Autor: Politika

Info
28.06.2021.
07:54
Ilegalne auto-trke su ulični terorizam i takvim vozačima treba oduzeti vozilo, smatra penzionisani profesor Univerziteta u Beogradu Milomir Veselinović, stručnjak za saobraćaj.
  • Vozac

    28.06.2021 15:52
    @TRT
    Hah, volim generalizovanje, hvala Vam. Ja sam davno prestao da idem na Miseluk, ali razumem ih velik deo zivota sam proveo tamo.

    Lepo je sto me niko nije razumeo. Ako grad ima razumevanja za recimo vlasnike pasa(nemam nista protiv istih), pa napravi parkove za pse, skejt park ili u krajnjem slucaju i obican teren za kosarku, zasto ne bi imao razumevanja pa napravio trkacku stazu? I to je sport.

    A policija vrlo dobro zna ko dolazi na Miseluk i cime. Ne diraju nikoga iz prostog razloga sto ako pocnu, celokupna masa ce preci u grad na ulice. A sad se gradi bolnica gore, pa vi razmislite kako ce se to zavrsiti.

    I da, molim da se ne zaboravi (a cesto se ni ne pomene), momci i devojke "sa Miseluka", trkači, pozeri, divljaci, ubice na tockovima ili kako god hocete da ih nazovete, su u poslednjih par godina skupili puno, stvarno puno para u humanitarne svrhe za lecenje nase i vase dece. Razmislite kada ste vi pomogli nekome.

    Sportski pozdrav
  • Vladan

    28.06.2021 14:07
    @bOOt

    Skini nam tablice!
  • Ns

    28.06.2021 13:54
    Tatini sinovi našmrkani u mečkama jurcaju gradom. Dajte nekolicini po 5 godina robije i smiriće se.
  • Nsadjanin

    28.06.2021 12:56
    @Somborac
    Oduzmu ti pistolj, ali imas pravo da ga prodas.
    Zapravo ti oduzmu dozvolu za drzanje, a pistolj moras da predas u depo.
  • bOOt

    28.06.2021 11:46
    A kada cemo
    poceti da kaznjavamo nadrndane bicikliste, koji manito jure, pesackim stazama, kroz pesacke zone, besomucno zvoneci pesacima i deci koja se igraju. Sta cemo njima da oduzmemo?
  • Gavrilo

    28.06.2021 10:37
    Zašto
    A resenje... grad ili neka firma bi mogli da izgrade trkacku stazu negde van grada.

    Зашто град да направи? Да ли је Алвировићу неко направио? На Мишелуку има више од пола скупих кола и мотора. Нека се господа удруже, купе плац, дигну кредит и направе стазу.
  • Trt

    28.06.2021 10:23
    @Vozac

    Zar nije daleko jeftinije i lakše da vas sve strpaju na robiju?
  • Somborac

    28.06.2021 10:19
    Sudeci po komentarima...
    ....samo oduzimati. I pistolj je privatna svojina pa ti ga oduzmu ako si nenormalan
  • Ww

    28.06.2021 10:17
    Ovo se moze resiti izmenama u osiguranju. Za takve stvari, voznja u pijanom stanju, nasilnicka voznja i slicno, opaliti takve maluse za osiguranje da ga sledeci put obavezno osiguranje izadje minimum 1.000 evra. Dalje, kazne za voznju sa oduzetom dozvolom moraju biti ogromne, ili sve ovo nema smisla. Oduzimanje vozila je besmisleno, em je neustavno, em u slucaju da vozilo nije njegovo i neizvodljivo.
    I za kraj... da se ne lazemo... Policija zmuri na takve stvari. Ili se plase ili ih jednostavno ne interesuje do momenta dok neko ne strada. Miseluk godinama je mesto ulicnih trka, pod nosom policije i nista. Pre neki dan idem za grad i vidim tragove guma.. neko pravio "krofne" nasred raskrsnice. Ko zna koliko puta su motori prolazili kroz crveno (uspore da vide da li neko dolazi i ako je cisto projure na crveno).
    A resenje... grad ili neka firma bi mogli da izgrade trkacku stazu negde van grada. Mesto gde bi se okupljaji motorasi i automobilisti, organizovale trke, sa kaficima, prodavnicama auto opreme i sl, sa dezurnom hitnom pomoci, naplacivanje ulaza i koriscenja staze... Em dobar biznis, em sklonili ih sa ulica, u sustini svima dobro.
  • Vlada

    28.06.2021 09:39
    @Bojan

    Oduzimanje sredstva izvršenja krivičnog dela je potpuno legitimno pravno rešenje. To apsolutno postoji u drugim evropskim zakonodavstvima i nema šta EU da se buni oko toga niti da iko tripuje komunizam i slične gluposti. Shvatite ljudi, kad se ponašate kao kriminalci, vaša imovina nije zaštićena.
  • Gde je ekipica

    28.06.2021 09:28
    Iz mazde, kad treba noću bulevarom patrijarha pavla da se stoji na raskrsnici ilariona ruvarca i bulevara, kada mi se baja zaleti preko 150km/h od grasa prema limanu, čujemo samo da proleti i nestane. Taj ako ne daj boze odvali nekog, skupljace ih konkordija 3 dana... Pitanje za policiju, posto sigurno proveravaju portal, zasto ne stoji patrola noću na bulevaru i radi levak?! Kad vec umete da roknete kazne radarima, zasto se bahata ekipa gaserčina dilerčina ne sankcionise na bulevaru?
  • @Deša

    28.06.2021 09:27
    keve ti
    Gde si ti to nasao da covek ima silnu imovinu i izdaje stanove :D Svasta internet trpi, pa i otvorene lazi.
  • Vlada

    28.06.2021 09:00
    Bulevar Evrope i Patrijarha Pavla su bukvalno postale noćne trkačke staze za motoriste.
    Policija naravno ima neka druga posla i ne čuje buku kao na stazi Brno
  • SDGH

    28.06.2021 08:59
    Aposlutno podrzavam ideju!
  • Vozac

    28.06.2021 08:52
    A Vi onda napravite staze izvan gradova pa legalizujte trke
  • Shonex

    28.06.2021 08:47
    Miseluk
    ...nisu samo automobili opasni vec i motori koji se trkaju ulicama kojima se krece regularan saobracaj.

    Ne znam zbog cega se to divljanje tolerise na Miseluku, svako vece se tamo skupi njih 50 sigurno koji se trkaju celo popodne, vece i noc!
    Mi koji zivimo u tom kraju moramo 6 ociju da otvorimo kada prolazimo miseluckom petljom da bi dosli kuci jer mi se nebrojano puta desilo da mi neki motor/auto prozuji ili mi presece put driftujuci uz skripuce gume, a ja vozim decu u kolima. Naravno ja moram da stojim i cekam da oni prodivljaju pored nas kako bih bezbedno usao u nasu ulicu....to jeste terorizam na neki nacin.

    Naravno policiji ne pada na pamet da se tamo pojave i sve to najnormalnije tolerisu, toliko o duplim arsinima i nepostojanju sprovodjenja zakona u delo.

    Nemojte me pogresno shvatiti, ja razumem mladost i zelju za brzinom i svo uzbudjenje koje prati brza voznja, ali za to treba da postoji trkacka staza sa svim bezbednosnim merama koja ce biti besplatna za ove klince a javne ulice i putevi moraju ostati bezbedni za obican sobracaj.
  • MM

    28.06.2021 08:37
    Energija se pretvara u trag kocenja... Cista fizika.
  • Deša

    28.06.2021 08:22
    Deša
    Setimo se masovnog ubice i teroriste Brejvika! Pobijo je nevine ljude,osudjen,ali mu imovinu niko nije smeo oduzeti! A ima nekoliko lokala i stanova kao i dva skupocena automobila koje sve rentira!To je pravna i sigurna drzava gde je privatna imovina svetinja! Ja sam za drakonske kazne ali nikako oduzimati kola!!!
  • Bojan

    28.06.2021 08:13
    Bojan
    Nebih se složio dase oduzima vozilo,time se gubi pravo na privatnu svojinu! Već smo dobili opomenu od EU zbog izvršitelja koji plene sve što nađu i time nepostoji privatna svojina! Oduzimanje vozačke dozvole 10 godina ili trajno ako ima nastradalih sa novčanim i zatvorskim kaznama! A oduzimanje privatne svojine to nikako,pobogu nije ovo više komunizam!
  • N

    28.06.2021 08:06
    N
    Vozila se nesmeju oduzimati vec vozacke dozvole trajno sa kaznom zatvora! Jer vozilo moze biti tudje,pozajmljeno,rentirano....i daje licno ucesnikovo toje privatno vlasnistvo kao nekretnina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna