Info
22.07.2020.
13:03 > 19:35
Ističe već pola godine kako je korona virus počeo da menja život na celoj Zemljinoj kugli.
  • Nn

    24.07.2020 05:46
    Tužno
    Ovde posao odmah dobijaju prekvalifikovani, sa vezama svake vlasti bivše, sadašnje i buduće. Na Balkanu ništa novo. Oni koji su redovno završili studije koji nežele u politiku odlaze van, moraju. Za njih ima posla opet preko veze u fabrikama sa 8 razreda. Oni koji žele u zdravstvu da rade nauče jezik i zauvek odlaze van.Život im može proći čekajući na birou. Mi još ukidamo sporazum sa Nemačkom o odlasku naših radnika a ovde hiljade na birou koji netrebaju nikome i koji nikada neće dobiti posao. Njihovim roditeljima lekarima smanjuju penzije i pošalju lepo zahvalnicu. Moju su smanjili, zato mojoj deci neće ovde, oni netrebaju nijednoj vlasti. Hvala zemlji koja im dade posao. Svuda se živi svuda su isto ljudi. Nemože se godinama čekati posao u zdravstvu, a život nečeka. Bolje da ih želimo nego nesrećne što nemaju šansu za posao žalimo. Kome su oni ovde trebali?Postoji vreme kada se uči, radi stvara porodica, a takođe i vreme za penziju.Praznoj priči i lažnim obećanjima dođe kraj. Zato mladi stave diplome u putne torbe, kupimo im kartu u jednom pravcu i odoše, neće se vratiti. Teško zemlji kojoj mladost i pamet je višak. Prigrle drugu zemlju kao svoju i zahvalni su joj što nisu broj na birou. Čekanja i obećanja preko glave je nama roditeljima. Neponavljaju se greške kod naše dece ako smo mi pogrešili i nismo otišli. Da smo bili pametniji sada bi našoj deci bilo lakše da dođu do posla. Tuga je biti na birou a znati da nemaš nadu da ćeš raditi u struci. Čemu trud i učenje?
  • Nn

    23.07.2020 22:15
    Penzije
    Uskoroće nam ponovo smanjiti penzije i poslati zahvalnice. Našoj deci neće moći, otišli su van. Za nas nije ni bitno mi smo otpisani. Obrazovani su u svakom pogledu uvek bili kažnjeni. Šteta što se ovde rodih. Kakva šteta. Kakav narod takva vlast.
  • Nenad

    23.07.2020 10:44
    APTIV Novi Sad
    @Dragane,

    Daj covece ne lupetaj tako, o kakvoj stoperici i otpustanju pricas? Pa Aptiv nam je svima koji smo radili na odredjeno produzio ugovore dok smo sedeli kod kuce i firma nije radila - znas li ti ko je to uradio u celom Novom Sadu? NIKO! Stvarno sramota treba da te bude kada tako slazes. Verovatno tri grama mozga nemas kada nisi uspeo posao da zadrzis ni kod motaca kablova.
  • Lala

    23.07.2020 07:25
    Crnjak
    Kako to sada kada smo lideri u Evropi Hrvatsku svaki dan prestizemo min.3 puts, nezaposlenost pada..u novijoj istoriji srbi nikada bolje nisu ziveli..pa kako sad ovo?? Jel opet Djilas &Co ,Vatikan,Zapad,strane sluzbe rovare po Srbiji??
  • Marko

    23.07.2020 04:05
    Nije tačna tvrdnja da "...se uočava da će u autoindustriji, baš kao i u proizvodnji svih saobraćajnih sredstava, biti dramatično teško." Biće teško ako budu radili isto kao i do sada i proizvodili isto što i do sada. Za biciklistički saobraćaj je nikad bolje po pitanju potražnje i zainteresovanosti, prodavci ne mogu da nabave robe koliko se traži.
  • @w/e

    23.07.2020 02:59
    Pre 10 godina si imao tu veliku nezaposlenost, resena postepenim oporavkom ekonomije...

    Nego je AV sad u problemu, upljuva se kako su "zuti" otpustili 400.000 ljudi (jes da su nesposobni ali ne toliko da bi izazvali SEKu) a sace i on toliko a mozda i vise
  • Dragan

    23.07.2020 00:17
    Ft
    Prva slika vam ne iz fabrike motača kablova APTIV koja otpušta na stotine radnika mesečno jer ne rade divoljno brzo kablove.U toj robo vlasničkoj fabrici u Novom Sadu ima štopericu koliko radi.Normu određuje predstavnik firme (SAD) sa ne završenom srednjom školom.
  • Vladimir

    22.07.2020 23:19
    Vojvodina
    Dugo se Srbija sprdala sa EU.
    Za dvadeset godina,da je shvatila ozbiljno integracije u EU,danas bi joj bilo mnogo lakse suociti se sa ovom krizom.
    Ali nije.
    I sada ce mnogo da boli i Srbiju i sve nas.
    Hrvati su dobili 22 milijarde eura,a bice zanimljivo videti rusku i kinesku pomoc.
    Rusi ni sebi samima ne mogu pomoci.
    Bice zaniljivo videti kolike ce kamate na kineske kredite biti.
    Samo da nam se ne desi da za godinu dve ne osvanemo kao kineski gradjani.
    Ej narode srbistana,trazili ste,gledajte.
    Ja ne bih bio u AV,AV kozi,u narednom periodu.
  • Giga

    22.07.2020 23:01
    Za koga su glasali? Nije mi žao. Pametan čovek se snađe, prilagodi se, razmišlja unapred, preživi. Glupav šibicari, gleda pink, raduje se džaku brašna pred izbore, puca sebi u noge i onda kuka da mu se kupe štake.
  • ovako

    22.07.2020 22:39
    Napujdati ih da odu svi zajedno, sa sve svojim porodicama pred skupstinu i da okoncaju divljanje onog (i njegovih) koji su ih u tu situaciju doveli. Nemojmo se lagati da je korona zasluzna za propast obicnog coveka i radnika u ovoj zemlji, ako ista, moze samo biti kap u casi visegodisnjeg pustosenja i pljackanja ove zemlje od samoizabranih kriminalaca.
  • Anonimus

    22.07.2020 21:42
    Napokon da u ovdašnjim medijima pročitam da je posrojanje socijalne karte svakog stanovnika uslov da država ima kvalitetan uvid u situaciju, potom osmisli i realizuje program podrške. Do sada nijedna vlast nije htela da uradi ovaj zamašan ali neophodan posao. Pohvale za prilog!
  • Marko

    22.07.2020 21:15
    Ni motaca kablova vise nece trebati.
    Pomoc se i u EU deli najbogatijima. Tako ce ovdasnjim firmama.
  • w/e

    22.07.2020 21:03
    rat
    Zna se kako se velika nezaposlenost resavala tokom istorije.
    Neki cete da izginete a neki cemo da se vratimo.
  • dijasporac

    22.07.2020 21:01
    Posledice raspada trzista usled virusa nece mimoici ni Srbiji kao sto nisu mimoisli ni jednu drzavu sveta jer smo svi manje ili vise ekonomski umrezeni. Da bi drzava pomogla stanovnistvu da prezivi sve ono sto vas ocekuje na jesen (pa i nas negde drugde) moze ili da se zaduzi ili da trosi devizne rezerve ako ih ima, i tako dok se izdrzi. Problem je sto EU i USA pumpaju enormne kolicine (imaginarnog) novca u svoje ekonomije da bi im sistemi opstali pa ce dobar deo toga duga prebaciti na siromasnije drzave koje ce se zaduzvati skupim kreditima. U svakom slucaju Srbiju i sve slicne (siromasnije) drezave ocekuje veliki ekonomski pad a ne ono sto lupetaju Mali i Vucic.

    Na globalnom nivou verovatno ce dobro doci jedan mali rat u sledece 2 godine (Iran?), cisto da se zavrte neki novci i dodje do necijih resursa.
  • DjakoN

    22.07.2020 20:52
    tuga...
    Tako i treba!
  • Dalai Lala

    22.07.2020 20:38
    Ne treba pomagati onome ko nije u stanju da vodi racuna o sebi.
  • crni domino

    22.07.2020 20:36
    Resenje problema
    Ostavite ove na vlasti da nas dokrajce!
  • Salamander

    22.07.2020 20:12
    rešiće to najmiljeniji
    i njegove komisije
    napraviće agencije i projekte, dići kredite i zaposliti botove...


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna