Autor: FoNet

Info
02.05.2023.
18:52 > 18:52
Ministarstvo prosvete razmatra promenu koncepta testa državne mature po kojoj bi sva pitanja na testu bila zatvorenog karaktera, odnosno sa ponuđenim odgvorima od kojih treba zaokružiti tačan.
  • Goga

    07.06.2023 22:10
    Menjanje..
    ..bilo cega par meseci uoči,nije ok. Školstvo odavno nije kvalitetno a ni uređeno. Na tome hvala stranackom kadru..A sto gospođa kaze "male su im plate"..Jesu..ali i drugima su pa rade svoj posao kvalitetno. Mnogo je do čoveka. Da rade kako treba ne bi roditelji placali casove iz toliko predmeta..
  • nastavnik

    02.05.2023 23:24
    Suočavanje sa realnošću
    Neke je strah da se suoče sa realnošću da im te silne petice u stvari ništa ne znače. Na način na koji su pitanja uglavnom formulisana, zaokruživanjem se zahteva samo prepoznavanje informacija. A to je deco draga, nivo za dvojku.
    Ako je pitanje malo komplikovanije, onda se možda traži i neko razumevanje. Što je trojka. I to je to. Nikakvo dublje znanje se ne može meriti pitanjima na zaokruživanje.
    Ali, nisu deca kriva za ovakvu situaciju: krivi su roditelji što ih uče da je bitna ocena, a ne znanje, kriv je sistem, koji je nastavnicima oduzeo sav ugled i gotovo sve mogućnosti da utiču na učenike.
    Škole su postale čuvališta za decu. Za takve plate kakve imaju prosvetari bolje i ne treba očekivati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna