legalni).
ps
Pretpostavljam da sada onaj Vegan likuje i da ce nam opet ocitati bukvicu :D
b
pa naravno da ću kupiti polutku i platiti komšiji mesaru 10-20 evra da je do poslednje koske odradi nego što ću u radnjama da kupujem.
VV
123
ja kupujem domaće :)
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H