Info
21.01.2011.
12:36
Direktor Inspektorata Ministarstva rada i socijalne politike Srbije Predrag Peruničić izjavio je danas da je od septembra i početka primene novog zakona podneto 98 prijava zbog mobinga, odnosno zlostavljanja na radnom mestu.
  • Ljilja

    22.01.2011 11:32
    Poslodavac je duzan (sto znaci - u obavezi) da predlozi medijaciju, odnosno alternativno resavanje spora u roku od 3 dana od prijema zahteva za sprecavanje zlostavljanja. U svakoj firmi mora da postoji osoba koja je zaduzena za obracanje u slucaju zlostavljanja, a cije ime je trebalo da bude u obavestenju koje su svi zaposleni trebali da potpisu do 1.11.2010.? Treba edukovati tj. informisati i radnike i poslodavce i sudije! Inace, sudije u NS ladno odbacuju svaku tuzbu kao neosnovanu zbog nedostatka dokaza, svaki svedok do sad im je bio "nepouzdan", a u zakonu pise da zrtva mobinga treba "da ucini verovatnim" da je bilo zlostavljanja, a tuzeni treba da dokaze da nije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna