Autor: Sputnikportal

Info
10.11.2022.
06:47
Posle 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, neradne dane dočekaćemo tek posle Nove godine, ne računajući 25. decembar za katolike koji tada slave Božić.
  • emi

    01.01.2023 23:35
    volsan
    kada citam neke komentare, prosto mi muka.
    prosla sam i onaj i ovaj sistem. znam sta je praznik nekada u drustvenoj firmi, a i sta je dezurstvo u drzavnoj. sve sam prosla, al do peMzije nikako da dobacim. sada se seljakam od privatnika do privatnika, potpisem ugovor na 40 sati, a radim 54. ni onaj jedan slobodan dan nedeljno se ne placa. pozoves telefonom inspekciju rada dodje ti da plačeš, odes lično, a tamo zateknes zamenika "dezurnog" kako igra pasijans. nego, ćuti, trpi i broj dane da preteknes
  • SSS

    11.11.2022 09:47
    Praznik
    Malo stariji ce se setiti da u vreme kad su se postovali praznici nije radilo nista. Zadnjeg dana praznika leba i mleko do 10 ujutru, sta si kupio pre praznika kupio si. Inspekcije su radile svoj posao i kaznjavale rad za vreme praznika osim kafana i restorana tj usluga, koji su imali dozvolu da rade. Radilo se samo u firmama koje ne mogu da prekidaju proizvodnju, a to se placalo eksta.
    Subotom bilo radno vreme do 12 ili 14 maksimalno, nedeljom nigde nista nije radilo osim usluge i proizvodnje. Treba se izboriti za to ponovo i postovati praznike ne zbog nerada, vec zbog onoga sto oni obelezavaju.,
  • S

    10.11.2022 12:06
    @Ccc
    E moj...nije ti ovo vise Socijalizam! Radis dobijes platu neradis nema ni dinara! Kome da se zalis..ovoj Smrdiji..od toga nema nista! Zato i zbog jos vecih problema mladi i 40+ beze iz ove prokletinje! Stedi se svaki dinar i pretvara u evra i cim zaradis za put i osnovne stvari bezis!!!
  • @S

    10.11.2022 10:30
    @S
    Radim u privatnoj firmi i svi praznici su mi neradni, supruga takođe, i svi praznici su joj neradni. Mojim i njenim kolegama takođe. Ima i drugih korektnih privatnih poslodavaca, dakle daleko je manje od polovine stanovništva iritirano ovim tekstom.
    Pre bih rekao one koje tekst iritira, u stvari iritira činjenica da nemaju petlju da zahtevaju svoja prava ili da promene posao, a ne nedostatak slobodnih dana za praznike.
  • Ccc

    10.11.2022 09:41
    @S
    Sami ste krivi za to. Dok god budete cutali i kukali po komentarima, dotle ce vas poslodavci izrabljivati. Kada radnici ne budu pristajali na nepostovanje zakona, onda ce i poslodavci morati da ga postuju ili nece imati koga da zaposle.
  • Gvozden

    10.11.2022 09:39
    U petak treca tarifa taxijem
  • S

    10.11.2022 08:10
    S
    Licno ovo me ne dotice jer radim naj normalnije sem za Bozic prvi dan...mada nekad i tada se radi! Ovo vazi za zaposlene u drzavnom sektoru i ovim informacijama samo iritirate pola gradjana koji su zaposleni u privatnom sektoru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna