Autor: Beta

Info
05.06.2023.
22:53
Forum srednjih stručnih škola je kritikovao Ministarstvo prosvete Srbije povodom odluke o nemogućnosti nastavnika da zaključi ocenu ukoliko ne dobije saglasnost roditelja učenika.
  • Инспектор Вишекруна

    06.06.2023 20:13
    Јесте
    Исто као да судија шаље оптуженом пресуду на одобрење!
  • Jovana

    06.06.2023 19:19
    Ko će u prosvetu
    Ovakvim degradiranjem nastavnika, učitelja, profesora, u svakom smislu i svakodnevnim omalovažavanjem i urušavanjem autoriteta i školstva u celini, dolazimo do toga da u prosvetu neće niko….ili zaluta neko ko ništa drugo nije mogao upisati…oni najlošiji djaci, a njih će puštati polupismene i poluobučene da nam decu vaspitavaju i obrazuju…
    Takvi polako dolaze…
    Nekad su profesori postajali oni najbolji učenici, svestrani, kreativni… sada dolaze nabedjeni polupismenjaci. Evo im jedan savet: Ne dopisuje se sa kolegama, naročito starijim. Odmah se odate. Takve oni ne mogu poštovati…
  • Helga

    06.06.2023 17:38
    predlog
    Odmah na upisu dati im i diplome.
  • Ružica

    06.06.2023 13:56
    Otkazi
    Svi prosvetni radnici da daju otkaz. Naći će već neki posao koji će im obezbediti onoliku crkavicu koliku primaju kao prosvetni radnici. Možda ćete biti čak i poštovani na tom drugom radnom mestu, jer sada, u školama, sigurno nisu, ni od dece, ni od roditelja, ponajmanje od države.
  • Marta

    06.06.2023 10:23
    Sta je sledece?,
    Da roditelji sami ocenjuju decu? Onda lepo nek roditelji rade homeschooling kao sto ima u Americi, a dete samo neko polaze mature i prijemne, pa da vidimo koliko su mamice i tatice objektivne. Ili bolje, hajde da ukinemo skole skroz. Sta ce nam.
  • Odličan 5

    06.06.2023 08:28
    Praktičnije je da roditelj skokne do škole i upiše sam ocene za svoje dete po sopstvenoj želji. Kao što vec znamo u ovoj zemlji je bitan status, politička pripadnost a ne znanje i obrazovanje.
  • Cocco

    06.06.2023 08:00
    Tržište rada će dati saglasnost sa ocenom. Odnosno, složiće se ili ne, sa znanjem. A od toga zavisi dali će za nekoga biti posla ili ne. I samo je to merilo!
    I šta tu ima pa roditelj da se slaže sa time da li mu dete zna ili ne. Ono zna ili ne, složili se sa time ili ne roditelji!
    Što se roditelja tiče, oni na raspolaganju imaju (barem ovde, kod nas), osim školovanja i tržište diploma (uverenja, svedočanstava itd.). Tako da onaj što štanca diplome lepo uputi na odobrenje roditelju ocenu koju će upisati u štancovanu diplomu koja je plaćena. Tu roditelji mogu da se slože ili ne. Ili eventualno doplate za veću ocenu.
    Diplome (a time i ocene) se kupuju. Znanje NE!
  • B

    06.06.2023 01:27
    sjajno
    Za 10 godina ce svi motaci kablova biti sa Vukovom diplomom.
  • možda

    05.06.2023 23:28
    Zanimljivo obraćanje.
  • Pera

    05.06.2023 23:23
    Neobavezno & besmisleno
    Neobavezno i besmisleno je postojanje tzv strucnih skola. Dualno obrazovanje za sve one koji ne idu u gimnazije, svi ucenici i strucni nastavnici treba da su u tim kompanijama ili fabrika, tamo se formiraju ucionice i drzi nastava, a tzv strucne skole pretvoriti u gimnazije (npr. informaticka ili umetnicka) ili prostor iskoristiti za nesto drugo korisno.
  • Komšinica

    05.06.2023 23:12
    ocene
    Šta radite prosveti? Ko je roditelj da se slaže ili ne slaže sa ocenom? Valda imaju u vidu kakve su ocene tokom godine,roditeljske sastanke. Mislila sam da gluposti nema kraja,ali ovo je idiotluk za oskara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna