Autor: RTS

Info
06.11.2023.
08:23
U ovoj sezoni u Srbiji još nije laboratorijski potvrđen virus gripa, ali ono što jeste - to je porast broja obolelih od respiratornih infekcija, podaci su Instituta "Batut".
  • Dragan

    06.11.2023 10:30
    Nepotpun....
    Osim pneumokoka, ima još manjkavosti. Potpuno uzgred je pomenut KOVID. Kao da postoji neki dogovor da se Kovid ignoriše.
    Više mojih poznanika su se razboleli, dvoje gadno. Kao da smo usred epidemije, ali svi složno ćute, a sajt covid19 ne radi/ne postoji. Nema podataka, nema izolacije, nema distance, nema vakcine. I, nema kovid bolnica koje su ipak bile neka poslednja nada.
  • Ana

    06.11.2023 09:45
    pitanje
    Da li neko zna gde može da se primi ili kako može da se nabavi ova (pneumokokna) vakcina?
    Raspitivala sam se u Domovima zdravlja, kod nekih lekara (poznanika) i svi su me "gledali belo", što znači da se ne radi o uobičajenoj zdravstvenoj ponudi u Srbiji.

    Inače, u mnogim državama to je standardna ponuda za sve stanovnike starije od 60 godina.

  • čiča

    06.11.2023 09:23
    felerično
    Tekst je dobar ali nepotpun. Gde, kako i pod kojim uslovima se vrši vakcinacija protiv Pneumokoka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna