Autor: eKapija

Info
09.09.2019.
12:15
Beli luk i dalje većinom uvozimo iako malobrojni domaći proizvođači ovog lekovitog i zdravog povrća od njega lepo žive.
  • @.

    10.09.2019 08:20
    Pa gde da ga kupujem? Da sednem na autobus pa krenem po južnobanatskim selima od kuće do kuće da pitam ko ima luk? Ako je kineski u marketima, na kvantašu, na pijacama (koje se snabdevaju na kvantašu), gde je onda domaći?
  • Ja

    10.09.2019 06:59
    Luk
    Autor članka uporno tvrdi da je proizvodnja isplativa iako žena iz Sakula kaže da i nije tako isplativ.
    Najveći problem je seme lošeg kvaliteta zbog čega je luk neujednačen, razčenjuje se, bolestan je...
    Ovakav luk nema vizuelni kvalitet koji marketi traže i zato samo mali deo može da prođe u marketima.
  • .

    10.09.2019 01:45
    @Dejan
    "Ajde neka neko javno ili ovde napise,sta to dolazi iz kine a da je kvalitetno"

    DJI npr. je toliko dobar vendor, da je prvi sledeci (francuski Parrot) svetlosnu godinu iza u svakom mogucem smislu.
  • dzo

    09.09.2019 16:35
    Sad zapamtite ovo, kineski beli luk ima tragove ljudskih fekalija, tako se djubri tamo ko zna gde... Bilo je milion puta po stranim medijima, nema u EU kineskog voća i povrća, uzimajte spanski ili italijanski i to najbolje onaj sa zelenom etiketom BIO. Ako vec nema domaceg.
  • Dejan

    09.09.2019 14:49
    Posao
    A mi se radujemo kineskoj pruzi, imamo problema sa belim lukom a sta ce tek biti sa ostalim proizvodima,ima da zuti da ubiju i ono malo proizvodnje ovde sto imamo !! Ajde neka neko javno ili ovde napise,sta to dolazi iz kine a da je kvalitetno ???
  • Scotch Bonnet

    09.09.2019 13:18
    Ovaj Kineski je ukusniji. Sadrzi metale u sebi jer se sadi u neposredoj blizini topionica i truje opasnim pesticidima.

    http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2018-005257_EN.html

  • .

    09.09.2019 12:44
    /
    Pa nemojte kupovati kineski luk dodjavola pa ga nece uvoziti. Ne mogu da shvatim da neko u Vojvodini kupuje povrce kojem ne zna poreklo, pa barem ovde se moze naci kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od domacih proizvodjaca. Kako se to radi, pod jedan, zaobidjes Kvantas u sirem luku, pod dva, ne kupujes povrce u supermarketima, pod tri, kupuj sezonsko ili kupuj u sezoni ako imas gde da ustekas. Tako je ranije bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna