Srbija je u poslednjih godinu dana više nego udvostručila uvoz hleba i pekarskih proizvoda, tako da je u 2019. na domaće tržište dopremljeno oko 6.000 tona "svežeg" hleba, peciva i tosta u vrednosti od 6,8 miliona evra, piše "Politika".
To je problem Srbije!
To jest nas,
Nemamo većinski stav ni zajednistvo u osnovnim principima života!
Mi se svadjamo, navijamo, i životinjarimo, dok oni žive život iz bajke!
Uništi pa makar do kraja, pljuj po drugima zbog malih interesa koji su normalni u demokratskom svetu, (školstvo, zdravstvo, egzistencija, pravo na rad... ) zbog svojih pulena i simpatizera,koji će partijama davati da mogu da opstanu na vlasti, jer vlast je moć a mi se od Turaka klanjamo moći a mozda i ranije... A mi ćemo trpeti nebuloze od raznih, (za mene već prevazidjenih u pogledu napretka i prosperiteta i bez ideja), ministara samo sa parolom da bude drugačije od prethodne vlasti ili po ugledu na svet a mi od sveta.....
Treba znati sta se zeli od demokratskog društva.
Treba da se edukujemo! Ne mogu da shvatim da smo tako neobrazovani i tupi a usput i bandoglavi za sopstveni život. Skinimo već jednom ružičaste naočare!
I krenimo u bolju budućnost za decu i nas same.
Da nisam procitao stvarno bi ostao u neverici,pa gde su tu nadlezni da to pocitaju.Ali mi je smesno i zalosno neki dan sam cuo da navodno Novosadsku pekaru kupio neki Slovenac i sada on gazduje ej zamislite Slovenac a dolazili su kamionima u Vojvodinu i cekali u redu po zito koje su nosili u Sloveniju,a ovde sada toliko puta preprodana gradska pekara,mlekara i za to je smesno Najveci grad u pokrajini nema Mlekaru i gradsku pekaru,valjda je atraktivno zemljiste na kojima se nalaze,boze gluposti,ici cemo mi u pekare u Curugu,Sirigu i razna okolna mesta da pazarimo lebac TUGA.
Upropastili su Vojvođanskog paora, samo ga oporezuju i traže još. Vojvodina da je bilo brige i podsticaja , bila bi žitnica Evrope.
Za vojvođane svež hleb je vruć, topao sa debelom korom a ovo što ovi uvote nije hleb.
Zakon nijedefinisao da se hleb mora pripremati i peci na istom mestu. Svi stani trgovinski lanci uvoze taj šokiran hleb a i opremu uvoze sami preskacuci dilere u Srbiji sto nema nigde ali Nemcima je dopusteno.
A onda nasi slepci se utrkuju ko ce da im odrzava i montira opremu umesto da im kazu sami ste uvezli, sami i odrzavajte.
Ali aditivi u hlebu daju osecaj svezine i ukusa.
Овде се ради о негативним странама глобализације. Овде се ради о економској политици која је од Србије направила земљу у којој се ништа не исплати производити. Како на пример страним трговинским ланцима, тржним центрима, банкама, осигуравајућим кућама не сметају корупција и лош правосудни систем? Па не сметају им зато што се води економска политика која највише подстиче такве делатности. Од политике курса динара, субвенција, све је усмерено на стварање колонијалног модела привређивања. Онда није изненађење ако се увози хлеб. Сутра ћемо увозити струју, прекосутра воду итд. А да би могло да се увози, мора се задуживати и морају се плаћати камате. Укратко, то је наш економски модел.
Jedem veknu hleba mesecno i svejedno mi je, ali je ovakva situacija u svim sferama nase realnosti. "Zavaljuju" nam sve i svasta na svim poljima, pa zasto ne bi i hleb?
ja sam za svega 38500 evra kupio mini pekaru "Jonathan&Jonathan&Jonathan" i svaki dan imam bozanstven hleb koji jako lepo mirise .
Nije da se hvalim ali sam stvarno vrlo zadovoljan zbog toga .
Sramota za državu pored tolike pšenice mi uvozimo hleb. Najbolje ispečeš domaći hleb
U Novom Sadu pekara AKA ima dobar domaći hleb, i Akina buhtla hleb je odličan.
Prodavnica AKA nalszi se kod Futoške pijace.
Gramsža hleba je prsva.
U USA svi lanci trgovine imaju svoje pekare koje proizvode hleb, peciva i kolace. Imate svaki dan sveze sve proizvode da kupite. Nasi su sve upropastili. Zar i hleb nisu u stanju da obezbede, strasno.
relevantnosti kog komentara? tvoj komentar nije uopste relevantan jer se vest odnosi na Srbiju a ljudi u Srbiji ne mogu da odu u Gail's. ali zato mogu da Kupe breadmaker
Gail's ovde ima samo kod Grafton centra a to je meni na drugom kraju grada. ima i drugih i boljih pekara - ali zasto bih ishao tamo kad mogu SAM da napravim sjajan hleb.
da rezimiram - moj komentar kakav god da je, relevantniji je od tvog
"I tako onomad zaposlim se ja kod nekog Meklarena da menjam gume, tek stane meni neki Alan Prostak i poce vikat, skidaj gumu Lalo, skidaj gumu....
Ma di cu vrelu gumu dirat covece, ja jedino vruc lebac diram......"
Nego je li to pocela prodaja hleba od 3 dinara?
Ja već par godina pečem svoj hleb. Nije nikakva specijalna pečenjara već obična rerna. Da zamesim imam malu mešalicu. Hleb je neprocenljivo bolji od bilo kojeg kupovnog. Rodbina ona bliža mi traži da im ništa drugo ne donosim kao poklon, samo hleb da donesem.
Često pomešam ražano ili crno sa klasičnim brašnom. Hleb je puniji i treba mi duplo manje količine da se zasitim. Ako nekad ne stignem da napravim pa moram da kupim prosto ne mogu da verujem koje đubre nam prodaju kao hleb.
Volim što svaki dan slušamo aktuelnu Vlast kako smo vojno neutralni i kako nam se u to niko neće mešati,pomagaćemo Srbe gde god oni bili.A ko će nama pomoći jer je očigledno da smo postali zavisni od svih,mi nemamo ni dovoljno hrane.Svu proizvodnju smo uništili i predali strancima.Osnovne resurse ostala nam je još samo voda ali i to je pitanje vremena,uskoro dajemo i EPS pa vidite gde smo.
Zadnjih 30 godina gro poljoprivrednog zemljista je preslo iz ruku seljaka u novokomponovane "kombinate" koji proizvode na "veliko".
Pa i ne cudi da uvozimo hleb, mleko, meso,....
Breadmaker je jako korisna stvar, ja imam dva i nosim ih stalno sa sobom.
Salu na stranu, pomisljao sam nekad da kupim takvu spravu, ali onda sam shvatio da rucno mesenje i pecenje hleba oduzima manje od 10 minuta vremena, ostalo vreme prodje na cekanje da se testo podigne i da se kasnije ispece, ali za to vreme mogu da radim druge stvari.
Tako "nasi" brane nase. Bezite od "nasih", nasih "branilaca". Kako ih prepoznati? Po delima, nikako po recima. I jedite zdravo, domace, prirodno. Neka vam je Bog u pomoci. Onaj koji ne postoji.
Da li su nas "komunjare" ucile pogresno da Vojvodina moze da hrani pola Evrope? Mislim da nisu! Ono sto boli je gledati kao se oranice prodaju kao gradjevinsko zemljiste na kojima se grade skladista inostranih firmi, manje fabrike, pa cak i "go-cart" staze!!! Uvoz hleba je neumitan posto velike korporacije - Lidl, Delhaze, Idea, Roda, StopShop itd. nemaju racunicu da podrzavaju male pekare i od njih preuzimaju proizvode. Kad mozemo godinama da uvozimo beli luk iz Kine, pasulj iz Indije, jabuke iz Spanije, meso iz Holandije i Nemacke, pa cak i Danske....zasto ne i hleb. Vazduh (i to zagadjen) ionako stize sam iz evropske unije, preko najblizih komsija i "suseda".
naravno da nije normalno dok se stiti uvoznicka mafija, da ne kazem sverceri zaseli pa namestili sebi kupis gvno prodas ga kao suvo zlato i eto te sutra u mecki... poenta onih sto strajkuju gladju na stiroporu i te fele
ja sam u Argosu kupio Russell Hobbs breadmaker za £64.99 i sam pravim hleb. bolji od bilo kog kupovnog. pre spavanja sipam sastojke, "programiram" mashinu i za doruchak me cheka svez, vruc hleb. nismo bash uvek da jedemo njihovo precenjeno djubre koje i mirishe na gumu (konkretno mislim na hleb u Sainsbury's)
A komunjare nas ucile kako Vojvodina moze da hrani celu Evropu i sire ! Gladnih na narodnom kazanu ima sve vise ! Evo poslednje je da smo imali poljoprivredni sajam u bgd ! A jos veca digresija pored ovog hleba je da uvozimo oljusteni suncokret iz bugarske, eto verovatno onaj sto ima silne stanove po sofiji radi biznis i sa zrnevljem a mi ovde ne umemo da oljustimo aheniju i dobijemo gotov proizvod !
Kakva budalaština,pa evo tu kod mene na Limanu dve pekare....ljudi bacaju hleb i peciva jer smo toliko razmaženi da nećemo da kupimo pekarske proizvode ako nije vruće tj "sveže".....pa stvarno ovo ako je tačno nije NORMALNO !!!!
Slažem se da je kvalitet isti. Mizeran. Ukus mora biti različit, nekom će se verovatno više sviđati ovaj drugi.
Objašnjenje o smanjenju troškova ne drži vodu. Dva pečenja i jedno smrzavanje. Ima smisla samo za celodnevni transport. Ali kao da ovde već nema brašna i to dobrog.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Srbija uvozi i "svež" hleb
Autor: Tanjug
Info
•10.01.2020.
•09:33
Komentari 36
Nina
To jest nas,
Nemamo većinski stav ni zajednistvo u osnovnim principima života!
Mi se svadjamo, navijamo, i životinjarimo, dok oni žive život iz bajke!
Uništi pa makar do kraja, pljuj po drugima zbog malih interesa koji su normalni u demokratskom svetu, (školstvo, zdravstvo, egzistencija, pravo na rad... ) zbog svojih pulena i simpatizera,koji će partijama davati da mogu da opstanu na vlasti, jer vlast je moć a mi se od Turaka klanjamo moći a mozda i ranije... A mi ćemo trpeti nebuloze od raznih, (za mene već prevazidjenih u pogledu napretka i prosperiteta i bez ideja), ministara samo sa parolom da bude drugačije od prethodne vlasti ili po ugledu na svet a mi od sveta.....
Treba znati sta se zeli od demokratskog društva.
Treba da se edukujemo! Ne mogu da shvatim da smo tako neobrazovani i tupi a usput i bandoglavi za sopstveni život. Skinimo već jednom ružičaste naočare!
I krenimo u bolju budućnost za decu i nas same.
Salamander
skup je to hleb
Nemanja
kvasac
Pera
Vise detalja ima na:
https://en.wikipedia.org/wiki/Parbaking
novosađanka
Za vojvođane svež hleb je vruć, topao sa debelom korom a ovo što ovi uvote nije hleb.
Istina...
Nebojša B
A onda nasi slepci se utrkuju ko ce da im odrzava i montira opremu umesto da im kazu sami ste uvezli, sami i odrzavajte.
Ali aditivi u hlebu daju osecaj svezine i ukusa.
Куп је битан
:/
Iguanodon
Nije da se hvalim ali sam stvarno vrlo zadovoljan zbog toga .
serbija
Bata
U Novom Sadu pekara AKA ima dobar domaći hleb, i Akina buhtla hleb je odličan.
Prodavnica AKA nalszi se kod Futoške pijace.
Gramsža hleba je prsva.
nina
ex chapman
Gail's ovde ima samo kod Grafton centra a to je meni na drugom kraju grada. ima i drugih i boljih pekara - ali zasto bih ishao tamo kad mogu SAM da napravim sjajan hleb.
da rezimiram - moj komentar kakav god da je, relevantniji je od tvog
F1
Ma di cu vrelu gumu dirat covece, ja jedino vruc lebac diram......"
Nego je li to pocela prodaja hleba od 3 dinara?
Tražili ste gledajte
deda
sad jeste da zvuci blesavo ali njihova tezga njihova roba, moze im se
Ipak treba otići
Često pomešam ražano ili crno sa klasičnim brašnom. Hleb je puniji i treba mi duplo manje količine da se zasitim. Ako nekad ne stignem da napravim pa moram da kupim prosto ne mogu da verujem koje đubre nam prodaju kao hleb.
/
Dr
Djole
Pa i ne cudi da uvozimo hleb, mleko, meso,....
Milos
Salu na stranu, pomisljao sam nekad da kupim takvu spravu, ali onda sam shvatio da rucno mesenje i pecenje hleba oduzima manje od 10 minuta vremena, ostalo vreme prodje na cekanje da se testo podigne i da se kasnije ispece, ali za to vreme mogu da radim druge stvari.
Domaci hleb je ne samo zdraviji, nego i ukusniji.
Istina...
Nena Kilerik
Da li su nas "komunjare" ucile pogresno da Vojvodina moze da hrani pola Evrope? Mislim da nisu! Ono sto boli je gledati kao se oranice prodaju kao gradjevinsko zemljiste na kojima se grade skladista inostranih firmi, manje fabrike, pa cak i "go-cart" staze!!! Uvoz hleba je neumitan posto velike korporacije - Lidl, Delhaze, Idea, Roda, StopShop itd. nemaju racunicu da podrzavaju male pekare i od njih preuzimaju proizvode. Kad mozemo godinama da uvozimo beli luk iz Kine, pasulj iz Indije, jabuke iz Spanije, meso iz Holandije i Nemacke, pa cak i Danske....zasto ne i hleb. Vazduh (i to zagadjen) ionako stize sam iz evropske unije, preko najblizih komsija i "suseda".
Tale
Seka Persa
Darling, mi odemo u Gails Bakery na topao sourdough tek izvadjen iz rerne. Samo ako moramo ja Waitrose.
(U prevodu, prestani da se foliraš i razmisli o relevantnosti komentara)
dzo
ex chapman
mozda je najzdravija opcija uopste ne jesti hleb?
any thoughts?
high ISO
ex chapman
Dejan
NS Sale
Pavle
Objašnjenje o smanjenju troškova ne drži vodu. Dva pečenja i jedno smrzavanje. Ima smisla samo za celodnevni transport. Ali kao da ovde već nema brašna i to dobrog.
Joca
?
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H