Autor: FoNet, Tangosix

Info
22.02.2024.
13:20
U preliminarnom izveštaju Centra za istraživanje nesreća o istrazi aviona Maraton erlajnza na letu Er Srbije, zaključuje se da je jedan od uzroka udesa neadekvatna procena parametara za poletanje.
  • Joki

    22.02.2024 18:58
    Za "susjeda" sa potpisom "srpska posla". Nemas pojma sta se dogodilo, tako da cuti i uzivaj u svojoj "lijepoj". Ovog puta je pilot kriv.
  • Xxx-F1

    22.02.2024 17:54
    @Srpska posla
    Su bas srpska posla. Kad neko komentariše sa svoje pozicije a ne zna i ne razume se u procedure. Kontrola leta (KL) je samo i isključivo asistencija pilotskom osoblju (PO). Uvek i svugde u svetu. I po svim propisima. Dakle, UVEK I SVUGDE. To je definisano strogim pravilima. Za sve je odgovorna PO. U ovim slučajevima nikad KL. KL ne raspolaže sa podacima o broju putnika, teretu i količini goriva odn. o težini aviona i proračunu potrebne uzletne staze. Ajde skr TORA. To je sva istina. Tri puta su im samo asistirali i "opominjali*da su na D5 umesto na D6 uzletistu i tri puta dobijali odgovor da imaju potrebnu dužinu staze i da mogu uzleteti. Jedini problem KL bi bio da ih nisu upozorili. Sa tim je posao KL bio proceduralno završen i u okvirima njihove nadležnosti okončan.
  • Srpska posla

    22.02.2024 15:25
    Nevjerojatno je koliko srbijanske vlasti pokusavaju osloboditi od odgovornosti ISKLJUCIVOG krivca za ovu ' nezgodu ' koja je zamalo zavrsila tragicno za 111 zivota a to je kontrolni toranj. Nema sta pilot odlucivat odakle ce poletit ako mu kontrola leta to ne dozvoli a oni su mu to dozvolili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna