Autor: Tanjug

Info
26.10.2017.
22:09 > 22:07
Cena bitkoina će u narednoj deceniji skočiti na 50.000 dolara, a kroz pet godina će njegova tržišna vrednost premašiti tržišnu kapitalizaciju Epla, tvrdi analitičar Roni Moan.
  • Miša

    27.10.2017 10:54
    ...
    Srbija, zemlja rudara
  • Tyler Durden

    26.10.2017 23:27
    Nije šala
    Kriptovalute u odnosu na standardne monetarne sisteme predstavljaju valutu koja nije napravljena od "thin air". Za svaki bitkoin postoji enkripcija koja govori šta je s njim kupljeno i kuda se kretao kroz fin.transakcije. Ovo je vrlo važno ne toliko zbog pomodarstva već zbog ograničene količine "realnog novca u bitkoinima" koji cirkulišu, recimo kao zlatnici. Ne postoji toliko izražena mogućnost da neko na silu upumpa 100 mlrd bitkoina kao što rade sa USD, EUR i sl. Tako da banke veštački proizvedu novac kojem tek naknadno kroz godine i privredni rast "dodele vrednost". Otuda dolazi i devalorizacija novca kada podbaci rast pa prim. USD ostane bez pokrića.

    U realnom sistemu, prodaja kuće za 100 bitkoina znači da za svaki od bitkoina može da se isprati za šta je potrošen, kao kada bi neko pratio novčanice po serijskim brojevima. Nema utaje poreza, nema štampanja novca bez pokrića, nema "tetke iz kanade", nema "afera kofer", nema opcije - nestao novac negde u magli. Jeste pomalo futuristički i deluje kao u video igrici kada skupljate zlatnike, poene, dijamante, ali zaista može da reši mnogo problema sa kojima se suočavamo.

    Ako mislite da je papirni novac sigurniji od kriptovaluta, setite se recesija... 1929....do 2008

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna