Info
10.04.2023.
09:07
Nevolje poljoprivrednika traju duže vreme, poslednjih sezona rapidno se uvećavaju i već mesecima neprekidno slušamo jadanja paora. Nema dana a da se ne oglasi neka seljačka grupacija.
  • Dogodine u Botošu

    11.04.2023 08:39
    Od kad znam za sebe, a imam tacno 50 leta, dinar je uvek bio nestabilan u ovoj nesretnoj zemlji. I nesto nisam nikada video da je to pomagalo privredi. Devalvacijom dinara necete resiti nista jer uzrok problema ne lezi na toj strani. Devalvacijom se samo ulazi u spiralu koja vodi do nove devalvacije. Dakle nestabilnost. Kom ozbiljnom privredniku moze da odgovara takvo stanje gde nista ne moze da se planira na duze od mesec dana? Politikom kursa se ne resava neproduktivnost. A to je bolna tacka ovdasnje privrede vec vise od 70 godina. Nestabilan kurs pogoduje samo spekulantima koji ne proizvode nego profit traze u kursnim razlikama i vestacki naduvanim cenama.
  • Mile Mučibabić

    10.04.2023 11:23
    Bitno je da im nije tesko da tri puta dnevno zalivaju njive I baste otrovima. Inace oni ne konzumiraju ono sto vama prodaju na pijaci.
  • r

    10.04.2023 10:34
    r
    Problem su male subvencije, i dozvoljen uvoz po povoljnim uslovima za uvonike.
  • Anonimus

    10.04.2023 10:23
    Tekuća monetarna politika je na štetu izvoznika, kako je poljoprivreda veliki netoizvoznik jasno je da trpi veliku štetu. Najgore je što su na udaru upravo najveći izvoznici- proizvođači mleka, maline, kukuruza, pšenice...
  • S

    10.04.2023 10:07
    S
    I treba! Isti taj seljak glasa i podrzava AV i njegovu pogubnu politiku! Sada kada je dosao kraj nesto se bune...narod je uvek uz seljaka ali kada vidi da se prodaje za malo subvencija i slatki laznih obecanja koji cemu da ga podrzava! Jer AV cim baci malo para isti taj seljak obrne pricu!!! Mora sve stati da bi se ocistio sav olos i poceti sve iznova...ali se pribojavam da je prekasno?!
  • Mirko

    10.04.2023 09:52
    Instagram ministarka!!!
    Agrarna politika je VEOMA ozbiljna tema. Tu slikavanje i poziranje nista ne znaci. Treba puno znanja, rada i razumevanja.
  • Miodrag

    10.04.2023 09:48
    Šta se da zaključiti ?
    Kriva je država !!
    Vodi politiku koja ne ide nigde.
    Zašto ?
    Zato što su u politici oni sa kupljenim diplomama i bitan im je samo procenat ...
    A narod smo koji hranu baca šakom i kapom i strahujemo za glad, jer mnogo smo gladovali ...
  • ratar

    10.04.2023 09:35
    izjednaciti sve cene sa EU
    Mleko nikad nije bilo skuplje, neznam u cemu je caka ali ako nisu zadovoljni sa otkupnom cenom i subvencijama, 70 din po litri onda tu nesto ne stima. Nemoze mleko biti skuplje kod nas nego na zapadau a kukuruz jeftiniji nego na zapadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna