Autor: Beta, FoNet

Info
04.05.2023.
10:30 > 12:31
Policija u Obrenovcu obavlja razgovor sa maloletnikom koji je jutros u školi izvadio plastični pištolj i sa njegovim ocem, rečeno je agenciji FoNet u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
  • Mile

    04.05.2023 20:13
    No future
    Tražili ste, sada gledajte. Dok su druge zemlje razvijale svoje društvo, mi smo ratovali i vršili negativnu selekciju. Dugačak je put do dna, u toku je dugotrajno mučno propadanje, lagano trulimo i ne brinite, ovo nije Diznijev film gde se sve završava sa srećnim krajem.
  • SSS

    04.05.2023 17:04
    Sve ovo je bilo pitanje trenutka.
    Deci se dalo za pravo previše. Nastavnici nesmeju popreko da ih pogledaju, a kamo li ukore, o slanju u ćošak ili možda nekom blagom vaspitnom povlačenju za uvo da i ne pričamo.
    Kući mobilni u ruke od kad prohoda, umesto cucle.
    Samo Kanter i bum tras.
    Kad priča nepomaže, zna se šta pomaže i to vrlo dobro pomaže.
    Treba doneti zakon o vaspitno popravnim merama koje su od davnina pomagale uz koje smo i mi malo statiji odrasli, i šta nam fali.
    Dokle god su sluške u ušima, telefon u džepu i samo oj ha, loše nam se piše.
    PS. Čak šta više, mislim da u nekim državama zakon omogućava nekoliko vaspitnih po turu.
  • Vera

    04.05.2023 16:05
    Deca su nevaspitana i prezaštićena. Deca u mom komšiluku su ceo dan na ulici, nemaju odredjenu igru, već jurcaju i galame. Kada ta deca rade domaći, kada ručaku i kada razgovaraju sa roditeljima? Važno je da na svakom koraku čujem ljubavi, pa to dete ima ime. Deca na ulicu, roditelji se bave sobom.
  • NN

    04.05.2023 14:27
    Lice
    Juce su na TV govorili da su sve reakcije opravdane,
    ma kakve one bile. Poznato je da u teskim trenucima
    neke osobe sve prebacuju na salu. Vidjao sam to cak
    i na sahranama ili dacama. Treba da razumete decu i
    razgovarate sa njima, makar i u saljivom tonu na pocetku,
    a kasnije kroz razgovor da uozbiljite situaciju i probudite
    empatiju kod njih. Nema potrebe za policijskom intervencijom,
    to je ipak previse. Inace bi trebalo da pozivate policiju svaki
    put kad se deca u parkicu ili dvoristu igraju rata.
  • NS Gari

    04.05.2023 14:13
    @Archer
    Potpisujem.
    Da, upravo tako .
    Mada, ima još puno toga...
  • /

    04.05.2023 13:06
    /
    a sta sa nozevima koje nose?
  • Rade

    04.05.2023 13:02
    Nulta tolerancija na nasilje odmah ispis iz škole tužba roditelja za pretrpljeni strah dece i naravno kazna za roditelja 10000 evra i ovakve situacije će se odmah zaustaviti .
  • Mićo

    04.05.2023 13:01
    @Branko
    Na žalost je Archer u pravu, političari od 90tih pa na dalje su svi sistemstki radili na uništavanju(neki više, neki manje) društva, sistema vrednosti, kulture i ostalih stvari, i sad smo tu gde smo zbog toga.

    A ti što to ne vidiš ili ti odgovara takvo stanje samo govori o tebi.
  • Dragan

    04.05.2023 13:00
    Šta očekivati od dece kada imaju bahate roditelje. kod mene svaki dan komšije skaču non stop do 1h ujutro. komšija kaže kome se ne sviđa da se seli. Roditelji su krivi. misle da novac i sve može da ih vaspita.
  • Pa da pitam

    04.05.2023 13:00
    Krenite od početka edukacije. Jaslice, vrtići, obdaništa, zabavišta...Pitajte malo ljude koji prvi imaju kontakt sa decom!!! Ćute i rade a društvo ih nigde, al nigde ne primećuje, osim kad nekom treba samopromocija!!!!
  • Alex

    04.05.2023 12:49
    Pandorina kutija
    Ovim je otvorena pandorina kutija. Ako se ovakva tragedija relativizuje, a na dobrom smo putu obzirom da je dan zalosti nakon utakmice, dobro nam se ne pise. Iovako zivimo u konstatnoj zabrinutosti, iscekivanju, bez osecaja sigurnosti .. a sada cemo ziveti u svakodnevno, generisanom novom obliku straha.
    Ono cega sam se i plasila juce, je ostvareno, decak je za devijantno ponasanje na zalost primer nekim drugima. Izgubili smo empatiju, nema straha od kazne.
    I evo, vesti.. decak je već pretio, dečak doneo pištolj, dečak u Bihaću itd..
    Strukturne promene ovonmdrustvu su neophodne, u svakoj sferi, segmentu. Od vrha piramide.. i to ne moze pojedinac. Ako nismo ujedinjeni u ovoj nezapamcenoj tragediji, ako svako nije nesto promenio juce, bilo u odnosu sa decom ili svom odnosu prema drugima, ako niste nekome pomogli, dali primer.. nazalost, ovo ce biti nova realnost.
    Ja to ne zelim, ali zaista se bojim da je tako.
  • @branko

    04.05.2023 12:43
    jesi
    realan da branis miru i zeljka?
  • Aleksej

    04.05.2023 12:41
    Srpska Nepismena Stranka
    Pa sta? To bi rekao predsednik.
  • NOVOSADNJANIN

    04.05.2023 12:28
    pitanje
    Ko lupa negativne lajkove na ovakve objave,hocu da verujem da postoji program koji automatski lupa negativne ocene a da to ne rade zivi ljudi.
  • Jezivo

    04.05.2023 12:26
    @Strašno
    Moja prva misao na ovu vest je bila upravo sto Vi kažete, samo me interesuje šta je tačno to zbog čega se ovi što se nalupaše minusa ne slažu sa Vama? Vickato dete? Ne nije gospodo, ovo dete treba lečiti!!!
  • Jako

    04.05.2023 12:15
    Deca su najokrutnija i najsebičnija bića i treba ih vaspitavati do normale.
    Normala je ono što je društveno prihvatljivo, a nije ni previše njanjavo za realnost, niti previše okrutno.
    Treba pustiti da nekad osete i nepravdu na svojoj koži jer ih to čeka u stvarnom svetu.
    Treba im dobar lični primer roditelja (od prevaranata, lažova, pokvarenih, prekoveznih i sl. roditelja nikad nisu ispala dobra deca).
    Dobra deca su ona koja žive normalno, nisu zavidna (zavist je baaš strapna i izvor mnogo zla), štite slabije, imaju poštovanja prema jačima. Pomažu u nevolji i znaju da zatraže pomoć kad su sama u nevolji.
    U kom delu ste sebe pronašli, ako otvorite i oči i dušu?
  • Nikola

    04.05.2023 12:02
    Naši heroji iz detinstva, Mića i Aćim, Branko kockica, Minja Subota, Super Deka, Poštar Guta, Fazoni i fore, Ršum, Raša Popov, Kolariću Paniću...
    Heroji današnje dece Arkan, Mladić, Karadžić, Giška, Golubović, Rasta, Baka Prase, Maraš, Baća, Vučić, Pink,Happy, starlete iz rialitija...
  • Pajo

    04.05.2023 12:02
    Profesor u penziji
    Dugo sam radio sa tim uzrastom učenika. Veliki broj nisu svesni težine događaja i oni se zabavljaju na račun toga. Za neke će na žalost izvršilac ubistva biti heroj.Time treba da se bave stručne psihološko-pedagoške službe u saradnji sa nastavnicima i roditeljima.Posebno, što je jako negativna političko-društvena klima.
  • Branko

    04.05.2023 11:55
    @Archer
    Godinama tvrdis i lupetas gluposti. Zar moras bas i ovakvu tragediju da zloupotrebljavas politikom?
  • Marija

    04.05.2023 11:53
    Hm
    Radim u srednjoj školi i nakon jučerašnjeg događaja moja prva misao je bila da se rodio novi heroj i da ovaj događaj neće ostati usamljen, da nam sledi epidemija tragedija. Danas plastičan pištolj, sutra će neko zaista doneti pravi... Ono što me bodri je da sam u razgovoru sa učenicima osetila da većina osuđuje ovakav akt, naravno, bilo je i nekih gnuanih komentara nezrele dece, ali u manjini.
  • Nenad

    04.05.2023 11:46
    Deca su žrtve
    Biće još ovakvih primera i to MNOGO. Deca su sa svih strana izložena nasilju, preko medija,interneta,igara,društva i neposredne okoline gde se glorifikuje bezdušnost, bahatost,agresivnost. Kod neke dece je to znak ozbiljnijih psihičkih problema, ali mnogi drugi će na ovaj način putem smeha, ismevanja, imitiranja kroz igru pokušati da obrade u sebi strašnu svakodnevnicu u kojoj žive. Treba provoditi više vremena sa decom, da budu okružena sa što više pozitivnih primera, da se druže,igraju i rastu u što zdravijem okruženju. Za to bi celo društvo trebalo da bude zdravo, ali se čini kao da imamo globalnu pandemiju besmisla
  • Gavrilo

    04.05.2023 11:40
    Svaki
    Разред има једног или више гилиптера којима се придружи пар будала. Малтретирају децу која хоће да уче, која неће да праве с**ња у време наставе и по школи. Такве ОДМАХ на почетку године прво позвати на разговор са директором и полицијом, уз присутност родитеља. Обавестити их да је следећи корак исписивање из школе и одвођење у специјалну установу за преваспитавање. А не да они остају у разреду а мирна деца која су жртве њиховог малтретирања морају да мењају разреде, смене па и школу.
  • Dule

    04.05.2023 11:33
    To je ta tik tok generacija..
  • Žana

    04.05.2023 11:30
    Dete koje je zlostavljano nosi traume, neki su spremni na suicid, neki dobijaju dijagnoze, a neki se odluče na ovaj korak. Obično kad roditelj ukaže školi na problem vršnjačkog nasilja bude obeležen kao neko ko prezaštićuje dete i "savetuje mu se" da dete pusti da rešava svoje probleme a onda sledi detetu još veći pakao, jer su se roditelji žalili. Dakle, probleme guraju pod tepih dok dete ne izvrši samoubistvo ili u ovom slučaju ubistvo, jer nasilnici nisu naučeni da imaju granice i da treba da stanu sa maltretiranjem! Žrtve su uvek krive za sve, i što su mirni i što ne mogu sami da se izbore sa ozbiljnim problemom, i što pričaju roditeljima o problemu koji imaju, i ako ne pričaju, i ako se ne brane i ako se odbrane, dok se nasilnici štite na sve moguće načine dok ne udare na nastavnike, tek tada se nazivaju pravim imenom. Od kako su psiholozi, veronauka i pedagozi a svi neobrazovani-neskolovani kadar ušli u školu, problema a pogotovo suicida nikad više, sad evo i masovnog ubistva, masakra!!!Na deci se vide svi propusti društva vec 30+ godina..
  • Strašno...

    04.05.2023 11:21
    Istog momenta ga isključiti iz te škole pa neka roditelji traže školu koja će ga primiti...treba svi da se konačno trgnu i počnu da koriste glavu za čega je namenjena-misliti,posmatrati, učiti na tuđim greškama,otkrivati,podstaći malo centar za empatiju i iskopati to duboko skriveno saosećanje za druge.
  • Archer

    04.05.2023 11:20
    Genocid
    Godinama tvrdim da su PINK i Mira Marković, započeli najveći genocid u SRB. Nastavlja se i dalje...
  • Rodio se novi heroj

    04.05.2023 11:19
    Maltretiranih učenika
    Primećeno je da se dešavaju neprimerene reakcije mladih dečaka, pogotovo u uzrastu od 10-15 godina, na jučerašnju tragediju u školi.
    Tužno je ako to shvataju kao herojsko delo, a samo po jednoj reakciji grupice dečaka osmog razreda, koji su kroz smeh govorili o tome, a poenta je rečenica - "ala ih je eliminisao" - i tu se nastavio razgovor u tom tonu. Puno je takvih neprimerenih reakcija mladih, što se delom može pripisati njihovoj nezrelosti i nesvesnosti cele situacije. Tim pre je obaveza prosvetnih radnika da ukažu deci na svu tragičnost događaja, da razgovaraju otvoreno s njima, da odgovaraju na sva pitanja učenika o tom i mnogim drugim problemima koji tište učenike, a niko se ne bavi time.
    Da se preveniraju slične tragedije, da se tako šta nikada i nigde ne ponovi.
  • Suština

    04.05.2023 11:16
    To je rezultat politike i svakodnevnog propagiranja i zasipanja sa "Pa šta?!".
  • Vesna

    04.05.2023 11:02
    Tako i treba,i u šali ima pola istine.Nevaspitano derište,sprda se sa tragedijom koja je se desila u školi u BG.Roditelji mu nisu na ličnom primeru pokazali poštovanje,samilost,dobrotu,sad ih sve troje poslati na razgovor kod psihologa,da ih neko nauči ljudskosti.
  • Nana

    04.05.2023 11:02
    Deca uopšte više ne poseduju empatiju ili je minimalizovana, prezaštićena su i bahata. Pitam vas šta će biti za desetak godina? Mislite o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna