Autor: Danas

Info
18.03.2022.
19:38
Četvrtim paketom sankcija Evropskog saveta prema Rusiji kojim se zabranjuje izvoz luksuzne robe i uvoz čelika prvi put je obuhvćeno 12 ruskih energetskih kompanija.
  • na ja

    22.03.2022 00:08
    Pa šta nije jasno NIS je 56,15 % Gasprom neft i neće nam dati da radimo, znači nije naš a EU je lupila sankcije njima, znači mi trpimo ili sa Rusima pod hitno pravimo duplo dno ili kakav god privid našeg većinskog paketa, ili ne radimo!!!
  • Žarko

    20.03.2022 07:32
    @exNis
    Evo, suza mi lije zbog vas "ugnjetavanih" u NIS-u - na taj način što su vas sprečili da dođete na poso, izađete na sporedni izlaz i onda ceo radni dan provedete po kafićima. Evo, noge mi se odsekoše od tuge što više ne možete za naše pare džabe da letujete po Crnoj Gori.
  • Kvazimodo

    19.03.2022 11:35
    @Analitičar
    Već dugo vremena Rusi gube na svim frontovima, jedino gde dobijaju su nafta i gas. Tu naftu i gas prodaju EU i Kini. Naj veći "gubitak" im je demografski jer gube stanovništvo, inžinjere, stručnjake, naučnike...
    Otkrivanjem nafte u Crnom moru i polja gasa u zapadnom delu Ukrajne, oni "Rusi" bi u narednih 5-10 godina izgubili evropsko tržište. To je za njih a samim tim i za režim V. Putina totalna propast i povratak u sirotinju.
    Ovo im je poslednji voz za bilo šta... jer od ove tačke u vremenu "VELIKA" Rusija postaje sve manja i manja...
  • B

    19.03.2022 10:48
    Kraj bajke o EU
    Svako radi po interesima, svojim ili svog gazde. Prijateljstva su puj pike ne vazi. Medijski rat je na vrhuncu. Ipak, otvoreni pritisci i sankcionisanje nekog ko je nedovoljno jak se uvek na kraju obije o glavu, posebno kad je Srbija u pitanju.
    EU vec dugo priprema ekonomsko samoubistvo; jos od kad je pocela da gradi terminale za americki gas i pocela da se kune u "trziste". Ti isti Ameri su sa svog trzista izbacili mnoge firme, bas zato sto su jeftinije. Mnogo sta ce se posle ovog rata promeniti u Evropi i ne mogu reci da mi je zao. Vecina covecanstva nije stala na americku stranu, zato Ameri do ludila pritiskaju one koje mogu.
    Srbija nema prava da se mesa u politiku EU, pa nek se i EU ne mesa u srpsku politiku. Ako nastave tako, neka se sete kako je izgledao Dunav 1999 posle bombardovanja. Ko se seca, razumece.
  • Analitičar

    19.03.2022 10:08
    @Nina
    Veoma interesantna teza! Ja takođe mislim da će pored Ukrajine, Rusija i EU najviše nastradati!
    Ali onda imam problem da shvatim zašto je Putin sve to pokrenuo:
    1) da bi zaštitio Rusiju?
    2) zato što ima 70 god, 22 god je na vlasti po svaku cenu, menja Ustav, zakone, progoni neistomišljenike, zatvara medije, botox mu je ušao u mozak i želi da ostane zapisan u istoriji?
    3) on je igrač globalnog poretka i samo radi šta mu je rečeno
    Nešto drugo?
  • Živio Predsednik!

    19.03.2022 10:03
    Pa nije valjda da su naši pravnici pogrešno analizirali?
    A onda kritikujete našeg predsednika jer sve mora sam!?
    Ček, pa i sam predsednik je rekao da proučava EU dokument i rekao je da je dokument veoma obiman!
    .... pa da li je moguće da je onda on pogrešio, iako je po sopstvenom priznanju najbolji student prava na BU ili je možda jadan zaspao od premora?
    Pa nije on kriv! Krivi su ovi oko njega jer ne rade svoj posao!
    Ček .... pa sam je birao svoj tim ....
    To je sigurno sabotaža preletača žutog ološa!!
  • Jeftinija ulaznica

    19.03.2022 09:57
    @Nina
    Poštovana, na našim državnim medijima čuo sam više puta da je EU administracija dokazano nesposobna ali u žaru rasprave nije bilo prostora da prisutni analitičari detaljnije objasne.
    Ako bih mogao da vas zamolim samo malo pojašnjenja?
    Hvala unapred!
  • Narodna mudrost

    19.03.2022 09:51
    Ako sediš na dve stolice, kada đavo dođe po svoje- guzica ti se nađe u procepu.
    Oduvek bilo.
  • Evropa

    19.03.2022 09:31
    Hoce Evropa malo da ti pokaze da ne moze da se sedi na dve stolice.
  • exNis

    19.03.2022 09:25
    Sad treba isterati Ruse iz Nisa i preuzeti upravljanje kompanijom! Naravno i sve njihove domace pomagace i izdajnike, svi mi koji smo radili tamo i bili zlostavljani i proterani znamo ko su oni, pa da pocnemo od tzv korporativne zastite....
  • Makica

    19.03.2022 09:16
    A znamo zašto
    I naravno da znamo zašto je sve to tako osmišljeno... Dok mi glumimo slepog ćurana kao neopredeljeni... Nagrabusićemo još više od obe strane.

    Držimo se za Ruse i Kineze (koruptivne autokrate) umesto da se okrenemo ka EU.
    Mada je i to jasno zašto... kao što u Bugarskoj juče uhapse bivšeg premijera kod nas bi mogli celu vladu i još bar 1.000 "privrednika" i javnih funkcionera.
    A to naša "vlast" neće... Tako da, što bi rekao Đ.B. "Putuj Evropo"...
  • Makica

    19.03.2022 09:10
    Ključ u bravu...
    Ako nema uvoza mogu slobodno da stave ključ u bravu i da zatvore sve pumpe a to je oko pola pumpi u državi... mada najveću štetu mogu da imaju poljoprivrednici je oni sve rade preko NIS-a.

    Za narod to znači dodatno poskupljenje svega bar za 20% jer i ako nađu neko rešenje biće sigurno skuplje nego sada a vrlo verovatno je i moguće da dođe do prekida u snabdevanju.
  • Dragan

    19.03.2022 08:58
    Ah
    Koliko rusifilskih komunista na ovu temu bože me sačuvaj.Bolhe gledajte na you tube kako deluje američka anti tenkovska artiljerija.Nosi jedan,izgleda velik i uništava ruske tenkove i bez nišanjenje.Voli raketa da dođe iznad tenka i tu eksplodira.Na hiljade ruskih tenkova uništenih i gurnuti u kukuruzište.Što se tiče NISa ja sam za vraćanje Naftagasa koji nam je otet da bi se spasao propali Jugopetrol izSrbije.
  • Nikola

    19.03.2022 08:22
    Pa ako dodje do toga, mozemo uvoziti naftu iz Madjarske, Rumunije, Bugarske... Ili iz "regiona" kome je nas PreCednik obecao hranu. Ili gorivo iz Madjarske koje je jeftinije nego kod nas iako je Madjarska u EU. Zasto? To samo "tetka" Akciza zna.
  • milica

    19.03.2022 06:51
    normalno
    Uvek se više poštuje neprijatelj sa stavom, nego beskičmena "cica sa dva lica" koja "sedi na dve stolice". Nekad su i Srbi bili odlučni u svom stavu, al sad zaimaše ovog...
  • Tako bas

    19.03.2022 06:10
    i treba
    Srbija kao drzava i Srbi kao narod su to zasluzili! Svaki dan i svaki sledeci dogadjaj, ici ce na stetu Srbiji i Srbima! Najgori i najgora! Kada sve ovo prodje - omrazeni od svih! Bas bescasna drzava - kakva i jeste! Rastrzana! Neki koji bi se opredelili za stranu agresora, su vec osudjeni ratni zlocinci ili velicaju osudjene u svetu poznate zlocince, koje ne pokusava da rehabilituje niko! Sa druge strane, solidarnost sa potpuno nevinim civilima - minorna!
    Pri svemu tome, imamo predsednika koji, navodno, svoje odsustvo casti i hrabrosti brani "nedicevskom" politikom brige o narodu! Brigom o samo onima koji su mu lojalni, dok one koji mu se suprotstavljaju ubija, muci i ponizava, za sta mu vec postoji tuzba pred UN za - Medjunarodni sud pravde u Hagu?
    Sta mislite: da li ovi strasni dogadjaji i stav predsednka ove drzave ubrzavaju i cine migucim taj "veliki san bez granica" - procesuiranje u Hagu za zlocine protiv civecnosti u miru i javno povredjivanje svih ljudskih prava ukljucujuci i ubistvo koriscenjem najveceg zla koji je covek smislio protiv sebe samog!
  • Grbavi

    19.03.2022 03:26
    Chekaj kako oni mogu nekom da zabrane uvoz, svašta pa ne uvozimo iz EU nego iz rusije.
  • Nina

    18.03.2022 23:35
    Evropska birokratija
    Pored toliko licemerja i dokazane nesposobnosti "EU zvaničnika" nije ni čudo što je Amerika ponovo "zajahala" Evropu, koja će na kraju najviše i da plati (pored Ukrajine i Rusije...)
  • ah

    18.03.2022 22:53
    Pa ne može i čitava stranka 30 godina na platnom spisku KGB, i normalan život stanovništva. Možda da se 3.aprila odlučimo za šta smo?
  • /

    18.03.2022 22:41
    /
    pa lepo su nas pitali sa kime smo.
    a srbi se opet prave blesavi.
  • ma gde su "pravnici"

    18.03.2022 22:30
    od juče???
    a eno smeju je Zelenskom što kaže da će Ukrajina po hitnom postupku u EU. Ako, nego ljudi jel ste pokupili novce iz banaka? Niste, neće biti sankcija kažete? Ako, ako, fala bogu, ja samo nešto nisam baš siguran ali eto vi "znate" pa uživajte....
  • @Nik

    18.03.2022 21:49
    Nema zime
    Zašto izostavljate Tomislava Nikolića? On je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom. Tek on će da nam pomogne.
  • baš čudno???

    18.03.2022 21:47
    a juče silni "pravnici"
    kažu kako NIS neće popiti sankcije. E , a kad ono MEĐUTIM, pa da skratim priču, sankcije tek slede....nego jeste li povukli novce iz banaka??? Što ste izvezli, izvezli ste što ste putovali, putovali ste, sa setom će te se sećati 90esetih......
  • Radnička klasa

    18.03.2022 21:43
    Pare
    Ti nas lažeš na kraju svih laži za pare, koje i ne postoje u opticaju.
    Ponosno 3. Aprila
  • Goran NS

    18.03.2022 21:37
    NARAVNO da ce nas kaznjavati ... pa oni misle na sebe i stite sebe ... mi se stalno pravimo slepi i grbavi ... a kad nas kazne onda kukamo ... NIKAD mi nismo krivi ....da smo srecni da nas NE UTEGNU jos jace!!
  • lazni Dimitrije

    18.03.2022 21:28
    Mozda nije trebalo prodati NIS...
  • Bubi

    18.03.2022 21:14
    Bouze
    Pa nije EU kriva sto se ovde klanja i poklanja Rusima!
  • Marko

    18.03.2022 20:23
    sve je logično
    Pa tako nam i treba kada godinama idemo uz klinac komšijama i prirodnim partnerima - EU a u Ruse gledamo kao na Boga:

    1. Sve razvijene zemlje Evrope, od Švedske i Finske, preko Španije i Portugala do Italije i Grčke vide EU kao svoj prostor za povezivanje i delovanje.

    2. Sve bivše socijalističke zemlje, od Češke i Slovačke, preko Slovenije i Hrvatske, do Rumunije i Bugrarska misle da je EU prostor za povezivanje delovanje.

    Samo država Srbija i Srbi kao narod (uz 30togodišnju političku i medijsku propagandu) su pametniji i vide situaciju drugačije.

    I odna đavo dođe po svoje...
  • Av

    18.03.2022 20:20
    Cekajte.. Priznaju da se uvozi nafta tipa Ural koja je trenutni ispod 100dolara, vidim da je 16.3. bila oko 92 dolara a oni nama gledaju naftu tipa Brent i po tome obracunavaju cenu a Brent koji je najkvalitetnije nismo videli ni na mapi. Sada, oni nas kradu na sve moguce nacine. Za lekove im trebalo
  • M

    18.03.2022 20:07
    Nemci i dalje kupuju gas i naftu iz Rusije, ni litar manje nego ranije, a zemljama poput Srbije bi da uvode sankcije. Toliko o "vrednostima" EU. Francuska ima solidan udeo u ruskoj autoindustriji preko Renault-a, ne zele da zaustave proizvodnju. Cetvrtinu gasa Francuzi kupuju od Rusije, Italijani jos vise, Nemci polovinu... Licemerje EU nema granica.
  • Nik

    18.03.2022 20:02
    Prepustite to Danici Drašković da reši, ona je član Upravnog odbora NIS-a u ime Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna