Za poslednjih devet godina potrošnja hleba u Srbiji je pala za 17,97 kilograma po stanovniku, pa smo se po tome značajno približili evropskim standardima.
Mante se proseka!Moj pajtaš Đoka se udavio u jendeku,koji u proseku ima 30 cm. vode.Samo što je on bio neke sreće,pa upo di je bilo 3 metera,a nije znao da pliva.Tolko o proseku !
Smanjen prosečan broj kilograma pojedenog hleba je dobar pokazatelj samo u društvu u kome nema ekstrema.
Sumnjam da je za naše društvo sledeći scenario: ko ima i može - jede više peciva ili smanjuje hleb na račun drugih namirnica, a ko nema i ne može - ili je dominantno "na hlebu", ili na njemu štedi pa manje kupuje. U proseku je vidljivo smanjenje potrošnje, ali ništa ne znamo o tome zašto i na koji način. Možda bismo u nekim slojevima društva pronašli i pocećanje a negde drastično smanjenje iz raznoraznih razloga, što bi sve, u proseku, dovelo do ovog podatka.
Kod nas se tradicionalno jede mnogo zzitarica, posebno hleb. Dobro da je potrossnja smanjena, ali je losse sto se u nas konzum mesa sa nekadasnjih 71 kilogram po stanovniku godisnje kontinuirano smanjuje vec ccetvrt veka i prosle godine je iznosio oko 48 kilgrama. Joss gori pokazatelje losse ishrane je skromna potrossnja kvalitetnijih proizvoda; tako krusske konzumiramo jedva 1,5 kilograma u proseku, dok maslaca jedva 200 grama za godinu dana.
Moj pokojni matori je 40 godina odrintao u novosadskom Hlebu. UČIO tj. PEKAO zanat od 14 godine. Čak je i na odluženju vojnog roka (1959-61) radio u pekari. Više puta bio državni prvak Juge u belom pecivu (kifle, perece, zemičke itd). Većina današnjih pekara završi btzopotezni kurs i i mesi kao da meša beton. Ja sam kao dete malo pomagao u poslu, pa znam kako se šta pravi. Po perecama mogu da zaključim jel sadašnji majstor stvarno pekao zanat. A da ne pričamo da je žito bilo mnogo kvalitetnije, a ovo danas pitaj Boga odakle uvoze, pa nije ni čudo da ga već uveče možeš baciti u đubre.
Ja ne pojedem ni 20 kilograma hleba godisnje. Ko postuje pravila hrono ishrane, jede hleb samo za dorucak. A poznajem bar jos 10 ljudi koji su na hrono ishrani. Radi se o jedinoj efikasnoj ishrani protiv viska kilograma, ali i za regulisanje holesterola,secera u krvi, triglicerida.
Jedemo sve manje hleba, ali zato tučemo kavijar, jaja prepelice i ostale namirnice svojstvene visoko razvijenom, bogatom i u parama opkupanom društvu! Jedino se hlb i jede u Srbiji, o čemu vi to?!
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Jedemo sve manje hleba
Info
•04.05.2016.
•08:22 > 08:28
Komentari 11
zdravlje
r.
:P
hleba
Ja
Steva-NS
Običan
Sumnjam da je za naše društvo sledeći scenario: ko ima i može - jede više peciva ili smanjuje hleb na račun drugih namirnica, a ko nema i ne može - ili je dominantno "na hlebu", ili na njemu štedi pa manje kupuje. U proseku je vidljivo smanjenje potrošnje, ali ništa ne znamo o tome zašto i na koji način. Možda bismo u nekim slojevima društva pronašli i pocećanje a negde drastično smanjenje iz raznoraznih razloga, što bi sve, u proseku, dovelo do ovog podatka.
zivan
DTD
Limanac
Sanja
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H