Autor: FoNet

Info
22.03.2024.
12:00 > 12:03
Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog donelo je Pravilnik o metodologiji za obračun neplaćenog kućnog rada.
  • Gg

    26.03.2024 09:43
    Kakva je ovo poruka narodu? Ako radis dobijas platu i doprinose. Ako ne radis dobijas platu i doprinose. Pa sve to sto zene koje koje nisu zaposlene rade kod kuce, nas zaposlene ceka kad dodjemo kuci! Ako se neko bavi poljoprivredom i ima nesto stoke, on valjda i privredjuje, zaradjuje, kakav neplaceni rad. Nega deteta ili bolesnog lica, to je vec definisano zakonom, dobijaju se sredstva. E privredo Srbije, puni budzet kako znas i umes, dok ne skapas zbog neradnika. Radnici se svuda traze, nek rade nezaposleni i omladina! Oni koji nisu sposobni za rad njima omoguciti pristojan zivot. Nadam se da ce se ovaj zakon jasno i pravedno definisati.
  • Mara

    23.03.2024 20:38
    Pohvala vrsnoj ženi
    Ja ovo uopšte ne razumem.Ko treba njima to sve da plati? Neka im je svima sa srećom,ali hoće li i meni neko da plati što dođem sa posla i to sve isto radim? Hoće li supružnik biti obavezan da uplaćuje doprinose tim ljudima ili ko? Ako će zajednica, idem i ja da sedim kući,dam otkaz,brinem o svojoj čistoći i hrani , i da mi se lepo to računa u staž, a ne da plaćam nečije žene nečijih muževa...zaista ne razumem na čemu se ovde radi...
  • Dragan

    22.03.2024 22:23
    Ako se to pravo da nezaposlenim ženama koje se, ne znam zašto, jošuvek nazivaju "domaćicama" zašto ga uskratiti "domaćinima"? Ima mnogo nezaposlenih muškaraca koji obavljaju sve kućne poslove - neki već godinama.
  • Djorde

    22.03.2024 14:54
    Besmislica!
    Na zalost, ovo je besmislica. Osoba koja ne radi morace da placa zdravstveno osiguranje, sto opet predstavlja udar na budzet porodice, jer to ce verovatno placati supruznik koji radi. Njoj se nece racunati nikakav staz. Gde ispada bolje da ako vec placaju nesto, placaju minimalac po cl.15 Zakona pa da zeni ide i neki staz. Ovako, prakticno ne dobija nista. Pogotovo ako supruznik ima normalnog poslodavca, pa mu placa porodicnu polisu privatnog zdravstvenog.
  • dule

    22.03.2024 13:55
    Ako moze neko ovo da objasni na nasem jeziku, a razumljivo, bi bi jako zahvalan.

    Koliko ja shvatam, postoje osobe koje nesto rade a niko ih ne placa. E sad, da li oni traze da ih ipak neko plati? Ili traze da imaju neka prava, koja ipak nesto kostaju, i ko ce to da plati?
  • Marsal

    22.03.2024 13:50
    Secerlema
    Vipc magarce do zelene trave od toga nema nista mozda ako su odrdjeni subjekti radili u jovanjici
  • Zemlja čudesa

    22.03.2024 12:24
    Sad lepo skuvam pasuljčinu, a žena ako neće da plati sve ću sam da pojedem. Neka sama sebi skuva šta joj se jede. Ona neka oriba svoju polovinu stana, ja ću moju pa smo tu kvit. Za sitne popravke ćemo platiti majstora pola-pola, neće hteti da mi prizna cenu rada i izlazak na teren. Tako se gradi stabilna i funkcionalna porodica, osnovna ćelija društva!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna