Autor: Politika

Info
13.09.2023.
08:20 > 16:35
Očekuje se da će od ove školske godine zaživeti nova pravila po kojima direktor škole može da donese odluku o suspenziji učenika do okončanja vaspitno-disciplinskog postupka.
  • Maja

    14.09.2023 07:02
    Treba
    To je najveća kazna roditeljima, da nema ko da im čuva čeda, da moraju s njima da provode vreme, pored udaranja po džepu. I kazneni prostor - napolje sa časa kad ometaš, nek ih čuva pandur, ionako ničemu ne služe po hodnicima + neopravdan. Uvek kolo vode loši đaci, njima se svi bave, to treba okrenuti. Mada... nema ko da reformiše, a ni sprovede mere, a ni volje nigde. Proš'o voz
  • Aleksej

    14.09.2023 07:00
    Srbistan
    To u nekom normalnijem svetu moze da bude kazna, ali kod nas je sve izokrenuto, i gilipteri ce jedva docekati.

    Oni videli na americkim filmovima, pa misle tako cemo i mi.
  • oldtimer

    13.09.2023 22:24
    Sve je drukčije
    Ja sam išao u školu u Titovoj Jugoslaviji. Problematičnih učenika u mojoj školi skoro da nije ni bilo. Učitelji i profesori su bili poštovani i imali veliki autoritet. Kućno vaspitanje nije bila nepoznata kategorija. Istini za volju tada celularci nisu postojali, a ni društvene mreže. Televizija nije bila prisutna u svim kućama, a radio je bio car. Znalo se ko kosi, a ko vodu nosi. Danas je sve zbrkano uključujući i decu.
  • Ajme Nama

    13.09.2023 21:40
    Takvima je to nagrada, pa oni i neće da idu u školu. Glupost, samo da se kaže da nešto brinu i preduzimaju.
  • B

    13.09.2023 20:32
    Loša kopija
    Zašto kopiramo samo gluposti iz Amerike...
  • nastavnica

    13.09.2023 20:18
    podrška za suspenziju
    Podržavam predlog za suspenziju, pre svega za srednje škole koje su obrazovno vaspitne ustanove i nisu obavezne....ko želi i hoće da uči može, ko ometa neka uči od kuće... Presudan faktor u tim okolnostima su roditelji i ko kaže da je to nagrada za đake pokazije da škola i znanje nemaju vrednost. U osnovnim školama, koje su vaspitno obrazovne istanove, već godinama dobra deca ispaštaju nauštrb problematičnih, na razne načine problematičnih. Imamo i razne timove za njihove razne probleme. A šta je sa dobrom decom? Kada ćemo pričati o njima? Kada ćemo formirati timove za takvu decu?
  • Pera

    13.09.2023 19:57
    Ždera
    Vratiti batine. I zabranu napuštanja učionice za vreme odmora jer se odmor smatra nagradom (videti film "400 udaraca"). U Americi takve đake izoluju na odmoru kojekakvim paravanima i stave ispred njih karton s oznakom "D". Raznih načina ima za kaznu (npr. pooštren kriterijum ocenjivanja itd.) a ovo... ovo nikako nije efikasno...
  • @gg

    13.09.2023 19:17
    To je odlična ideja. Obezbediti bez izuzetka svakome detetu koje ispolji bilo kakvo nasilje da se ne može dalje obrazovati i tako stvoriti gomilu kriminalaca sa kojima ćemo se baviti u nadolazećim godinama. Svako ko je normalan zna da su deca odrasli ljudi koji su svesni posledica svojih postupaka te stoga moraju snositi posledice dečjih gluposti do kraja svojih života. I pod hitno da se uvede smrtna kazna za decu i to pred ostalom decom da vide odmah šta ih čeka.
  • komša

    13.09.2023 18:08
    što to nije bilo kad sam ja išao u školu raspust kad hoćeš
  • gg

    13.09.2023 17:32
    Uvedete lepo centralni registar gde bi se belezili svi prestupi u vidu nasilja, pa nek posle gleda kako ce upisati srednju ili fakultet
  • Uh

    13.09.2023 17:32
    U 6-om osnovne, dobila "ukor pred isključenje" kako se to nekada zvalo, ali ne mogu da se setim jesu li ikada ikoga zaista izbacili na par dana. Puno godina kasnije, doživela da mog sina iskljuće na 5 dana iz srednje i nisam mogla previše da ga grdim ali je proveo te dane u kući i pod kontrolom da mu ne padne napamet da izadje
    Roditelji, setite se uvek prvo šta ste vi radili :-)))
  • Jaa

    13.09.2023 17:19
    nekada tj starije generacije se bojale suspenzije i ukora, danas im je kazna da ga zadrze na casu, kazu Boze moj pa nece me vesati, sta I'm mogu tuci ih nesme niko, da jedu i spavaju ce uvek imati a kasnije brate kako kazu, uclanis se u stranku I oni ti plati fax, tj zavrse, to je najjace brateee
  • Nenad

    13.09.2023 17:04
    Davne devedesete sam išao americi u osnovnu školu. Ta mera je tada postojala tamo.

    Pitao sam se koji je smisao ovoga kad deluje kao nagrada, dok mi nisu objasnili da to ulazi u školski karton koji te posle prati kroz celo obrazovanje. Šta ćeš upisati, gde će te primiti i sl.

    U ozbiljnim državama, se diploma ozbiljno i shvata.
  • Av

    13.09.2023 16:56
    Jedino sto pomaze batina ili drustveno koristan rad za decu i roditelje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna