Autor: Beta

Info
20.12.2023.
07:57
Vrhovni sud Kolorada proglasio je bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa nepodobnim za Belu kuću na osnovu jedne stare i retko korišćene odredbe američkog Ustava o zabrani učešća pobunjenika u vlasti.
  • Sumrak demokratije

    20.12.2023 11:24
    Po ovom principu će Globalisti i da zabrane recimo i Nestoroviću da se kandiduje, ako procene da ugrožava njihovog kandidata Vučića. A sve dok ga niko ne ugrožava, nema zabrane za nikog.
    Ovo sa Trampom je dokaz, da su procenili da ugrožava Bajdena na izborima, pa hoće da ga onemoguće da učestvuje. Da su procenili da Tramp nema šanse, nebi bilo nikakvih suđenja. Ovo u Americi ako zabrane Trampu kandidaturu je sumrak demokratije, može se desiti da u svetu više ništa ne bude isto posle toga.
    Jedino što je Amerika imala kao neko svoj oreol je ta reč "demokratija" i to je propagirala drugima, i primalo se. Ali ako Trampu zabrane kandidaturu celom svetu će reč "demokratija" postati sumnjiva. Ovim Amerika više šteti sebi jer ode im meka moć koju je nosila sa rečju "demokratija".
  • Pera

    20.12.2023 10:06
    @leona
    Odluka sudija koje su sve postavljene od demokratskih guvernera.Pa tako i ovi nasi i na kraju isto floskula sve po zakonu.
  • logika

    20.12.2023 09:42
    joj
    @leona joj, bas hrabro! establisment (da ne kazem rezim na vlasti) nekog ko im ljulja kavez pokusava da spreci da izadje na izbore, nije im dosta sto kontrolisu medije i sto su skloni izbornim manipulacijama - zvuci li poznato?
  • Gorm

    20.12.2023 09:30
    Baš bukvalno mu ne mogu ništa. Niti mogu da zaustave njegovu kandidaturu i pobedu na izborima 2024.
  • leona

    20.12.2023 08:52
    Ponoviti da se zna
    napisale su sudije Vrhovnog suda Kolorada:
    "Svesni smo veličine i težine pitanja koja su pred nama. Takođe smo svesni naše svečane dužnosti da primenjujemo zakon bez straha ili naklonosti i bez obzira na njen uticaj na reakciju javnosti na odluke koje zakon nalaže da donesemo“, istakle su sudije
  • smoki

    20.12.2023 08:22
    samo tako sudijo , najoštrije osudite Donalda Trampa sve po pravilima , danas je demokratija u pitanju u zemlji najjače demokratije na svetu, tu demokratija mora biti neupitna, jer SAD brani vrednosti, demokratije i sloboda na celom svetu kako to radi Džoe Bajden i demokratska stranka SAD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna