Autor: Tanjug

Info
21.03.2022.
08:42
Vlade zemalja članica EU razmatraće uvođenje naftnog embarga Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.
  • Samo kazem

    22.03.2022 01:06
    Crk'o Marsal
    Svako radi po interesima, svojim ili svog gazde. Indija kupuje rusku naftu po snizenim cenama, Afrika i Bliski Istok nisu uveli sankcije Rusiji, jer ocekuju rusko zito. Latinska Amerika takodje ima jake veze s Rusima. Kina igra na obe strane, ali nece uvesti sankcije Rusima. Svet postaje multipolaran i bilo bi dobro da to EU shvati.
    Bio jednom jedan Marsal, ali ne nas, nego americki. Imao je plan kako da umanji posleratni uticaj SSSR; Amerika je pomagala sve koji su hteli i mogli da se suprotstave Rusima, ukljucujuci Tita. U Z. Evropi je pomogla uspostavljanje "drzave blagostanja", omogucila evropskim firmama da koriste americke patente, itd.
    Marsal je odavno mrtav, njegov plan vise ne postoji, jer sad Ameri imaju strazu na istoku: balticke zemlje, Poljsku, Rumuniju, koji mrze Ruse i spremni su da zrtvuju svoje interese za Amere. To upravo gledamo u Ukrajini. EU je samo americka sluskinja i da imaju imalo pameti, izbacili bi "strazare sa istoka" i krenuli da saradjuju sa svima.
    Nemacki ministar poljoprivrede savetuje gradjane da jedu manje mesa, Zozep Borel savetuje Evropljane da smanje grejanje, a sve da bi naskodili Rusima. Spanci se vec bune. Drzava blagostanja se demontira.
    Sta Srbija treba da uradi? Da urazumi svoju elitu (ne politicare, oni su samo pajaci) da ne bude toliko pohlepna, da iskoreni korupciju, smanji zavist medju ljudima, odbaci mentalnu lenjost i da gleda svoj interes. Moze li to Srbija?
  • Zoki

    21.03.2022 20:57
    Idioti iz Eu samo podizu cenu nafte Amerikancima.
  • ?

    21.03.2022 20:56
    Videli smo kako se Džonson proveo u poseti kod UAE i Saudijske Arabije a Bajdenu se nisu ni "javili" na telefon...
  • gradjaninX

    21.03.2022 17:54
    Treba da uvedu taj embargo cisto da vide koga tacno takav embargo vise pogadja; Ruse ili Evropljane.
    Cisto da se razbije taj "woke" trend na izborima u clanicama EU, kad skapiraju da cak i gorivo za nuklearke dolazi mahom iz, po njima, "zlih imperija". i Elektricne automobile ne vozi maltene niko (nek ih njih sto hiljada vozi, sta je to, u odnosu na stotine miliona vozila koja idu na dinosaurusa), a i sve da ih cela EU vozi, opet, od cega ce praviti struju? Dobre volje? Liberalizma? Lazne ljubavi prema Ukrajini?
  • @milena

    21.03.2022 17:50
    Mi smo u Srbiji od pamtiveka napaćeni i gladni. Da ne idem dublje u istoriju: mučio nas Tito, pa Sloba, pa "Žuti", pa SNS. Ja sam u detinjstvu čitao stripove, išao na more, imao centralno grejanje, salu za fizičko u školi, potom sam izlazio u grad, studirao, našao posao, pomalo putovao po Evropi ali nije to to - zaslužujem mnogo više.
  • milena

    21.03.2022 14:53
    Mi smo zavisni od svih, od celog sveta, Evrope, Rusije, Kine, od našeg preCednika. Više ništa nemamo naše, sve su prodali, poklonili, oteli. Svet se menja, promenu se poslednjih 20 godina puno, ali kod nas bratija od 90-tih s e i dalje vrti na ringišpilu između nas, i hoće i dalje da vlada. Nusništivi su, jer nas jedu, dajemo im sebe, dok neće nam ni kosti ostati, sve smo im dali, sve su nam uzeli.
  • Bacvanin

    21.03.2022 14:33
    Evropa sama sebi skace u stomak dok Amerika profitira
  • Miki

    21.03.2022 13:59
    E j…. vas Bajden,pa zbog njega se sve ovo i desava.I sta ce te onda,kupovati naftu od Amerikanaca po mnogo vecoj ceni.To i jeste jedan od ciljeva Amerike.
  • Anti Putin

    21.03.2022 13:40
    Bravo EU!
  • placi voljena zemljo

    21.03.2022 11:21
    sirotinja ratuje, sirotinja navija...a bogati se smeju
  • Zamenik zamenika

    21.03.2022 11:02
    U trenutku kada Saudijska Arabija i Rusija kao dve najveće izvoznice nafte dogovoriše sa Kinom, koja je najveći uvoznik na svetu, da se plaća u Juanima, Kina ukinula sva ograničenja na uvoz ruske pšenice,koja je najveći proizvođač žitarica na svetu, postoje ljudi koji i dalje misle da će Rusija propasti pod sankcijama zapada.Evropa će samo naškoditi sebi.
  • Joza

    21.03.2022 10:38
    Neurosis
    "Nervozan sam. Diži cenu!" - e tako radi trgovanje.
  • Pedja

    21.03.2022 09:45
    Super, pre cemo se osloboditi zavisnosti od nafte generalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna