Autor: 021.rs, BIRN

Info
14.03.2024.
10:53 > 12:30
Za prijavu porodičnog nasilja dovoljno je da dostavite informacije o nasilju policiji, tužilaštvu, centru za socijalni rad, radnicima u zdravstvenim ustanovama ili zaposlenima u školi.
  • Amazonka

    14.03.2024 20:00
    U ime svih nas
    Zašto se zapostavlja porodično nasilje nad muškarcima, bolesnima, starima, finansijsko nasilje (kada jedna osoba sistematski potkrada i otima novac ili drugu imovinu), gde počinioci mogu biti i žene i deca (osim muškaraca)!? I onda se priča o ravnopravnosti, koje ni u ovoj priči nema. Žensko sam, i uočavam da ovo sve postoji, ali se jako retko igde spominje, da ne kažem, praktikuje zaštita u ovim oblicima nasilja.
  • Srki

    14.03.2024 17:21
    Kome prijaviti...
    ...nesavestan rad radnika CSR? Oni su kao Bogovi, ne prave zlonamerne greške?! Kome oni odgovaraju za svoj rad? Sada ono što oni napišu je kao Sveto pismo.
  • Novi Sad

    14.03.2024 14:47
    Nisu samo žene žrtve
    Sve češće su muškarci žrtve nasilja. Moj brat godinama trpi užasno maltretiranje od strane svoje supruge. Ne želi da je prijavi zbog deteta. Boji se da će mu odvesti dete, koje ona, ionako, okreće protiv svog oca i cele njegove familije.
  • Jelena

    14.03.2024 12:45
    Sve je to super
    Ali u praksi je drugačije. "Ukoliko se nasilje dešava u tom trenutku, odmah po primanju prijave, odnosno informacije o nasilju, policijski službenici dolaze na adresu i odvode mogućeg učinioca u policijsku stanicu. Njihov prioritet je bezbednost žrtve.". A u stvarnosti, kažu ti (posle više sprovedenih prijava) da se vratiš unutra u kuću jer će se privođenjem i sprovođenjem postupka izbiti novac i VAMA i njemu iz džepa, tako da je nabolje da se vratite unutra i pravite se da se ništa nije desilo.
  • Citalac

    14.03.2024 11:55
    Pozivam muskarce da smognu hrabrosti i prijave nasilje nad njima ili neka potraze pomoc prijatelja. Sve je bolje nego trpeti nasilje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna