Autor: 021.rs

Info
06.11.2020.
09:28 > 09:27
Oko 800.000 srpskih porodica i dalje strpljivo čeka na pomoć države u vidu izgradnje prehrambenih pogona, dobrog kupca i platiše njihovih proizvoda.
  • Avala

    06.11.2020 21:54
    Odgovor ste dali u prvom delu teksta.. Nestanak poljoprivrednih kombinata. Za ove 23 000 godine bavljenja poljoprivredom na ovoj planeti ljudi nisu osmislili slozeniji, efikasniji I logicniji sistem poljoprivredne proizvodnje od kombinata. Posto smo 91 kombinat zakucali u zemlju, a ono sto nismo uspeli da pokvarimo do kraja kao PKB, pozurili smo da prodamo, dosli smo do toga da Srbija proizvede danas 40-50% hrane od onoga koliko je pravila 1989. Veliki sitemi su bili od neverovatnog znacaja za vertikalnu integraciju sa naucnim institutima koji danas uglavnom tavore. Ko danas ulaze od veliki privatnika u nauku? Matijevic, Kostic, Miskovic, AL Dahra? Razvoj novih sorti, hibrida, rasa? Resenja lakog nema sto se tice prehrambenih fabrika.. Mozda poceti tako sto ce se zadrugama omoguciti da postanu stedno kreditne zadruge I da mogu slobodno da plasiraju kratkorocne ili dugorocne hartije od vrednosti za prikupljanje novca za investiranje u hladnjace, preradu, it'd.. Samostalno.. Ako se skupe sve zadruge npr. Malinara I izadju sa takvim zapisom na npr 10 godina uz dobar prinos deonica, sigurno bi skupili mnogo vise nego od drzave.. Osim banaka, mozda bi neki investicioni fond bio zaintresovan takodje.. Ipak je to industrija koja cak I izvozom sirovine sveze ili smrznute donese 300miliona evra.. Ali ostavimo genijalcima koji vode privredu I poljoprivredu Ani Brnabic I Nedimovicu.. Sigurno imaju spreman plan
  • Anonimus

    06.11.2020 11:31
    U pravu je autor priloga, dobar kupac je ono što je najpotrebnije srpskom agraru. Ne možemo večito izvoiti sirovine, potrebno je što pre razvijati prehrambenu i druge na agrar naslonjene prerađivačke industrije.
  • S

    06.11.2020 09:44
    S
    Plasman polj. proizvoda je čista lutrija, koliko ima polj. gazdinstava pasivnih zbog ne otplaćenih kredita uzrokovan niskom cenom proizvoda.Cena šljive godinama niska, višnja , ..itd, to može ministarstvo poljoprivrede da da podatak I da nađe način da se pomogne bar otpisom kamata.Otpisuju se dugovi, poreze, pa daj otpišite nešto I seljaku, ako želite da se selo obnovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna