Autor: Blic, Anadolija

Info
16.10.2022.
07:54
Veliki požar zahvatio je neboder od 24 sprata u Istanbulu, stanovnici su evakuisani.
  • Marić Predrag

    16.10.2022 14:41
    Najbitnije za požare na soliterima da imaju hidrante na svakom spratu - to će vam reći svaki inženjer zaštite od požara koji ima licencu od Mupa, tj. Vanrednih situacija. Voda u mreži može biti i kisela ili blago gazirana. Bitna je preventiva ( stara srpska reč korišćena u tehnici i zgradarstvu), pre nego što je fakultet ONO i DSZ, postao fakultet bezbednosti. Postoje mnogi naučni radovi na ovu temu, a obrađeni su i na prvoj međunarodnoj konferenciji o značaju vanrednih situacija na pomenutom fakultetu. Prilikom izbijanja požara na soliteru i visokogradnji, odmah se aktivira šifra i akcija "Voajer" i svi se sklanjaju u projektom predviđenu zonu bezbednosti. Ima toga još, ali neka još neko radi...
  • Strašno

    16.10.2022 12:43
    @MAPKO100
    Posledice bi bile katastrofalne jer 99.9% zgrada u NS nema stepenice niti izlaz za slučaj požara.
  • MAPKO100

    16.10.2022 09:22
    NS
    Zao mi je sto vidim da se ovakvi slucajevi desavaju i saosecam se sa ostecenim stanarima.
    Sa druge strane moram biti malo sebican i zapitati se sta bi se desilo ako bi u NS izbio pozar na nekom od visih spratova? Na primer iznad cetvrtog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna