Autor: Beta

Info
11.05.2024.
20:24
Poljoprivrednik Dimitrije Đorđević i njegova porodica danas su, na pijaci u Leskovcu, besplatno delili kupus i krastavce.
  • Loki

    19.05.2024 09:05
    Deljenje poljoprivrednih proiz
    Kad ce da dele prasice,treba mi ovih dana jedno od 20 kg.
    Mislim da prave gresku , svi koji uzmu džabe jedu povrće i smeju se seljacima ,ja bi to zaorao, da bude koristi od tog materijala za budućnost, kad dodju poštena vremena.
  • Rajko

    13.05.2024 21:37
    Gospodo,treba da znate,da vecina seljaka nisu alavi,vec da je polj.proizvodnja skupa,dugorocna i rizicna a vase plate neraealno male.Uvoznici koji su na ovaj ili onaj nacin bliski drzavi,rade samo u svoju korist (ogromnu) ,a na stetu vas koji kupujete i nasih seljaka koji proizvode.Inace ja sam seljak koji radi u fabrici.Na selu zaradim oko 100 000 din godisnje,a u fabrici 60 000 din mesecno.Lepse od lepseg,ziveli.
  • Koja

    13.05.2024 08:10
    Cene
    Koliko bi vi hteli? Cene su visoke za naš džep. Seljaci uvek alavi. Po pijacama sami šverceri. Kupujem u Idei koja je uvek najjeftinija
  • Логичар

    12.05.2024 13:26
    Системски све
    Граде се путеви по пренадуваним ценама (када дођу на наплату оде ЕПС, Телеком...), који ће служити за превоз руда широм изрударене Србије, када се након уништене пољопривреде људи иселе у градове где ће за двособан стан продати десетине хектара и постати редовни купци увосног џанка па мегамаркетима. Те хектаре ће рударити, а не обрађивати те Ltd компаније.
  • Neoplantius

    12.05.2024 12:57
    Cena
    Da li bi mi gospoda seljaci mogli objasniti scenario da je često po okolini Novog Sada cena povrća veća nego na pijacama, i pored manjih trokova za tezge i transport?
    Jesu li i za to krivi megamarketi?
    Pohlepa je čudo, a ubedjenje da je sa naših njiva zdrava hrana odavno je zavluda. Kad bi neko kontrolisao robu na tezgama, kao što se kontroliše roba iz uvoza saznao bi narod koliko naši seljaci koriste pesticida.
  • Ја

    12.05.2024 06:20
    Човек рече "ове колонијалне управе"!?Па кратка памет код неких,као да су две хиљадите год.биле пре 100.год.Отишли гиганти за тепсију рибе:Дијамант,Карнекс,све шећеране,нај плоднија земља,каменоломи,извори воде(Књаз,Паланка),жељезара,војска и што је нај вредније ОБРАЗ!То је била демократија,воља народа?
  • Mirko

    11.05.2024 22:05
    Gospodo seljaci
    Poljoprivrednici odavno izgubili kompas i vezu sa realnoscu.
    I sam sam sa sela
    Ne mozete gospodo da radite par meseci a zivite od toga godinu dana
    To ne ide najvece ludilo inflacije napravili poljoprivrednici i jos nezadovoljni cime?
    Vrstite se u realnost gospodo seljaci
  • Hannah Montana

    11.05.2024 21:01
    Igranka je pri kraju
    Srpski političari su sve uništili,od dobrih odnosa sa susednim državama,do škole,obrazovanja,zdravstva,pravosuđa, porodica.. Unistili su seljaka i desice se za par godeina da će pijace u srpskim gradovima nestati ili će se odrzavati 1 ili 2 dana sedmicno,to će se sigurno desiti. Mi imamo danas situaciju da je voce i povrće jeftinije u trgovinskim lancima nego na pijaci i ni na jednoj pijaci nemate proizvodjace,već su to sve preprodavci koji prodaju robu iz Albanije,Spanije,Turske,Makedonije,Grcke koju su kupili na kvantaskim pijacama,medjutim i pijace ce nestati pa će se i kvantaske pijacesmanjiti.
    Imali smo najavu da ce Carrefour doci u Srbiju.I oni ce doći i pokupovace npr Gomex,Univerexport,Maxi zatvorice pijace u srbiji i drzace monopol na cene i na proizvode.
  • Ce

    11.05.2024 20:59
    Ja ne znam ko je ovde lud ali uskoro ce biti jeftinije meso od povrca
  • Србин пише ћирилицом

    11.05.2024 20:55
    Е Ђорђевићу....мислиш да си тиме нешто постигао? Не, остао си без награде за свој труд и зној, а ти исти ће колико сутра опет отићи у мегамаркете за неквалитетним али јефтиним поврћем, и очекивати кад ћеш опет давати нешто џабе.
  • Vlada

    11.05.2024 20:42
    Cilj ove kolanijalne uprave na vlasti je da unisti svaki vid nezavisnosti u stvaranju prihoda tj da natera poljoprivrednike, zanatlije i male privrednike, da prestanu da se bave svojim poslom i da predju da rade u fabrike i kompanije pod upravom stranaca sa domacim menadzmentom i jos po mogucnosti uzmu neki kredit i da ih tako drze u saci. P.S. Ocekujem sada komentare strucnjaka kako je ovo zakon ponude i potraznje, kako su nasi poljoprivrednici glupi i slicno (valjda jer ne mogu da se takmice sa Evropskim poljoprivrednicima koji imaju bar 5 puta vece subvencije, podsticaje i premije koje nikad ne kasne). Za to vreme, ti isti ce u marketima kupovati i jesti najgore uvozno smece od hrane. Mi smo sebi najveci neprijatelji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna