Autor: FoNet

Info
01.03.2024.
09:01
Jedinstveno tržište rada u okviru Otvorenog Balkana danas zvanično počinje da funkcioniše.
  • Ccc

    01.03.2024 12:27
    Ništa to nije zbog radnika i niko neće trčati da ovde radi s ovim bednim platama i opštom nesigurnošću u svim segmentima. Ovo je urađeno da droga i oružje nesmetano cirkuliše.
  • Deks

    01.03.2024 12:26
    @Zemlja čudesa - Ne brinite se Vi kojim jezikom će se sporazumevati Srbi, Makedonci i Albanci. Cela Evropa sa velikim brojem različitih jezika ima jedinstveno tržište rada pa se niko ne brine o jeziku sporazumevanja. Ljudi koji govore različitim jezicima nađu način da razumeju jedni druge. Engleski jezik govore mnogi pogotovo mlađe generacije a na ovim prostorima popularan je i nemački. Podrazumeva se da kada neko želi da radi u inostranstvu zna osnove jezika sredine u koju dolazi. Dakle za one koji iz Srbije žele da rade u Albaniji ili Makedoniji priručnik za učenje albanskog ili makedonskog bi bio neki prvi korak.
  • Zemlja čudesa

    01.03.2024 09:35
    ???
    Tu će cirkulisati NKV i PKV radna snaga, niskoobrazovani proleterijat. Na kojem jeziku ćemo se međusobno sporazumevati? Esperanto? Makedoncu još i nekako, ali kako ćeš Albancu da objasniš šta i kako treba da radi? Ili oni Srbinu koji nekim čudom tamo ode?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna