Autor: FoNet

Info
10.11.2023.
08:12 > 08:21
Akademik Vladimir Kostić rekao je, objašnjavajući zašto je sa grupom javnih ličnosti potpisao ProGlas za promene, da bi pre neke važne odluke, poput izbora, građani trebalo sami da testiraju realnost.
  • Portir

    12.11.2023 10:10
    Od kada je gdin Kostic izjavio da je Kosovo i Metohija izgubljeno, njegovo misljenje za mene nema nikakvu tezinu.
  • Mastodont

    10.11.2023 13:36
    @JKP LIK

    Ne znam zašto se uopšte javljaš; čovek se obratio građanima, a ne vama glodarima i pijavicama.
  • Milan1ns

    10.11.2023 13:05
    Rečnik
    Ovaj čovek bi trebalo da može da razume da kognitivno razmišljanje nije nešto što velika većina građana ove zemlje niti razume niti praktikuje. Ovim rečnikom se obraća samo malobrojnoj populaciji koja zapravo razume šta je hreo da kaže a koja svakako to već radi. Siđite sa oblaka u običan svet pa možda uspete da doprete do njih kada ih budete zaista razumeli...
  • Нс бој

    10.11.2023 12:38
    Сад да смо нормални па да подржимо Костића,ми га оспоравамо,па колка су му примања,па њему је лако,привилегије.Да је ћутао рекли би ето ћуте,ништа не раде,не интересује их..То је то,наш профил,да певамо од среће са Вучићем,за боље нисмо дефинитивно,има и до нас и то највише.
    Човек из свог комфора,који је заслужио,иступа против ове власти,први човек САНУ,па шта вам ваља више.
  • Orko

    10.11.2023 12:12
    @JKP lik
    Videcemo kako ce ti biti kada ti se neko od bliznjih razboli ili ako izgubis posao. Odjednom ces se naci u drzavi gde nije sve potaman, vec vrlo suprotno od toga.
  • Voja

    10.11.2023 11:50
    Joj
    Da li mi je dobro? Pa nije. Ne moze me neko ubediti da kazem dobro je moze biti gore. Zasto ne moze biti bolje pricajmo o tome. Vlastodrsci bogatasi od SNS do SPS, PUPSa i ostalih da ne nabrajam. Postadosmo drustvo siromasnih gradjana a bogatih pojedinaca sa grbace naroda. Pa i narod treba da zivi da kupi mesa, povrca, voca i da nesto obuce. Pod hitno oduzeti svu imovinu koja je nelegalno stecena. Intelegencija treba da se hitno probudi iz sna.
  • Knjige braćo, knjige

    10.11.2023 11:41
    a ne zvona i praporci
    "Da se na glasanjem na izborima nešto može promeniti, ne bi nam dozvolili da glasamo" - Mark Tven
  • Marija

    10.11.2023 11:02
    Da
    Verovatno je zadnjih godina doživeo razna omalovažavanja od strane mlađih političkih poslušnika, zato tako i govori. Tako se oni odnose prema svemu, struci, mladima, starima....Nagledala sam se toga po Beogradu i dalje..... Imate li vi deco roditelje, babe, dede?
  • K2

    10.11.2023 10:57
    Sjajno
    Odlično čovek priča … ovi sad na vlasti ne valjaju ništa jedino sto od silne svoje pameti i titula nije tekao ko valja ?! A niko ili ima neko pa ga sramota da kaže … znaci ipak niko …. I onda kao sve će propasti , sve je crno ali bez odgovora za koga treba glasati … e pa to ne ide bas tako … ta bi neko pobedio sadasnju vlast morate jasno reci ko bi bolje upravljao zemljom a posto se i sami svesni da od sadasnje opozicije neka ništa ceo vas proglas i trud ce ostati mrtvo slovo na papiru !
  • Djuka

    10.11.2023 10:54
    O culima?
    Moje culo mi kaze da Vi akademice imate visok akademijski dodatak!
  • Lolo

    10.11.2023 10:42
    Mislim
    Mislim da uvaženi akademik jako greši kada kvalitet života i naše (ne)zadovojstvo svodi na ČULA. Važne odluke se donose pameću i srcem, često su i pitanje morala. A ne čula...
  • /

    10.11.2023 10:42
    /
    borko stefanovic posle onog svercovanja nasilnika iz amerike u srbiju da tamo ne bi robijao nije dobar kandidat opozicije.
    niko od predlozenih nije ni do kolena djindjicu
  • Paja

    10.11.2023 10:39
    Mnogi potcenjuju i vređaju akademika Kostića. Neka se zapitaju ko su njihovi uzori. Možda Brnabićka, koja je završila dopisnu školu za ragbi igrače, ako je i to završila, ili najbolji student Pravnog fakulteta bez dana radnog iskustva, koji se hvali kako je bio huligan u mladosti.
    Da, ne treba meni niko da kaže da li sam zadovoljan platom, životnim standardom, lekarskom uslugom, uslovima u obrazovanju....
    Nekima je potrebno da čuju na Pinku ili RTS-u da žive u blagostanju i da je Srbija najrazvijenija zemlja u Evropi, sa najvećim BDP-om.
    Ovaj tekst jeste namenjen ljudima koji veruju u bajke koje im priča vladajuća svita, ali nažalost on do tih ljudi neće stići. Da je akademik Kostić imao priliku da svoje mišljenje iznese na RTS-u i ostalim televizijama sa nacionalnim frenkfencijama tada bi tekst imao efekta.
    Moja želja je da posle ovih izbora nikada više u medijima ne čujem i ne pročitam ružne reči koje se upićuju ljudima koji imaju drugačije političko mišljenje.
    Želim da živim u pristojnoj zemlji gde ćemo poštovati i uvažavati jedni druge.
    Ukoliko bi buduća vlast otvorila medije, sprečila korupciju, zagarantovala vladavinu prava, Srbija bi bila zemlja u kojoj se dobro živi.
    Molim sve ljude u Srbiji da izađu na izbore i glasaju po svom izboru!
  • glista

    10.11.2023 10:35
    @moku
    Imao sam sličan stav.
    Ali ako razmisliš, činjenica da ulažu enormne napore da izmanipulišu izbore je znak da ipak ne kontrolišu sve i da izbori nisu samo neka formalnost.
  • Професор

    10.11.2023 10:22
    Све је релативно па и ова реченица. Оном Србину на Космету сигурно да није добро а овоме у Београду на води тешко да је лоше.
  • Мића

    10.11.2023 10:02
    @Kh
    Одличан и Веродостојан коментар од обичног Човека који је дошао до Новца! Оваквих је доста Граћана и сличним животним искуствима! Само није ствар у Материјалном већ о промени Система у Србији где би вашу имовину увећали још више као и ваша Деца! Јасно је да свако гледа материјалну страну прво али без здравог Система брзо се изгуби то што сте стекли јер се Закони мењају како се коме хоће и узима перфидно оно што сте мислили да је ваше?
  • JKP LIK

    10.11.2023 09:41
    Eto meni je super
    Kada već pita, da odgovorim meni je SUPER:

    Bolje nego ikada, nema tu šta da se krije. Visoka plata ( za mene visoka 112.000,00 ); posla skromno ili ništa, obaveze samo oko izbora, ali to radim SVOJOM VOLJOM jer želim da sve ostane kao što jeste.

    I šta je sada problem, mi u JKP/državnim firmama nemamo prava da SAMOSTALNO IZABEREMO ovu vlast? Dobio sam posao; isto i moja žena, sve je perfektno u našim životima sve pod konac, i ja sad to treba da menjam? Zašto?

    A iskreno da vam kažem, kada pričam sa kolegama i njima je sve potaman, kada se ispričamo vrlo jasno zaključimo da je za nas ovo stanje idealno, i zašto mi je onda problem da okrenem 20-30brojeva; i ispričam nešto pozitivno u vezi sa ovom vlašću.

    Vi želite promene, niko vam nespori ali dozvolite i nama koji drugačije misle da iskažu svoj STAV! Makar i ovako putem komentara.

  • @Kh

    10.11.2023 09:37
    paa milina... Eto primera "zavidnog" puta do tzv uspeha bez velikog truda, a i bez pokušaja da se edukujete po pitanju pravopisa. Ali možete i to rešiti kupovinom neke diplomice.
  • Mirko

    10.11.2023 09:33
    Mirko
    A kolika primanja ima Gosn Akademik? Pitam onako?
  • Ni Kurta ni Murta

    10.11.2023 09:33
    Bojkot!
  • @moki

    10.11.2023 09:17
    Pročitao sam šta kaže akademik, pročitao sam tvoj komentar.
    Razmislio sam i ...ipak ću poslušati akademika.
    Sve najbolje!
  • Mučenik

    10.11.2023 09:00
    SVE VIDE, SAMO SEBE NE VIDE!
    Brnabić i Vučić bolje je da gledaju svoja posta, kako da izvuku zemlju iz bede koju joj priuštivaju od 2012. godine na ovamo. Oni vide sve najbolje najveće plate i penzije u regionu, a po nekad vide tako i u Evropi, a nije tako ili ih laži vlastiti oči ili se lažu sami sebe. Opoziciju dobro bi bilo da je ostave na miru. Odakle znaju kako će opozicija da vodi zemlju, a daleko su od vlasti više od deset godina. Umesto da gledaju svoja posla, aktuelni vlastodršci buncaju šta će biti kada će biti da Đilas i kamarati dođu na vlasti, da isteraju bedu, gladi i jadi iz zemlje, da ne gladuje i žeđuje 25% stanovništva, kao što je sada, a oni to ne vide. Vučić ne seti se da vrati otete penzije penzionerima, čije sećanje je isteklo. Trebalo bi da svojim čulima glasači odrede da li im je dobro ili ne, a ne da im objašnjava pogrešno predsednik.
  • moki

    10.11.2023 08:58
    još 1 pametnjak
    I ovaj je zreo za pecaljku i sedenje na reci....j**e mi se za izbore uzgred, jer da išta menjaju ne bi ni bili održavani...
  • sale

    10.11.2023 08:51
    razuma bez
    Ako moze neko od ovih sto zive u zlatnom dobu sa nikad vecim platama i penzijama, da nam kaze ovde otvoreno, koliko je kilograma mesa ili litara benzina moglo da se kupi za prosecnu platu od 42.000 dinara 2012, a koliko danas, sa prosecnom platom od 82.000?
  • Kh

    10.11.2023 08:40
    Kh
    Pa to je normalno bilo i bice! Onom kome je dobro i ima koriste od ove Vlasti taj glasa za istu! Onom kome nije dobro i nema nikakve koristi glasa protiv! Kako neko moze podrzati AV SNS SPS koji ima Penziju od 20 30 hiljada ili Platu 40 70 hiljada to nije normalno jer glasa za svoj Suicid! Jednostavno je jer se sve gleda kroz korist i interes bukvalno u danasnje vreme!!! Sto bi JA glasao protiv AV koji me je obogatio kako pa Lepo svoju staru Kucu koja je imala neku zastitu dao sam Investitoru i dobiju zavidan broj nekretnina od kojih sada i vise nego pristojno zivim i skolujem svoju decu! Otvorio sam i neku Firmu da nesedim zaludan i dobijo isto Subvencije koje se nejce vratiti posedujem od toga i dva luksuzna Auta mogu priustiti razna putovanja itd! Kada bi ja to sve imao…NIKADA!!! Svako neka Glasa kako mu je materijalno stanje i tako će i biti!!! Lasno je raznim Akademicima Glumcima Intelektualcima…da pričaju i pričaju dok Plate Penzije Procenti uredno se uplaćuju svakog meseca! Svi su Stambeno i materijalno obezbedjeni Decenijama a sada još vise!!! Dodji ti sa običnim Narodom pa resi ga Siromaštva i raznih muka koje to prouzrokuje jer se nije Snašao!!!
  • Vladimir

    10.11.2023 08:34
    Kako je bilo, i kako bi moglo da bude , da ovakva opozicija dodje na vlast, sada je super. Jel neko zna plan i program opozicije, jel procitao negde , e bas zato ...
  • NS

    10.11.2023 08:26
    Lepo rečeno
    Jedini problem je u tome što oni koji razumeju šta je akademik rekao i napisao već glasaju po svojoj volji i savesti. Velika većina, kojoj je tekst namenjen, neće razumeti ovaj stil obraćanja...
  • Veverac

    10.11.2023 08:23
    Nemoj...
    Te priče su interesantne samo tvom omiljenom liberalnom anarhističko-ateističkom krugu dvojke. Idi na Kališ, igraj šah, pazi na unučad (ako ih imaš) i manje mlati praznu slamu.
  • B

    10.11.2023 08:13
    Nadobudno lupetanje proizilazi iz celoživotnih privilegija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna