Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Info
18.04.2017.
11:16 > 12:54
Srbija naredne sedmice obeležava Nedelju imunizacije u Evropskom regionu, godišnji događaj kojim se jača uverenje ljudi o potrebi zaštite od bolesti.
  • Muad'Dib

    24.04.2017 08:58
    Laži o štetnim vakcinama
    Pitanje je jednostavno: kome verujete?
    Ako verujete stručnjacima, naučnicima koji su ceo život posvetili izučavanju imunog sistema i vakcina onda da, treba da vakcinišete decu. Sve zemlje vakcinišu svoju decu, od SAD i Nemačke pa do Rusije i Kine. Sve one imaju mnogo stručnjaka i brinu o svojoj deci i sve koriste iste vakcine kao i mi. Neke zemlje su morale da uvedu obavezu, poput Australije i Kalifornije prošle godine, jer su se suočile sa padom obuhvata vakcinacije koji je počeo da ugrožava zdravlje nacije. Druge države to još nisu morale da urade jer imaju dovoljno visok nivo obuhvata i bez zakonske obaveze. Ponavljamo, jedna stvar je ista kod svih država - sve one vakcinišu svoju decu.
    Zapitajte se: zašto bi sve te države uništavale svoju budućnost?
    Nadrikekara, pa čak i onih sa diplomama je bilo uvek i biće ih uvek. Oni se fokusiraju na medijsku pažnju, ali ozbiljna naučna istraživanja koja potvrđuju njihove priče ne postoje. Ukoliko imate nedoumice i pitanja na koja želite da dobijete proverene informacije stranica "Vakcine i alternativa - reč nauke" vam je na raspolaganju. Posetite i sajt Examinus, počnite ovde: www.examinus.org/faq/vakcine
  • Izdajnicima

    18.04.2017 19:40
    NE zapadnoj vakcini
    Sve što antivakcinaši traže, to je da vakcine budu iz Rusije ili Kine.
    Zar je to tako, tako, teško?
    Primili su pare, pa moraju da budu od Novartisa?
    Na[eg vekovnog, osvedočenog "prijatelja"?
    Vratite Torlak, jer ste ga upravo vi i minirali podmetanjem živih virusa.
  • G

    18.04.2017 19:05
    @mama - šta pričate vi gospođo? Pa pre koju godinu je u Berlinu izbila cela afera sa malim boginjama koju su među nevakcinisanom decom iz BiH i Srbije, bila je valjda i jedna žrtva, u Rumuniji prošle godine u grupi dece koja više od 90% nije bila vakcinisana, u Kanadi isto pre par godina nekoliko nevakcinisanih umrlo od velikog kašlja. Zašto mislite da su se te nekada česte bolesti koje su odnosile živote velikog broja dece skoro u potpunosti povukle, tako iz čistog mira?
  • Meri

    18.04.2017 15:37
    Ne treba mnogo diskutovati. Roditelji koji uskraćuju vakcinaciju deci treba da idu u zatvor zbog ugrožavanja zdravlja deteta, ali i izazivanja opšte opasnosti.
  • dzo

    18.04.2017 15:31
    Nije to baš tako CRNO-BELO!
    Ovde se radi o prekomernoj upotrebi vakcina i protiv toga su roditelji a ne uopšte protiv vakcina.
    Eno 80tih pa ni pola tih vakcina nije ni postojalo, niti je postojalo toliko dečijeg dijabetesa, autizma, niti bilo potrebno toliko vakcina trpati u jednu pa onda opet i opet testirati granice dečijeg imuniteta a niti je postojala hajka ni roditelja protiv a ni farmakogiganata da prodaju sve i svašta. Tako pišite a ne jedni su napredni a drugi su zatucani, što ni za jedne ni za druge apsolutno ne važi.
  • @mama

    18.04.2017 15:20
    U Nemackoj vakcinacija JESTE obavezna, cak deca primaju jednu vakcinu vise nego u Srbiji. Ako neko dete nije vakcinisano, nije moguce da upise vrtic i skolu. Ne sirite dezinformacije koje kupite sa retardiranih sajtova, informisite se malo bolje, i vakcinisite decu, nemojte ih ugrozavati zbog svoje gluposti i neznanja.
  • Igor

    18.04.2017 14:28
    @mama
    "Zemlje poput Fracnuske, Nemacke, Svedske dozvoljavaju roditeljima da oddlucce ONI sami da"

    Dok naprimer u Ontariju (Kanada) dete nece biti upisano u skolu ukoliko nije prethodno vakcinisano. Da ne bude da pricam gluposti evo i linka:

    http://www.health.gov.on.ca/en/pro/programs/immunization/ispa.aspx
  • Pera

    18.04.2017 14:19
    U zemljama gde vakcinacija nije obavezna je obuhvati skoro 100% ako se izuzmu deca koja ne mogu da dobiju vakciju. Da smo obrazovaniji i kod nas ne bi bilo obavezno a obuhvat bi bio kao u Evropi.
  • mama

    18.04.2017 13:45
    mmr
    Zasto samo zemlje Balkana moraju da vakcinisu svoju decu? Zemlje poput Fracnuske, Nemacke, Svedske dozvoljavaju roditeljima da oddlucce ONI sami da li ce vakcinisati svoje dete, a ne primorava ih zakon... Na zalost, kada vodim dete na vakcinu imam osecaj kao da idemo na tocak srece, sta nam zapadne, tj. da li je uzorak vakcine uopste testiran... Zato cemo o MMR-u jos razmisliti. Ovo nije neznanje vec nepoverenje prema drzavi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna