Autor: FoNet

Info
03.02.2024.
10:27 > 10:53
Patrijarh srpski Porfirije rekao je da ga brine srpska nesloga, komentarišući situaciju na Kosovu.
  • cokanj

    03.02.2024 17:57
    Žalost
    Posle njegove svetlosti patrijarha Pavla dalje je mrak.
  • Mojsije

    03.02.2024 17:54
    Ju ju
    Ne pricaj puno Porfirije. Skini mantiju i idi na Kosovo da se boris za taj narod.
  • Opozicionista

    03.02.2024 12:47
    Pa kad ga brine srpsko nejedinstvo, jel možda razmislio o tome da za početak prestane da sunarodnike koji ne veruju u Vučića prestane da tretira kao otpadnike?
  • Новосађанин

    03.02.2024 12:44
    Космет је Србија
    „Народ и Црква у одбрани земље, против издаје — једино решење!”
  • Nikola

    03.02.2024 12:35
    *
    Svako ko podržava ovo zlo od SNS ne može biti branik ničega.
  • pajo patak

    03.02.2024 12:29
    branič ????
    lijevi ili desni, da li je to reminescencija na Zagreb i Maksimir ?
  • Liman

    03.02.2024 12:20
    To što pojedinci kritikuju crkvu sasvim je ok. Crkva je javna ustanova kao i sve druge institucije i podložna je kritici. Kritika nije napad, Vaša Svetosti. A Kosovo ima status kakav su naše vlasti isposlovale. Više su brinuli o sebi nego o tim nesrećnim ljudima tamo. Krajnje je vreme da se i crkva i vlast izbore za prava srpskog stanovništva - da imaju svoj jezik, običaje, škole, a ne da dobijaju dvostruke plate da bi glasali za poglavicu, da ne plaćaju struju i slično. Ima u još mnogo toga pogrešnog Vaša Svetosti. znate vi to vrlo dobro.
  • Dodjos

    03.02.2024 12:10
    Budzet
    Crkva je nepokoljebljiv potrosac budzeta drzave kome nedaje ni jednu jedinu zutu svecu .. toliko
  • ja

    03.02.2024 12:06
    Ti si bolji lik bio dok si bio u Kovilju
    Majke mi moje.
    Amin.
  • Particulare matter

    03.02.2024 12:00
    Jedini ko proteruje Srbe sa Kosova je Aleksandar Vučić koji svaku aktivnost države Kosovo predstavlja kao proterivanje Srba. Kosovo traži da se plaća struja - Vučić viče Kurti proteruje Srbe. Kosovo dobilo tablice - Vučić viče Kurti proteruje Srbe. Kosovo uzima kredit za autoput - Vučić viče Kurti proteruje Srbe Isto i sada za dinar a u stvari samo brine kako će ukrasti onih 600 miliona eura godišnje I tako Vučić zastrašuje Srbeni stvara tenziju, niko drugi. On je sa Šešeljem isto ovo radio u Kinu, tzv Republici Srpskoj Krajini pa je zbog njegove propagande i huškanja stotine hiljada ljudi pobeglo iz Hrvatske. U Beogradu je problem. Mene ne interesuje ni Kosovo ni crkva. Mene interesuje zašto je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije članica NATO i EU i zašto je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i kada će? Šta će ti crkva a narod u Srbiji nestaje? Kako i od čega ćemo u Srbiji da živimo?
  • Vukan

    03.02.2024 11:59
    Kandilom i tamjan
    ... a braniće ga moćnim kandilom i još moćnijim tamjanom?
  • Gospodin Popara

    03.02.2024 11:46
    Padre
    Reci ti nama padre, zašto koristiš vozilo sa rotacijom dok te voze po ulicama Novog Sada?
    Ne smeš među narod?
  • "Branič" vučića i €

    03.02.2024 11:44
    Mene uopšte ne brinu druge države, ali mi se gade nasilnici i mrzitelji žena koji žene naziva bednicama.
    Ta 2 minuta snimka ne fale.
  • pajo patak

    03.02.2024 11:35
    protežeu ZZ Topa bulovića
    odgovorna ljubav prema svojoj Crkvi".
    navedi primer neodgovorne ljubavi
  • Plaćač poreza

    03.02.2024 11:17
    A ne brine te Vučić koji te kupuje parama svih građana Srbije, ne brine te što su sve nesreće srpskog naroda u poslednjih 30 godina nastale zbog Vučićeve nacionalistička politike. Kosovo je izgubljeno pre 25 godina u ratu. Ne brine te što je Vučić namestio izbore i krši izbornu volju većine građana. Ne brine te što je svojom politikom kontriranja čitavoj Evropi i zdravom razumu doveo do toga da u Srbiji imamo najskuplju hranu u Evropi i najmanje plate u Evropi. Džabe ložite narod niko vam više ne veruje i niko neće ratovati za vaše II ruske interese. Ti si stao na Vučićevu stranu a nasuprot čitavog naroda. Narod hoće da živi u slobodnoj državi bez granica sa svim ostalim narodima hrišćanske Evrope u EU zajednici pa i sa Albancima i sa svima mora napravi kompromis. Crkve sa Kosova neće niko odneti sa sobom, čuva ih NATO. Ne interesuje nas Kosovo u životu. A ti ćeš sve crkve i manastire na Kosovu pokloniti Kosovskoj crkvi kao što si poklonio srpske crkve i manastire u Makedoniji. Sve ste zajedno sa političarima predali i izdali i žali Bože ratova i stradalih za vaš interes. Drži se svojih mercedesa, para i zlata i nemoj da nas zamajavaš lažima. Složni smo u tome da je Kosovo država i da se nikada nećemo sukobljavati sa komšijama zbog vaših KGB interesa. Sankcije Rusiji odmah!
  • Ж

    03.02.2024 11:15
    Ж
    Народ сте поделили ви СПЦ и твој АВ! Као поглавар СПЦ морао си под одмах да осудиш ову Велеиздају АВ и његове Мафије и окренеш се Народу! Овако си код пола Народа постао предмет изругивања и полтронства у служби Политике и једног човека! Знаш ово је 21 век и ником нетреба Пастир јер нико није Овца ако то сам недозволи а сви знамо шта Пастир ради са Овцом:храни шиша и на крају је поједе? Народ је изгубио поверење у СПЦ и овакву Државу и то се скоро никада неможе више вратити! ПС: Окрени се Народу мани се политике осуди Педофиле у својој Кући склони материјално осуди ово зло које нас 12 година разара...онда можемо да разговарамо и покушамо изградити поверење!
  • Vernik

    03.02.2024 11:03
    Vaše preosvestenstvo, pogledajte u ogledalo i ukazaće vam se lik jedne od glavnih osoba za srpsku neslogu. Biti uz narod a ne uz politiku to je uspeh svakog patrijarha. Naša sreća i blagodet su što smo savreminici blazenopocivseg patrijarha Pavla, a čini mi se vaša nesreća.
  • Profitije

    03.02.2024 10:57
    Koliko im je puta av uplatio po pet miliona evra, dva ili tri puta i popovi vise ne talasaju o ugrozenosti srpskih svetinja na Kosovu!
  • Nikola

    03.02.2024 10:46
    Brine i mene što crkva jedno govori, a drugo radi. Brine me što zabada nos u politiku. Brine me što viši rang sveštenstsva ima bolji vozni park od državnog vrha, a traže milostinju na svakom koraku. Brine me što crkva priča o duhovnim i moralnim vrednostima dok se rado grabi materijalne. Brine me što ne shvataju da društvo napreduje i menja se, a oni bi da ga drže u dogmama srednjeg veka. Brine me što u svemu ovome što si napisao, iako je lepo sročeno, nema mnogo istine, moj popo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna