Autor: N1, 021.rs

Info
29.03.2023.
09:00
Profesor Aleksandar Kavčić osnivač je fondacije koja promoviše besplatne udžbenike, a za N1 je rekao da se ta "priča širi".
  • Razno

    29.03.2023 10:50
    Koliko svojih para je profesor morao da uloži da bi naša deca dobila jeftine udžbenike! Zašto to država ne ulaže!
  • Мунгос

    29.03.2023 10:44
    Поздрављам иницијативу професора, крајње је време да се о томе прича и ради, а не о неким тополама из Новосадских брголазина.
    Сви уџбеници могу да буду бесплатни, или са минималном ценом која покрива само материјал и штампање. И буџет не би био претерано оптерећен. Каква ауторска права, какви бакрачи, увек ће се наћи способни волонтери као што је професор, али не бесплатни уџбеници зато што ће он пронаћи фонд и донаторе, то не помаже да укинемо корумпиране уџбеничке паразите.
    Корупција се укида само онда када пресуши извор корупције. А извор корупције ће пресушити само ако се поступи по овом мом предлогу.
    То је врло једноставно, просто, лако урадити. Али то је могуће само у друштву које није корумпирано. Па и у корумпираном друштву је могуће то извести уколико Влада и њени правници нису корумпирани. Посматрајући наше друштво, лако је доказати да је наша Влада корумпирана самим тим што Она НЕЋЕ да прави уџбенике бесплатне или са симболичном ценом. А ништа је не кошта да тако уради. Само треба да се одрекне свог корупционог дела плена.
    Нажалост, чак су педагошки лопови смислили и методу која онемогућава коришћење старих уџбеника. Себи су осигурали приход као ренту, наплаћујући без потребе сваке школске године, фол свој виртуелни ауторски рад и труд.
    Проблем није велики, проблем је лако решив, само је потребно да сви престану да се праве блесави.
  • zx

    29.03.2023 09:24
    Bravo!
    I veliko hvala za profesora Kavčića, koji je kada se obogatio, rešio da se oduži državi koja ga je školovala. Profesor je zaradio pošteno svaki dolar koji ima. Za razliku od njega, novokomponovani bogataši nisu ništa uradili da pomognu građanima svoje države. A sigurno da su mnogi i bogatiji od njega!
  • Lale

    29.03.2023 09:18
    Koja drzava
    Ima drzave al je vode politicki lopovi zadnjih 30 godina.
    Sve sto valja u ovoj drzavi se proglsi za neprijatelja a sve lose je dobro izopacili su ovo drustvo i nastavljaju da ga unistavaju. Ovo Vam je cist primer svaka cast Kavcicu uz Vas smo.
  • Mile

    29.03.2023 09:10
    Kod nas u Ravnom Selu se svi zaposleni u školi trude da sabotiraju uvođenje tih jeftinih udžbenika. To je zato što svi imaju proviziju od prodaje i dobili su naređenje iz stranačke centrale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna