Autor: Nova ekonomija, Vreme

Info
01.05.2024.
19:01 > 19:51
U 2023. godini, tužilaštva u Srbiji primila su 51 krivičnu prijavu koja se odnosi na kršenje mera bezbednosti i zdravlja na radu.
  • Ivan

    03.05.2024 07:59
    #BZR
    A gde su bili nadležni da ga opomenu, slušaj druže, radio sam u restoranu do pre mesec dana a naveo bi i ime ali ne znam da li će objaviti. Iskrenem nogu i zadobijem tešku telesnu povredu trostruki prelom skočnog zgloba, na putu ka bolnici menadžer je rekao da će sve biti u redu ali da ne prijavljujem povredu na radu, naravno uz to i nisam bio prijavljen (država). Imao operaciju, dobio pločice i šrafove u stopalu i nesposoban bez ikakvih primanja do oporavka koji će biti veoma spor i dug, stižemo do glavnog dela, kako sam izvukao poslodavca i spasao kazne i posledica ja sam verovao na reč i na kraju priče niko mi se više ne javlja a posebno da pomognu iako sam im javio situaciju i da ću mesecima biti bez dinara bukvalno. Poenta priče je da se radnici uopšte ne štite u Srbiji a posebno ne u privatnom sektoru.
  • xqt

    02.05.2024 06:49
    Zlatni period
    U Srbiji život je jeftin. I ovaj tekst to dokazuje.
  • Fuj49

    01.05.2024 22:23
    Zlatno doba
    Povrede na radu česte, ali kazne za poslodavce retke i blage

    To je zbog toga što je ljudski život u tigru jeftin.
  • BZR

    01.05.2024 21:17
    Sudije
    Jedan interesantan slucaj, odnosno povreda na radu: jedan radnik je radio na vezivanju tereta za dizalicu i i to je radio tri radna dana. Dva dana he uredno postovao proceduru i nakon vezivanha tereta se udaljavao sa mesta vezivanha. I sve je bilo u redu, radnik treniran, pistuhe proceduru i posao ide. Medjutim treći radni dan radniku dosadili da se udaljava po proceduri sa mesta vezivanha tereta i biva povredjen jer se teret odvezao ori dizanju i polomio radniku nogu. Radnik tuzi poslodavca zbog povrede i sudija presudi u korist radnika. Ponovicu: radnik se dva dana udaljavao sa mesta vezivanha a treci nije i poslidavac kriv!!! E to je Srbija! Uvek se stiti radnik iako je direktno kriv za povredu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna