Povrtarska proizvodnja u Srbiji zauzima oko 87.000 hektara. Prošle godine izvezli smo 126.616 tona svežeg i prerađenog povrća u vrednosti od 134,6 miliona evra.
Sve što se prodaje u marketima uglavnom je iz uvoza. Na pijacama manje više sa kvantaša, jedva da ima domaćeg povrća, a nigde nije naveden proizvođač. Svako može da zakupi tezgu, ode na kvantaš i kupi voće i povrće. Jedino voće bude domaće, ono je kvarljivo i mora se odmah prodati. Kako da u takvim uslovima budemo konkurentni? Prvo da znamo šta mi ovde kupujemo, da se izdvoje pravi proizvođači od preprodavaca. A ima prostora da hranimo ceo region i još parče Evrope, samo nema mozga i želje. Litijum je hranljiviji za one koji dozvole rudnik, od svakog povrća.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Kukuruz, grašak: Šta Srbija najviše uvozi, a šta izvozi od povrća?
Autor: RTS
Info
•17.03.2024.
•06:38
Komentari 1
Potrošač
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H